Oldal: 3 / 11 ElsőElső 12345 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (103) összesen

Téma: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

  1. #21
    Bölcs harzol logója
    Csatlakozott
    07-09-03
    Hozzászólás
    1.057
    Begyűjtött 4 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    Idézet Csubi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ezt nem értem.
    Hogyha pontatlan attól függetlenül még lehet releváns?
    webkeresőoptimizáció releváns a SEO témára? (Ez csak példa, nem ezzel teszteltem.)

    Tudom nem volt szép dolog és sok szabályzatot megszegtem (helyesírás), de eddig egyetlen katalógus tulaj sem reklamált.



  2. #22
    Bölcs harzol logója
    Csatlakozott
    07-09-03
    Hozzászólás
    1.057
    Begyűjtött 4 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    sbs!
    No végre. Ilyesmiket vártam. Vigyünk kis agymunkát a linkajánlásba.

    Az ilyen dolgok, mint amiket te írtál teszik egyedivé még a linképítést is. Ami neked számít, lehet nekem kevésbé. (nekem eddig nem túl sokszor hiányzott kategória)
    Ugyanez fordítva.

    Aztán más a helyzet, ha deeplinkeket kell szerezni, mert máris nem jöhet szóba minden katalógus.
    Engem van ahonnan azért vágnak már ki, mert sok hasonló oldalt küldök be. Az se számít, hogy egyedi tartalmat (linkleírást) buknak emiatt.
    Mások arra mennek, hogy copy-paste módszerrel befogadják a linkjüket és máris kiestek az egyedi leírást követelő katalógusok.

    A listát lehetne folytatni még egész biztos.
    Ezért sem lehet egy objektív rangsort felállítani, ami mindenkinek egyformán használható lenne. Mindenkinek mások a lényegesek.

    Engem pl. nem zavar, ha sokára fogadják el a linkajánlásom, mert hosszútávra tekintve talán még jó is úgy. Aki pénzért, darabra csinálja a linképítést annak meg...



  3. #23
    Buherátor Chati logója
    Csatlakozott
    07-12-03
    Hely
    Mohács
    Hozzászólás
    3.303
    Begyűjtött 267 köszönetet
    135 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    Pénzért és darabra csinálom... de ennek ellenére fontos a minőség is... akik eddig rendeltek tőlem szinte mind újra és újra megkerestek... persze egy linkelfogadást is meg lehet sürgetni, főleg, ha feldobsz valamit érte...
    Én általában max 150 katalógussal dolgozom... nem vizsgálom, hogy alaposan, hogy melyikben kerül e indexelésre a beküldött link... de azt tudom, hogy van olyan is amiben nem mindig (tehát egyszer igen és máskor nem)... annyit tudok, hogy jól megoldott linképítéssel 50-100-150 linkkel szépen előre mozdítok lapokat...


    Nincs mit megmutatnom...

  4. #24
    Bölcs harzol logója
    Csatlakozott
    07-09-03
    Hozzászólás
    1.057
    Begyűjtött 4 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    Chati!

    Én csak azt mondtam, hogy feltételezem nálad szempont az is, hogy lehetőleg maximum pár hét alatt fogadják el a linkajánlást, különben feleslegesen dolgoztál. Nem tudod kiszámlázni.
    Ezzel szemben nekem mindegy mikor kerül ki a linkem. Ha pár oldal esetében csak hónapok múlva hát legyen. Legalább természetesnek hat.

    Mi az hogy van eredménye! Ezt a következtetést én is levontam!



  5. #25
    Hekker 0xFF logója
    Csatlakozott
    09-08-21
    Hozzászólás
    1.079
    Begyűjtött 168 köszönetet
    118 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    Szép munka harzol!

    Ha egy katalógust értékét főleg az Indexelt oldalak száma, PR, valamint a backlinkek száma határozza meg, akkor nem nehéz leszűkíteni a listát.

    Nincs más dolgunk mint:
    Keresni 100-200 jól teljesítő oldalt.
    Ellenőrizni minden oldal backlinkjeit (Csak Domain).
    Megnézni, hogy az oldalak Meta title stb ben szerepel-e a "Link" "Katalógus" stb szó.
    Rendezni őket gyakoriság szerint.
    Ellenőrizni a katalógusoknak az indexelt oldalak számát, PR-t, és a backlinkek számát.
    *És ezt mind természetesen manuálisan

    Így egy eléggé jó képet kapunk a katalógusokról.

    Amint lesz időm össze is dobom.



  6. #26
    Bölcs yatoo logója
    Csatlakozott
    09-02-18
    Hozzászólás
    1.842
    Begyűjtött 524 köszönetet
    302 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    Köszi hogy megosztod velünk az eredményeid, engem is érdekelne a katalógusaim rangsorolása(yatoolinks.info, linkkereso.info, linkcsoport.info)



  7. #27
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    07-10-21
    Hely
    Közös többszörös
    Hozzászólás
    4.216
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    Az ötlet nagyon jó, csak a kivitelezés hagy némi kivetnivalót maga mögött. A mintavételezés ideje és módja nem éppen szerencsés, és ennek fényében bármilyen konklúzió levonása nem lehet hiteles.

    - A linkkatalógusokra szükség van a SEO-hoz, ám meg kell válogatni melyekkel dolgozik az ember. Úgy 2/3-uk nem ér szinte semmit.
    Erős megfogalmazás. A linkkatalógusok nagy része PHPLD alapú, így a Google bizalom is kicsi ebben a szegmensben. A mintavételezés 1 hónapja sem elégséges, lévén a bot ezen katalógusokat 1-2 hónap alatt járja végig- sok esetben még tovább tart. Értelemszerűen érdemes mindenkinek egy listát összeraknia, hogy szerinte mely katalógusok azok amikbe első körbe érdemes beajánlania, de ez a sok változó miatt egyszerűen majdnem kivitelezhetetlen, hogy a lista pontos legyen. Az viszont tény, hogy az olyan oldalak, amikben megfelelő módon lehet játszani a szöveggel, és a katalógus tulaj is igényli azt, hogy a linkkatalógusa ne duplikációs förmedvény legyen, ott az ajánlók nagyobb arányban profitálnak a link adta erőből.

    - Alapvetően elmondható, hogy a sok bejövő linkkel rendelkező katalógusok a jók. Általában magasabb PR (minimum 2) tartozik ezekhez, bár akadt PR1, PR0 és N/A katalógus is, ami jól teljesített, de alacsony arányban. (viszont bejövő link ezeknél is voltak szép számban) ;
    Ezzel sem értek teljesen egyet. Ha van egy adott oldal, és sok linkje van, akkor többször téved oda a bot, lévén nagyobb a belépési pontok összessége. Ettől viszont nem feltétlenül lesz "jobb" egy katalógus, maximum nagyobb linkerővel rendelkezik, és így nagyobb ezzel kapcsolatos erőt is visz tovább. Itt is igaz az, hogy ajánld úgy linkedet, hogy az a legrelevánsabb legyen az adott katalógusban, így még ha gyengébb is az adott linkgyűjtemény, az összesség átlaga kiegyenlíti a linkerő hiányát. Többen úgy gondolják, hogy a PR értéknek egy linkkatalógus esetében van jelentősége. de igazából nem oszt nem szoroz. Jó ha van, de ettől még lehet rossz is az adott linkgyűjtemény - rossz felépítés, duplikáció, stb.

    - Ellenpélda is volt pár, ahol magasabb PR és viszonylag sok bejövő link ellenére is "leszerepelt" a katalógus. (kivétel erősíti a szabályt?)
    Ezek tipikusan azon weboldalak, ahol a linkelés automatikus - küldést követő banner vagy linkszöveg - így sok linkje van, de kevés a változatosság így az ebből eredő erő is.

    - Egyedi linkkatalógusok sokkal jobban szerepelnek, mint a katalógusmotorok, vagy akár a WP, Drupal... katalógusok.
    Ez is túl általános. Egyértelmű, hogy a bot jobban szereti az egyedi motorokat, lévén arra azt mondhatja, na ebbe valaki megfelelő időt rakott és valszeg nem lesz belőle x ezer. De a bizalom megszerzése bármilyen cms rendszerrel kivitelezhető meghatározott időn belül. Tény és való, hogy minden cms rendszert a Google egyedileg azonosít, de ha megfelelően foglalkozik az ember az adott oldallal, akkor x hónap után nem lesz olyan, hogy "rosszabbul" szerepelnek. Ez igaz a PHPld alapú katalógusokra is, de ott jóval több időt kell azzal töltenünk, hogy ezt a kezdeti bizalmatlanságot leküzdjük.

    - Az egy "katalóguscsomagba" tartozó katalógusok szintén nem teljesítettek jól.
    Az egy katalóguscsomagba tartozó katalógusokra túl kevés idő jut - tulajdonosi részről. Nem sokan vagyunk itt a fórumon, akinek "csomagja" van, de azt állíthatom, hogy nem a csomag a fő probléma, hanem az idő mint változó. Mindent szépen jól meg lehet csinálni, de mindig mindenre annyit kell időben áldozni, amennyit az adott szegmens elvár. Idővel a csomagokban elhelyezett linkeket is megtalálja a bot, és ha jól csináltad az ajánlást, akkor bátran állíthatom, hogy igencsak nagy segítség lehet. De mint mindenben, itt is több változó van, így az egyik maga a csomag katalógus, így csak abból, hogy valaki beküldte a linkjét, és az egy hónap alatt nem azt hozta amit ő elvárt, még nem jelent semmit.

    - A rövid és a hosszú leírást elváró katalógusok közül minimálisan a rövid leírásost elvárók szerepeltek jobban. (statisztikai hibahatáron belül)
    Egyetértek. Minden esetben a hasznos olvasmányos ajánlás a lényeges. Nem kell 800 karakter, nem kell 1500. Minden esetben törekedjünk hogy relatív rövid - 350 karakter - de velős ajánlásokat készítsünk az adott relevancia legjobb felhasználásával. Írj olyan szöveget, amit bárki élvezettel olvashat el, de emellett legyen a bot számára is használható.

    Összességében a linkelést úgy kell felfogni az én olvasatomban, hogy ezt sem a bot-nak készíted, hanem az adott látogatónak, aki az adott katalógusban bent van. Ezen felül szerintem az sem jelent semmit sem, hogy az adott katalógus, egy adott témában a SERP-ben megjelenik, vagy nem jelenik meg. Gondoljatok csak bele, ha minden téma annyiszor a SERP-ben benne lenne, ahányszor csak itt a fórum tagok beajánlották a katalógusba linküket, akkor milyen káosz alakulna ki. Vannak prioritások és vannak bizalmi faktorok. De azért mert egy katalógus nincs bent egy adott szóra, vagy kifejezésre a SERP-ben még nem jelent semmit sem.

    Én nem szoktam úgy linket ajánlani, hogy akkor most jól megnézem, melyik lehet a legjobb és melyikbe érdemes beküldenem oldalam linkjét. Ha nem is homogén területként kezelem, de minden esetben ezen kívül álló módon teszem meg ajánlásomat. Az pedig az adott oldal indexelt oldalainak száma, leírás nagysága, elfogadási sebesség és az adott oldal tulajdonosának elkötelezettsége. Utóbbi az egyik legfontosabb dolog, mert ha tudod, hogy xy linkkatalógusa még 3 év múlva is állni fog, akkor tudom, hogy a linkem jó helyen lesz, még ha az adott linkkatalógus PHPld alapú is - megérik a bizalom.

    Mindenkinek szép napot

    stef



  8. #28
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    Ez a teszt véleményem szerint egyáltalán nem állja meg a helyét.

    Beküldöd ugyanazt a szövegeket több katalógusba, ne csodálkozz, ha ilyen rossz eredményt kapsz a rangsorolásokban. Tegyük fel beküldted 100 linkkatalógusba, jóformán a szerencsén múlik, hogy a google éppen melyiket sorolja hátrébb a duplikáció miatt.

    Ha minden katalógusba egyedi szöveget küldtél volna be úgy, hogy szerepel benne az elírott kulcsszó, esetleg akkor lehet levonni következtetéseket. De ezt sem nevezném hitelesnek, hiszen más a leírás, ezért más eredmények születhetnek.

    Aztán pedig az sem biztos, hogy jó megoldás, ha a backlinkeket figyelve választasz katalógusokat. Az alapötlet jó, és ad támpontot, de így is eleshetsz mondjuk a katalógusok azon 20%-ától, melyek akár igazán erősek is lehetnek. Hogy miért?

    - a linkkatalógus át lett irányítva egy másik domainre. Erről valószínűleg nem tudsz, és az új domain-en azt látod, hogy nincs is backlink, vagy nagyon kevés. Közben meg lehet, hogy az előző domain-re 500 különböző IP címről érkezik link, ami rengetegnek számít.
    - vagy kevés backlinkkel rendelkezik, de azok nagyon relevánsak és erősek.

    (megyjegyzés: az átirányításnak van egyébként egy nagyon előnyös oldala. Elrejted a konkurenciát elől a rád mutató linkjeidet)

    A linkkatalógusoknál a következő tényezőket érdemes figyelembe venni:

    - a domain és / vagy a tartalom kora
    - hol szerepel kulcsszavaira
    - Pagerank érték. Ha nem 0, vagy N/A, akkor valószínűleg nincs büntetésben

    Továbbá ugyanazon katalógusba való beküldéskor is lehetsz nagyon jó, vagy nagyon rossz. Az, hogy miként végzed a linképítést, hogyan, mily módon küldöd be az oldaladat, milyen ütemben végzed, és még számtalan apró tényező az, ami meghatározza majd a végeredményt.

    Hiába van például egy 500-as listád, ha nem megfelelően használod fel. Én például előztem már meg olyan 3 éves tartalommal rendelkező domaint egy 4 hónapos weboldallal, ahol kb. harmadannyi katalógusba küldtem be az oldalt. Tehát 3 évvel idősebb domain, és 3x annyi linkkatalógusban való szereplés, mégis megelőztem.

    Nagyon fontos a linképítés, de precíznek is kell lenni, ha az ember sikereket akar elérni. Ebben nagyon fontos szerepel játszanak a linkkatalógusok, ahol a leggyengébb is számít, sok kicsi sokra megy alapon.

    Arni


    Prémium Linképítés - sikerek, kockázatok nélkül - Valódi értékek 10 éve.

  9. #29
    Bölcs DaveeD logója
    Csatlakozott
    09-07-23
    Hely
    Göd
    Hozzászólás
    1.877
    Begyűjtött 4 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    Köszi a tesztet! Szép munka!

    Ha esetleg az enyémek közül is szerepeltek a tesztben, akkor megköszönném, ha elküldenéd az eredményeket.

    Az indexelés megtörténéséhez, és gyorsaságához lenne némi hozzáfűznivalóm.

    Mint köztudott van pár drupal alapú katalógusom, és szoktam figyelni az indexelését is.
    Mivel foglalkozunk linképítéssel is, ezért két féle link beküldési módszer van a saját katalógusokban.

    Az egyik posztol a twitteren, és pingeli a googlet. Ezek általában maximum 24 órán belül indexelve vannak 100%-os arányban

    A másik nem posztol a twitteren, nem pingel, és nem is jelennek meg a linkek a főoldal azonnal látható lapján, mert az állandó tartalom miatt a lista végére kerülnek, hogy ne változzon z első, második, harmadik oldal tartalma. (Lászlobrendt ötlete alapból). Ezek a linkek hosszabb idő alatt kerülnek az indexbe (max 1,5- 2 hét) De ezek is minden féle képen leindexelődnek.

    Hasonló kísérletet, még nem végeztem, de szerintem meg fogom ezt tenni a sajátokkal,



  10. #30
    Bölcs harzol logója
    Csatlakozott
    07-09-03
    Hozzászólás
    1.057
    Begyűjtött 4 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mennyit érnek a linkkatalógusok?

    Idézet djarni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez a teszt véleményem szerint egyáltalán nem állja meg a helyét.

    Beküldöd ugyanazt a szövegeket több katalógusba, ne csodálkozz, ha ilyen rossz eredményt kapsz a rangsorolásokban. Tegyük fel beküldted 100 linkkatalógusba, jóformán a szerencsén múlik, hogy a google éppen melyiket sorolja hátrébb a duplikáció miatt.

    Ha minden katalógusba egyedi szöveget küldtél volna be úgy, hogy szerepel benne az elírott kulcsszó, esetleg akkor lehet levonni következtetéseket. De ezt sem nevezném hitelesnek, hiszen más a leírás, ezért más eredmények születhetnek.
    Azt én is írtam az elején, hogy egy ilyen teszt nem lehet objektív, fenntartásokkal kell kezelni.

    Azonban amit itt írsz, azt megtettem. Egyedi szövegekkel küldtem be a linket, de mindegyikben szerepelt valahol a teszt kifejezés.



Oldal: 3 / 11 ElsőElső 12345 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •