Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: AdWords - Vajon mi volt a baj?

 1. #1
  Bölcs Marchello logója
  Csatlakozott
  09-10-14
  Hozzászólás
  1.025
  Begyűjtött 63 köszönetet
  37 hozzászólásával

  Alapbeállítás AdWords - Vajon mi volt a baj?

  Sziasztok!

  Az elmúlt két hónap, szörnyű volt az életemben, elmesélem miért, mert tanulságos. Képzeljétek, el, hogy hirdetek AdWordsel, már lassan nem is tudom hány éve, amióta a piacon van. Volt egy fiókom, és csináltam egy hirdetést. Annak idején mit sem sejtve, hogy mi hogyan működik, megcsináltam a hirdetéseimet. Kicsit kakukktojás vagyok köztetek, mert én bűvészkedem, és a saját bűvész bemutatkozó oldalamat hirdettem, tehát semmi seo, vagy honlapkészítés. Egyedüli versenyző voltam, aztán leutánzott a többi kolléga, de nem bírtak követni. Annak idején nem értettem a kifogásokat, azt mondták, hogy nekik nem ér meg 100 Ft-ot egy kattintás.. Hát mondom, barátom, nem tudom hol hirdetsz, de nekem 5-10 Ft között volt, úgy, hogy mindig sárga mezős voltam. Megmondtam neki őszintén fogalmam sincs miért. Az elmúlt két hónapban rájöttem.

  Történt ugyanis, hogy a szeptemberi PCWordben, találtam kupont, és vérszemet kaptam. Vettem néhányat, hogy majd de jó lesz, ezentúl idei évre meg van oldva a hirdetési keretem. Na de ez nem így megy ám. A Gugli rafináltabb, mint hinnéd. Ezért ha magadra ismersz, akkor inkább az én hibámból tanulj, ne a sajátodból.

  Visszatérve a kampányomhoz, a bűvész kifejezésre, folyamatosan első tudtam lenni, és fillérekért, de se nekem, se a többieknek fogalmunk sem volt, hogy miért. Aztán rájöttem...

  A bűvész kulcsszó után ott volt, egy kis buborék, ... 10/10, és az ÖSSZES kulcsszavam, 10/10-es volt, évek óta! Anélkül, hogy én erről bármit is tudtam volna. Na kezdett összeállni a kép. De még azért voltak homályos dolgok.

  Minderre úgy derült, fény, amikor elkezdtem beváltani a kuponokat és a gugli berágott, és írt nekem az ügyfélszolgálat egy "kedves" hangvételű levelet, miszerint nem lehet több kupont felhasználni egy embernek.. Akinek már volt dolga velük, tudják, hogy nem a gyorsaságuk miatt szeretjük őket. És nyomatékosítva, a dolgokat, letiltotta a régi fiókomat...a 10/10-es fiókomat...

  Mit nekem letiltás, gondoltam én. Majd én túljárok az eszükön. Más kártyával és más néven fizettem, el is fogadta. Amikor azonban létrehoztam a kampányt... a google nem hülye, összerakta a puzzle-t (nyilván ugyanazt az oldalt reklámoztam) és látta, hogy cselesen próbálom őt átverni, erre letiltotta az összes kártyát, amivel valaha fizettem, mindegyik fiókomban.

  Tehát se kártya, se weboldal, semmi. A kártyámmal se a régi, se az új fiókjaimban nem tudtam fizetni, és a weboldalaimat sem engedte ki a hirdetésre, annak ellenére, hogy el volt fogadva a fizetés (időközben Citibankban fizettem) és semmi.

  Na mire bennem összeállt a kép, az volt sok idő, és szépen leírva megbántam bűneimet, a Gugli ügyfélszolgálatának, részesültem egy kis ejnye bejnyében felfüggesztve, és minden helyreállt.. mindez két hónap macera volt. Nem ajánlom senkinek, hogy trükközzön a Guglival, mert rosszul fog elsülni.

  Ja és azért megbüntetett, mert 2/10-es relevanciával kezdte a "bűvész" kulcsszóra... ennél relevánsabb nemigen lehetett volna szóval nem adta vissza a régi fiókomat, a jó kis beállításokkal. De most már sikerült helyrebillentenem...

  Mindenki rákereshet, és láthatja, ideális esetben a sárga mezőben, nem ideális esetben pedig az első helyen bűvész kulcsszóra keresve.(Éjjel nem megy, mert felesleges megjelenések vannak,érdemes erre is figyelni) Ez most egy gyűjtőoldal, nem csak én üzemeltetem, azóta a saját oldalam megfertőződött, és le kellett vennem.

  További varázslatos estét mindenkinek!
  Bízom benne, hogy azért néhány embernek tudtam ezzel segíteni. A legfontosabb! Egy kupon egy ember... ezért harapott a legjobban. 2. #2
  Törzsvendég zsibvasar logója
  Csatlakozott
  09-04-30
  Hozzászólás
  146
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AdWords - Vajon mi volt a baj?

  Nagyon tanúságos történet. Köszönjük. Bevallom nekem is megfordult már a fejemben hasonló. Teljesen meggyőztél, hogy nem érdemes.

  Megkérném a kedves fórumtársakat, ha a bűvész szóra keresnek Marchello érdekében használják a hirdetés előnézeti eszközt: adwords.google.com/select/AdTargetingPreviewTool
  Így nem fogjuk feleslegesen rontani a CTR-jét a hirdetésének. 3. #3
  Bölcs Marchello logója
  Csatlakozott
  09-10-14
  Hozzászólás
  1.025
  Begyűjtött 63 köszönetet
  37 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AdWords - Vajon mi volt a baj?

  Hirtelenjében erre nem gondoltam, valóban, ha tehetitek, inkább csak keressetek rá a honlap címe a következő, ha nagyon érdekel: Buveszinfo.hu

  Bár alapvetően csak a történet tanulsága miatt osztottam meg a konkrétumokat is. Bízom benne, hogy nem hiába. De azért szórakoztató volt leírni is Megélni már kevésbé.A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •