Oldal: 1 / 5 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (43) összesen

Téma: Redir.hu linkkatalógus

 1. #1
  kgc
  kgc nem elérhető
  kgc for president kgc logója
  Csatlakozott
  07-05-01
  Hely
  Ouagadougou...
  Hozzászólás
  2.597
  Begyűjtött 32 köszönetet
  9 hozzászólásával

  Alapbeállítás Redir.hu linkkatalógus

  Na sziasztok megint.

  Az utóbbi időben kicsit nyugodtabb volt az élet a fórumon, mert volt egy kis dolgom aminek az eredményét szeretném most nektek megmutatni.

  A neve Redir.hu linkkatalógus

  A katalógus a legújabb phpld motoron a 4.0-on fut és a templétjét egy csipetnyit módosítottam, mert a most meglevő néhány 4.0 kompatibilis templétek használatával ez is "csak egy katalógus" lenne a sok közül.
  Tudom, hogy elég pökhendi módon hagzik, de szerettem volna egy kicsit jobbá tenni és hozzáigazítani a saját izlésvilágomhoz.

  Azt, hogy szép lett-e vagy sem, hát mindenki döntse el maga mindenesetre tudni kell, hogy sajnos IE6.x alatt egyelőre nagyon gáz az egész.

  A katalógusról.

  A linkajánlási szabályokat nem akarom nyagyon ragozni, akit érdekel az olvassa el a lapon.
  Azok akik ismerik a már meglevő katalógusaimat, azok el se olvassák, mert lényegében ugyanaz mint a többiben.

  Néhány apró módosítás:

  A katalógus templétjét egy kicsit szabványosítottam és forrás szinten lefordítottam, hogy az tartalmazza azokat a legfotosabb elemeket, amelyek általában véve minden honlapszerkezetben alapvetőek. A fordításhoz az http://www.ascii.hu/ táblázatát használtam.

  A regisztráció:

  Kicsit meghekkeltem ennek is a submitform-ját, hogy az ajánlást ne lehessen a kulcsszavak és a metaleírás részek kitöltése nélkül elküldeni. Ennek teljesen egyszerű az oka, nem nekem kell majd azt minden egyes ajánlásnál kitölteni, legfeljebb csak kicsit kijavítani.

  A formban beálított min és max karakterszámok, a form mezői mellett a definiciónál olvashatóak.
  A 4.0-ba gyárilag integrálva van a google maps ami igen előnyös ha a az ajánlás olyan szolgálatásé amely helyhez kötött.

  Az ajánlások egyedi aloldala:

  Az forrás title sorában megjelenítésre került a regisztrációnál megadott kulcsszó mivel azt a templét sehol nem jelenítette meg, úgy gondoltam, hogy ott jó hasznát vehetem. Persze, ezért ez is kötelezően kitöltendő lett, ehhez a karaktereket is korlátozni kellett, de ennek mesnyisége egyelőre még nem dőlt el, ezt majd kikisérletezem.

  Eredetileg nem tartalmazott h1 címsort, ezért betettem egyet, és mivel jobb helyet nem találtam így beletettem a regizett honlapra mutató linket. H2-nek itt nem találtam helyet, de gondolkodom, hogy a kategóriára visszamutató keresőszavas linket közé teszem.

  A linkeket itt 1-10ig tartó skálán osztályozhatod és a lapot szóban érrtékelheted is. Ez utóbbi a megjelenés előtt természetesen moderálásras kerül, de a regisztrált tagok akár fórumozhatnak is.

  A kategória oldal:

  egyedi title és leírás tag-ek minden egyes kategóia header-ébe. A kategóriákban témaajánlás olvasható, nem sokat törődtem a fogalmazással, nevezhető egyszerű kulcsszóhalmozásnak is.

  H1-be került a kategória neve, a benne szereplő honlapok listáján az egyedi aloldalakra mutató keresőszavas linek H2-be kerültek.
  Mivel az eredetiben nem volt, ebbe is betettem a honlapok előnézeti képét, így az itt is segíti az eligazodást ami a regisztrációval küldött linkeknél meggyorsítja az innen elérhető ajax-os linkszerkesztő felület elérését.

  Ezt én még csak egyszer próbáltam, szerintem elég komoly ujítás volt tőlük, mindenesetre elég látványos.

  A linkvisszaadás szempontjából ez a katalógusom sem túl kegyes, de a célom nem is az volt, hogy minden linket 2-3x megkattinthass a katalógusból. Sokkal inkább az, hogy megszüntessem ezt a phpld katalógusokra jellemző "szita" szerű felépítést és így a későbbi linkelésekkel könnyebben megerősíthessem a katalógust.

  Ezzel a megoldással a főoldalra beérkező linkek "ereje" nem rögtön kifelé, hanem az egyedi aloldalakra és a kategóriákra, valamint a frissen regisztrált oldalakra mutat így erősítve azokat.

  A kiemelt linkpartnerek, a megszokott módon a kategória minden aloldalának tetején megjelennek, és mivel ezeket is elég jól le lehet indekszeltetni így a kiemelt partnerek egyedi aloldalai töbszörösen erősödnek az arról kimenő h1-es, kulcsszavas link értékét tovább növelve. terméseztesen ez nem két nap alatt fog megtörténni, egy oldalnak el kell érnie a 26 ajánlást de ezzel gondolom, itt mindenki tisztában van.

  A kategóriákból a phpld-kben megszokott abc/pagerank szerinti listázási lehetőséget eltávolítottam, mivel azok egy "=&valami" jellegű linken keresztül lényegében duplikálták a tartalmat, amit a google sajnos szépen le is indexel. Ez meg elég cumi. Ennek megfejtésében még a régebbi katalógusamnál Bagi Zoli segített nagyon sokat, akinek ezúton is köszönöm a segítséget.

  A belső linkek iránya erősíti még a jobboldali oldalsávon keresztül a Népszerű kategóriákat is, amelyek számításaim szerint a viszonylag népszerű internetes témák lesznek majd.


  A főoldal:

  A főoldal szintén nem tartalmazott h1-et ezért a fejléc bal felső sarkába betettem a Katalógus nevét, hogy ott legyen szövegesen is a holnapon.
  Mivel nem elsődleges célom, hogy a linkkatalógus szóra taroljak, ezért szerintem nem gond.

  A kategóriák, amiből sikerült 207-et összeszenvedni itt mind h2-be kerültek, ennek kiváncsi leszek a hatására.

  A regisztráció a tesztem szerint megkönnyíti a felhasználó dolgát, mivel a regisztrált tagok nem csak, szerkeszthetik az ajánlásaikat, hanem egy új link felvételekor az azonnal meg is jelenik a katalógusban. Ettől függetlenül a linket ellenőrzöm így, akármi nem fog bekerülni. A trükközők linkjei törlésre és bannolásra kerülnek ugyanúgy ahogy a domain-spammer-ek is.

  Szeretném remélni, hogy ezzel az átalakítással valamint az egyedi aloldalak kulcsszavas url-jével sikerült belőle, egy hosszútávon értékessé váló legalább középkategóriás és egyedi katalógust építeni.

  A siker alatt természetesen nem kizárólag a látogatottásg hosszútávú növekedését, hanem a katalógusból kimenő linkek értékét is értem.

  Ha megtetszett volna valakinek a katalógus, hát itt egy hivatkozás: http://www.redir.hu, örömmel fogadom az ajánlásokat.


  Utoljára módosítva: kgc által : 2009-10-03 07:30

 2. #2
  Mentor
  Csatlakozott
  08-02-09
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  355
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Redir.hu linkkatalógus

  Idézet kgc eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  A kategóriákból a phpld-kben megszokott abc/pagerank szerinti listázási lehetőséget eltávolítottam, mivel azok valami "=&valami" jellegű linken keresztül lényegében duplikálta a tartalmat amit a google sajnos szépen le is indexel. Ez meg elég cumi.

  Jó munka, ezt az infót meg külön köszönöm. 3. #3
  Bölcs harzol logója
  Csatlakozott
  07-09-02
  Hozzászólás
  1.057
  Begyűjtött 4 köszönetet
  4 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Redir.hu linkkatalógus

  No ehhez én is gratulálok.
  Ritka az ennyire komolyan vett linkgyűjtemény. Szép, átgondolt és még a .hu domainen sem spóroltál. Látszik, hogy ebben sok munka van. 4. #4
  Isutam
  Vendég

  Alapbeállítás re: Redir.hu linkkatalógus

  Gratulálok, igényes profi munka! 5. #5
  'Say Hello To My Little Friend'
  Csatlakozott
  09-10-02
  Hozzászólás
  9
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Redir.hu linkkatalógus

  Jól sikerült sok további sikert hozzá 6. #6
  Bölcs
  Csatlakozott
  09-04-30
  Hely
  A Dél-Alföld közepe...
  Hozzászólás
  1.523
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Redir.hu linkkatalógus

  Nagyon szépen köszönjük az újabb katalógust, a minden részletre kiterjedő ismertetővel együtt. Az írásodból látszik, hogy mindenre odafigyeltél, hogy értékes katalógust készíts. Gratulálok! 7. #7
  nembölcs nemvalid logója
  Csatlakozott
  09-06-25
  Hely
  Szeged
  Hozzászólás
  462
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Redir.hu linkkatalógus

  Köszönjük a lehetőséget és az igényes munkát, igen nehéz lenne az élet nélküled/nélkületek és a katalógusok nélkül. 8. #8
  Törzsvendég Gabor2 logója
  Csatlakozott
  08-12-12
  Hozzászólás
  186
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Redir.hu linkkatalógus

  Csatlakozom én is az előttem szólokhoz, köszönöm-köszönöm és még milliószor is köszönöm!!!

 9. #9
  nembölcs nemvalid logója
  Csatlakozott
  09-06-25
  Hely
  Szeged
  Hozzászólás
  462
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Redir.hu linkkatalógus

  Hoppsza, csak halkan jegyzem meg, hogy engem megszívatott néhányszor az ellenőrző kód, úgyhogy ha neadj' isten többször is beküldtem volna ugyanazt a linket, akkor elnézést.

  Nekem mondjuk még mindig problémát okoz, hogy sikeres beküldés után maradunk a linkajánlóform oldalán ("Ajánlj másik linket"). Tudom, hogy velem van a baj, de nem akar ráálni az agyam...

  Még1x köszi, mennek a linkek, thx-ek, mérlegek... 10. #10
  cubafiesta
  Vendég

  Alapbeállítás re: Redir.hu linkkatalógus

  köszi főnök!

  jah egy kérdésem lenne:

  (elolvastam a nyitó posztodat, de az rss feed beküldésre vonatkozólag nem találtam kieg. infót.)

  a link ajánlásnál láttam, hogy:

  "Még nincs RSS hír ebben a kategóriában
  Nincs honlap a kategóriában"

  ezek szerint a feedet be lehet (majd) tolni?

  még egyszer köszönet!

  ps: a session elég rövid szvsz. mire egyedi szöveget fabrikál az ember, addigra a linkajánlás meghiúsul(hat).


  Utoljára módosítva: cubafiesta által : 2009-10-03 13:44

Oldal: 1 / 5 123 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •