Szavazás eredménye: Mennyi egyedi szöveget írnál egy ilyen katalógusba? (karakterszám)

Szavazók
88. Ezen a szavazáson nem szavazhatsz
  • Semennyit, a PR amúgyse ér semmit

    5 5,68%
  • 1-50

    5 5,68%
  • 50-100

    4 4,55%
  • 100-200

    8 9,09%
  • 200-300

    21 23,86%
  • 300-400

    7 7,95%
  • 400-500

    12 13,64%
  • 500-600

    7 7,95%
  • 600-700

    1 1,14%
  • 700-

    18 20,45%
Oldal: 3 / 21 ElsőElső 1234513 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (206) összesen

Téma: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

  1. #21
    Mindig van lejjebb Wirg logója
    Csatlakozott
    08-06-04
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.988
    Begyűjtött 413 köszönetet
    215 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    Idézet brendi2 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A gond csak az, hogy az "aloldal" nem az én lapom, és sok esetben szépen körbe van ágyazva csilivili hirdetéssel. Tehát jó esetben nem hozzám jön a látogató.
    Miért írjak másnak tartalmat? Ha azt a sokszáz karaktert a saját lapomba fektetem, előbb utóbb meg lesz az eredménye
    Linkek kellenek, tudom, de szerintem legenda a sokezer szöveg és link esete. Ezek nélkül is fel lehet húzni egy lapot. Lap.hu és társaival, és sok jól bevált régi katalógussal, akik nem kívánnak kisregényt.
    Ez is egy álláspont, de nagy versenyben ilyen jellegű, nem minőségi linkekkel nem mész sokra. Szerintem.



  2. #22
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    Idézet Wirg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Arni: stabil, releváns, magas trustrank lehet csakis. Most gondolj bele, milyen oldal lehet az aminek a katalógus aloldalai 4es linket adnak?
    Nos, ahogy a válaszomból is kiderült. Ahova megéri, oda nem fogom sajnálni az időmet se a szöveget. Ezzel szerintem Mindenki így van.

    De az a katalógus, amely ilyen erős, mint írod, onnan egy szövegkörnyezet nélküli link is sokat ér..

    Persze, ha az a feltétele a bekerülésnek, hogy írjak egy kisregényt.. nos a választ fentebb már megadtam rá.


    Prémium Linképítés - sikerek, kockázatok nélkül - Valódi értékek 10 éve.

  3. #23
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    Mivel ilyen katalógus a világon egyedül asszem a dmoz, így azt mondom, hogy az oda elhelyezendő link mellé - ha kell - írok akár egy novellát is, ha szükséges. Mondj egy számot 1 és 10 között, és annyi A4-es oldalt töltök meg vele.

    Igaz, a kutya sem fogja olvasni, mint ahogy az ilyen "írjál-kisregényt-a-linked-mellé-mert-az-neked-jó"-féle oldalak esetében sem olvassa el senki. Annyival több csak a sima kulcsszófelsorolásnál, hogy a gugli (még) nem bünteti.

    Az első ember, aki elolvassa az ilyen hablaty szövegeket, az egyben az utolsó is -> aki megírja. Ritka esetekben esetleg ketten is lehetnek a linktártulajjal (bár én még a pársoros kis szösszeneteket sem olvasom végig, hanem csak átfutom). De hogy harmadik ember már nem lesz, aki eljut a második sorig, arra a nyakamat teszem.
    Nincs az a látogató egy katalógusban, amelyik végigolvas 6-800 karaktert, csak hogy ráklikkeljen arra a nyomorult linkre. Ha tetszik, ha nem, webszemetet gyárt, aki ilyet tesz.

    Lassan már nem csak linképítésre kell külön robotembert keresni, hanem arra is, hogy a linképítő mellé legyen valaki, aki 200X megírja ugyanazt a semmitmondó, eszement baromságot, 200-féle különböző megfogalmazásban. Ha meg valaki az ilyen katalógusra azt mondja, hogy a SEO szakmában lévő kollégáinak készíti, hogy segítse az ő munkájukat, akkor üzenem neki, hogy egyrészt ne hazudjon (mert mindenki tudja, hogy neki van ebből előnye), másrészt meg k*pja be, amiért ennyi munkát ad nekem!



  4. #24
    kgc
    kgc nem elérhető
    kgc for president kgc logója
    Csatlakozott
    07-05-01
    Hely
    Ouagadougou...
    Hozzászólás
    2.597
    Begyűjtött 32 köszönetet
    9 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    Idézet Wirg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez is egy álláspont, de nagy versenyben ilyen jellegű, nem minőségi linkekkel nem mész sokra. Szerintem.
    Én azt gondolom, hogy nagy versenyben komoly "támogatóoldal" hálózat nélkül nem mész semmire. Ezt pedig nem lehet elérni vagy kiváltani katalóguslinkekkel és lap.hu linkekkel, azok kizárólag kiegészítő linkeknek jók, legfeljebb annyira, hogy más ip-ről is, esetleg látogatottabb aloldalakról is legyen linkünk, amolyan darabszámnövelőnek.

    Ezt csak és kizárólag úgy tudjuk elérni, ha egyedi tartalommal releváns honlapokat építünk, azokat brutál módon népszerűsítjük és az abból származó bizalmat a megfelelő módon a céloldalra irányítjuk.

    A linkkatalógusozás ahhoz elegendő, hogy max közepes konkurensekkel szemben sikert érjünk el de ahhoz is állattmódon kell tolni a linkeket...

    Azt gondolom, hogy a 250 karakter körüli menyiség az ami nem riaszt el túl sok linkajánlót, valamint elegendő ahhoz, hogy több ajánlás mellett megfelelő menyiségű tartalmat generáljon ahhoz, hogy kemény népszerűsítéssel sikerre lehessen vinni a katalógust.

    Természetes, hogy ha megemelem a minimál karakterszámot 5-6-700-ra akkor az eredmény elérése valamivel gyorsabb lehetne ha... de a linkajánlók száma is drasztikusan lecsökken így, amit nyertünk a vámon az bukta a réven..

    Szerintem...


    Utoljára módosítva: kgc által : 2010-01-18 22:53

  5. #25
    Mindig van lejjebb Wirg logója
    Csatlakozott
    08-06-04
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.988
    Begyűjtött 413 köszönetet
    215 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    kgc: egyetértünk. Én sem azt mondtam hogy csak katalóguslinkekkel lehet valamit elérni nagy versenyben, hanem azt hogy olyan linkekkel amik mellé alig írsz (lásd Brendi) szinte garantáltan bukta lesz.

    Még ha csak ilyen erős jellegű katalóguslinkjei lennének egy oldalnak, erős versenyben akkor is elhalálozna. Nyilván ez a két véglet, a kevés vagy 0 karakter illetve a 700+. A kérdés hogy ezeken a határokon belül hogy mozog a szám, attól függően hogy milyen erős a katalógus. Érdekes azt olvasni hogy egyeseknél nem mozog el a szám, függetlenül a katalógus erejétől. Pl VChris ugyanúgy sok szöveget ír egy "sz@rabb" katalógusba, mint egy nagyon erősbe. Míg Brendi ugyanúgy keveset vagy semmit nem írna egy ilyen brutál erősbe, mint ahogy most se ír sokat a többibe.

    Én meg pont azon a véleményen vagyok hogy igazodni érdemes a katalógushoz, van amelyik ezt igényli, van amelyik azt. Pl Seobázis PHPLD-je mivel nem igényel descriptiont, ezért nem is nagyon érdemes írni bele. Míg Syshost cuccainál meg megvan az elvárás h X karakter vagy Y sor. Azért is csináltam ezt a topikot, mert kíváncsi voltam hogy a katalógus ereje hogyan befolyásolja a szövegírási hajlandóságot.



  6. #26
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-04-30
    Hely
    A Dél-Alföld közepe...
    Hozzászólás
    1.523
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    Ha tetszik, ha nem, webszemetet gyárt, aki ilyet tesz.
    Ha ezt a mondatot, mint posztulátumot fogadjuk el, akkor mindenki, aki SEO-val foglalkozik, webszemetet gyárt. Még a saját oldalán is. Miért írunk szép hosszú egyedi tartalmat a weboldalainkra, ha egyszer azt öt mondatban is el lehet mondani, amit a potenciális látogatóknak szánunk? Hát persze, a botnak írjuk még a saját honlapunkon is a szöveget. Mindannyian webszpemmerek vagyunk

    Ha meg valaki az ilyen katalógusra azt mondja, hogy a SEO szakmában lévő kollégáinak készíti, hogy segítse az ő munkájukat, akkor üzenem neki,
    Üzenetet megkaptam, vétel

    hogy egyrészt ne hazudjon (mert mindenki tudja, hogy neki van ebből előnye),
    Nem hazudok, mert sosem állítottam ilyet. A katalógusom magamnak készítettem, és a SEO fórum tagok részére, valamint minden más linkbeküldő részére lehetőségként. A katalógusomba nem kötelező linket beküldeni, csak érdemes

    másrészt meg k*pja be,
    Muszáj?



  7. #27
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    07-10-21
    Hely
    Közös többszörös
    Hozzászólás
    4.216
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    Ezen a fórum 2 féle ember létezik. Egyik az, aki a linkelést le akarja tudni és kattog zörög, a másik pedig egyedi tartalommal szeretné növelni az oldalára mutató linkek minőségi mutatóját. Aki úgy érzi hogy az kapja be, aki megcsinálta, annak üzenem béláim az úrban hogy leszarom.

    Nem kell beküldeni, ha nem megy x karakterszám. Majd beküldi más. Nem kell csinálni semmit sem, majd megcsinálja más. Csinálunk linkkatalógusokat, de nem kell használni, ha nem tudsz minimum 250 egyedi karakterű szöveget írni. Nem neked készült, aztán kész ne használd- sokan emiatt nem használják, tehát a kívánt célt elértük.

    Nagyon sok emberke akar valamit, de tenni nem akar érte semmit sem. Tehát nem kell használni és inkább építse a honlapját az, akinek ez teher, mert hát valjuk be, ráfér.

    Nincs meló nélkül eredmény. Nincs meló nélkül jó helyezés, gyakorlatilag nincs semmi. Aki még mindig azt hiszi, hogy ez enélkül működik, és azt hiszi, hogy az egyedi szöveg és leírás egy marhaság és nem kifizetődő, az kérem keresse fel gyógyszerészét, vagy háziorvosát és kérdezze meg a mellékhatások tekintetében mi a szituáció.

    Sokszor mondtam már, hogy minden annyit ér, amennyire TE fontosnak érzed - ha szerinted Béla katalógusa nem 8PR akkor egy szar, akkor neked nem éri meg és nem küldöd be. Ha van egy kevésbé erősnek tűnő oldal, aminek nincs 4PR értékű alooldala, de nagyon nagy bizalmi faktorral rendelkezik - bizalmi faktor csak megfelelő tartalommal érhető el, akkor ezt kell választani. A PR egy vicc, nem mérőegység.

    Szerintem.....

    stef



  8. #28
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    Idézet Wirg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    mert kíváncsi voltam hogy a katalógus ereje hogyan befolyásolja a szövegírási hajlandóságot.
    Én kíváncsi lennék ennek a fordítottjának a véleményezésére. Tehát a nagyobb, egyedi tartalom hogyan befolyásolja a katalógus erejét? Az egyik oldal, hogy az egyedi tartalom mindig növeli egy oldal értékét, a másik oldal pedig, hogy a google ettől függetlenül tudja, hogy az is csak egy linkkatalógus..

    Érvek - Ellenérvek





  9. #29
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    07-10-21
    Hely
    Közös többszörös
    Hozzászólás
    4.216
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    a másik oldal pedig, hogy a google ettől függetlenül tudja, hogy az is csak egy linkkatalógus..
    Nincs definíció arra, hogy mi számít katalógusnak és mi nem. Így van a WP alapú blogokkal is. Mitől lesz valami linkkatalógus?

    Véleményem szerint a súlyozás a lényeg. Persze nem a népszerű linkkatalógus motoroknál, de minden más esetben a link,tartalom és a szeparáció aránya a lényeg. Ha ez adott és megfelelő mennyiségű tartalom van az oldalon, akkor nincs az a motor ami megmondja az adott oldalról hogy linkkatalógus, vagy egy sima én blog vagy bármi.

    stef



  10. #30
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: PR4-es aloldali katalógus link hány karaktert érne meg Neked?

    Maximum az ismerhető fel, hogy minden bejegyzés / cikk rendelkezik kimenő linkkel. Mégha mindegyik kellő tartalommal bír, ez akkor is felismerhető. Bár úgy gondolom ez legyen a legkevesebb, maximum tekintse inkább egy gyengébb blognak, mint egy erősebb katalógusnak ebben a fórumban is rengeteg a kimenő link



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •