Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: adózás magyar CPC után

  1. #1
    Törzsvendég Gaboo logója
    Csatlakozott
    14-01-23
    Hely
    Budapest 9.
    Hozzászólás
    131
    Begyűjtött 15 köszönetet
    12 hozzászólásával

    Alapbeállítás adózás magyar CPC után

    Sziasztok!

    Ugye lerágott csont, hogy Adsense után (mivel nincs belföldi kifizető) 27%-ehot is kell neked fizetni. (emellé jön a 16% szja + TB, ha nincs más munkahelyed. (+áfa ha 6m fölötti áfás vagy). A lényeg hogy a fele pénzed majdnem kimegy adóra.

    No de, mi van ha belföldi CPC network-öt használsz? Onnantól kezdve van belföldi kifizetőd, tehát az adótájékoztatók szerint nekik kell teutánad befizetni a 27% ehót, nem neked. Na most ha ez így van, honnan tudhatom, hogy ők befizették? Mivel csak benyújtod nekik a számlát, ők meg fizetnek, ugyanúgy mint az Adsense. Biztos hogy ebben az esetben befizetik a magyar hirdető hálózatok utánad az EHO-t, ahogy azt illik? Vagy megteszik hogy rádterhelik ugyanúgy, belföldi kifizetőként is?



  2. #2
    Törzsvendég Gaboo logója
    Csatlakozott
    14-01-23
    Hely
    Budapest 9.
    Hozzászólás
    131
    Begyűjtött 15 köszönetet
    12 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: adózás magyar CPC után

    Vagy én értelmezném rosszul a szakszöveget (?), miszerint ha van (belföldi) kifizető, akkor nekik kell a 27% ehot befizetni? Magyarul ha nem Adsense-t vagy külföldi network-ot használsz, akkor elméletileg, csak 16% szja az adód, mivel a beföldi kifizetőnek kell a 27% EHO-t befizetnie ebben az esetben. Tudom nem jogász fórum, de jó lenne ezt tudni, hogy akkor pontosan hogy van.. (úgy emlékszem egyszer kérdeztem is ezt már egy magyar network-től is, de nem válaszoltak rá... )



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •