Oldal: 2 / 9 ElsőElső 1234 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (83) összesen

Téma: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

  1. #11
    Törzsvendég crecky logója
    Csatlakozott
    10-08-19
    Hely
    Dombóvár
    Hozzászólás
    192
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Bár még ifjú harcos vagyok de azért amióta foglalkozom a seo-val én is láttam már 1-2 dolgot.
    Link építő szemszögből: azért annyira nem gyászos a helyzet szerintem. Kivéve persze a lapponthut mert az kész maffia A tapasztalatom és egyben a javaslatom is, hogy itt a fórumon rengeteg katalógus tulaj van. Mikor valami sürgős volt és privátba rájuk írtam soha nem fordult olyan elő, hogy ne segítettek volna azonnal!!! Cserében egy köszönöm. A fórumos katalógus tulajokat sorba felírom és a név alá a katalógusai címét. Még Chati is azonnal elfogadta 2 percen belül az ajánlásom mikor sürgős volt! Ha folyamatosan link építesz hamar meglehet csinálni egy korrekt katalógus listát. Az ajánlásoknál érdemes jelezni, hogy Seo Fórumos vagy és a nick neved is feltüntetni. Sokat számít a katalógus tulajnak.
    Katalógus tulaj szemszögéből. A fentiek nagyjából minden elmondtak. Az első katalógusom kb. másfél hónapos túl vagyok a 100 elfogadott linken. Kb. 10% ment a kukába egyedi hiánya miatt. Minden esetbe küldtem értesítőt. Elfogadás max 24 óra de akik rendszeresen küldenek hozzám linket azok már tudják mire lehet számítani. Fontos szemszög a egyforma névvel való beküldés, mert az ilyen link építőket hamar meg lehet ismerni és gördülékenyebb a dolog. Röviden tömören ennyi Érdemes összebarátkozni a fórumos kollégákkal és rögtön simábban megy az élet



  2. #12
    Bölcs Harder logója
    Csatlakozott
    07-05-05
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.875
    Begyűjtött 173 köszönetet
    111 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Linket is építettettem (linképítő sapka)
    Linképítést is adtam ki (megrendelő sapka)
    katalógust is viszek (katalógustulaj sapka)

    katalógustulaj sapkát felvéve:
    Zsazsa, szerintem nem túl jogos a kirohanásod azügyben, hogy gyakorlatilag számonkéred a katalógus tulajokat, hogy miért nem fogadják el azonnal a linkeket. Ilyet szerintem nem vállaltak mások sem, nem is lehet, mert a fix elfogadás alapja a fix, állandó beküldés lenne. Ez meg ugye nincs meg (a többi okot meg már említették), hol 3 jön egy nap, hol meg 23. Ilyenkor átnéz, töröl majd időzít a katalógus tulaj és nem rak ki pár perc alatt 1-2 tucat bejegyzést.

    Reakció a hibás beküldésekre: én az elején jó fej akartam lenni és hetekig írogattam a mail-eket ,hogy kinek miért utasítom el, mi a hiba mit javítson ki és hogy küldje be újra ... aztán meguntam, mert min. 1x kb elküldtek a k.anyámba és ezen felül annyit sem reagált senki, hogy "thx". Egyszerűen 0 visszajelzés érkezett, javított újraküldés még ennyi sem. Innentől kezdve én sem írogatok már mail-eket, nem látom értelmét. Kivétel, ha régi/ismert tag a beküldő, akkor neki persze továbbra is kuldok egy üzenetet mail-ben vagy itt a fórumon, PM-ben.

    linképítős és megrendelő sapkát felvéve:
    Azt kell mondjam, hogy ha a megrendelővel úgy állapodtál meg, hogy napi 5 linket garantálsz, az a te egyéni szociális problémád, ne mást hibáztass érte, ha nem jön össze. Ilyet (ilyen feltételeket) egyébként nem kéne elvállalni, az a véleményem. A fix mennyiség próbáld tisztázni, még garanciát is lehet vállalni, de FIX időpontot is már necces, mert mi van ha (és 200-as linképítésnél elég gyakori) már csak az utolsó pár linkre vársz jó hosszú ideje... ez szerintem benne van a pakliban.

    Én egyébként adok hozzáférést a katalógusomhoz azoknak, akiktől én is kapok ill. akik jó linkajánlásokat szoktak beküldeni. Nekik is, nekem is egyszerűbb az életem így.

    ... szóval ne hidd, hogy a katalógustulajok le..arják a beküldőket, java részük szerintem beküldő is



  3. #13
    Bölcs yatoo logója
    Csatlakozott
    09-02-18
    Hozzászólás
    1.842
    Begyűjtött 524 köszönetet
    302 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Ki ne maradjak már a jóból! Tulajdonképp mindenkivel egyet értek, a Zsazsa pártiakkal azért mert elég sok linket építünk, a katalógus tulajokkal azért mert nagyon sok szemetet kapunk, és a katalógusaim fenntartása illetve a linkek ellenőrzése nekem havi szinten több mint 30000Ft kerül, ezt én azzal fogom kiküszöbölni hogy hamarosan a katalógusaim nagy része automatikus elfogadású lesz, természetesen csak azoknak akik regisztrálva vannak. Ettől még ugyan úgy fog kelleni ellenőrizni a beküldött linkeket egy ideig, de 2-3 hónap múlva már nem fog kelleni ezzel foglalkoznom és főleg fizetnem érte.
    Szerintem nekünk ez a hosszú távú megoldás, olyan katalógusok építése ahova csak az itt legalább két aláírással rendelkezőknek nyílik meg, nem sorolnám ennek előnyeit, én jelenleg kb 20 katalógust fogok így bedobni a közösbe és ha lesz legalább még 30-40 ilyen katalógus, akkor én még szívesen hozzá teszek 20 új katalógust is.



  4. #14
    sbs
    sbs nem elérhető
    Google 'n' Roll Man sbs logója
    Csatlakozott
    08-07-03
    Hely
    Tárnok és Budapest
    Hozzászólás
    2.110
    Begyűjtött 3 köszönetet
    3 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Szia Zsazsa,

    A magam részéről is szívesen válaszolok, mint néhány katalógus tulaja.
    Megértem az elszámolási alapodat, de ez valószínűleg nem alkalmazható a jövőben, és javaslom a bizalmi elvet (amit én is követek), hiszen arra valóban nem kapsz biztosítékot, hogy a napi beküldött linkek aznap lesznek elfogadva.

    A hozzánk bekerülő MEGFELELŐ linkajánlások 100% el vannak (lesznek) fogadva.
    - Az átfutási idő nálunk 1-1,5 hét, de akkor készre van futtatva az elfogadás/elutasítás.
    - Néhány katalógusom Wp alapú és használom az időzítést, akár 2 hétre előre beállítva is, igy az is elképzelhető, hogy 3 hét amig kikerül az ajánlás (itt nem nézem ki küldte be a linket, egyszerűen haladok a naptárban)
    - A katalógusok egy részét a 16 éves fiam kezeli, nem egyszerű vele az élet hiszen kamaszkorban van, de ez legyen az én problémám.

    Én azt igérhetem, de eddig is így volt, ha hozzám beküldesz egy linket az biztos ki is kerül. Emailokat azért nem irok, mert akkor egy 25. óra is kéne a napból....

    Ha dobsz egy PM-et elküldöm az említett listámat, amiben biztos lehetsz


    Ablak és beltéri ajtó :: Netmax: "Mindig van a tiédnél jobb oldal..." :: Építkezés Fórum

  5. #15
    Buherátor Chati logója
    Csatlakozott
    07-12-03
    Hely
    Mohács
    Hozzászólás
    3.303
    Begyűjtött 267 köszönetet
    135 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Idézet Wirg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szerintem ez tök rendben is lenne, mindannyian elég elfoglaltak vagyunk hál istennek Viszont ilyenkor annyiban érdemes megkönnyíteni más munkáját hogy ezt kiírod valami látható helyre amíg a helyzet fennáll.
    Valami ilyesmi történt... a WP katalógusok közül három csak jelszó ismeretében enged ajánlani... akik meg ismerik a jelszót (mert kérdezték) azok kaptak azonnali megjelenést... a PHPLD katalógusoknál havonta egyszer fogadok... illetve van olyan katalógusom is ahol linképítő kolléga végzi az elfogadást...


    Nincs mit megmutatnom...

  6. #16
    Törzsvendég Zsazsa logója
    Csatlakozott
    11-05-05
    Hely
    Cegléd
    Hozzászólás
    148
    Begyűjtött 9 köszönetet
    9 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását Végre jót, rosszat is kaptam. Viszont... mindenből tanultam A megrendeléseket a jövőben másképpen kezelem. Megértő leszek, mert sok mindent megértettem. Még egyszer köszönöm a sok hasznos információt és a jövőbeni közreműködés lehetőségeinek felajánlását!



  7. #17
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Ez egy igazi társadalmi csapda. Az internet közlegelőjére kihajtjuk a weboldalainkat. Egyre több link kell, egyre nehezebb a linképítők dolga, és egyre rosszabb ajánlásokat kapnak a katalógusok.

    És persze a Google dolga is egyre nehezebb az egyre manipuláltabb linktengerben. A közösségi oldalak és a látogatottság bevonása az értékelésbe pedig, mint ötlet még meg se született már tömegesen manipulálták.

    Rövidtávon nem lesz ennek a problémának megoldása, ezzel együtt kell élni egy jó darabig.



  8. #18
    Mentor arth2o logója
    Csatlakozott
    10-03-11
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    408
    Begyűjtött 7 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Találkoztam több ajánlásoddal ami nagyon necces volt.
    Nem a szöveg, hanem maga az oldal.
    Kevés tartalom, nulla elérhetőség.
    TR O/ FR O tarsai oldalak.
    Nem kéne mindent elvállalnod..



  9. #19
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Idézet arth2o eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kevés tartalom, nulla elérhetőség.
    TR O/ FR O tarsai oldalak.
    Figyelem! Általánosságban mondom!

    arth2o nagy igazságot mond, és erről eddig nem esett szó. Bizony nagyon sok erősen vitatható minőségű oldalra folyik linképítés. Linkpiramisok aljára, párlapos kísérő oldalakra, azonosíthatatlan tulajdonosú oldalakra (ez bizonyos témáknál nem gond, de konkrét szolgáltatásoknál és árueladásnál igen). Egy téma vagy cég ezer néven futó oldalára. Engem ezek is zavarnak és bizony emiatt lehet, hogy az elutasítás indoklását én is megszüntetem, mint Harder. Azt hiszem alaposan átírom az ajánlás és elfogadás szövegét, bár azt úgyse olvassák el :-)



  10. #20
    Törzsvendég zistvan logója
    Csatlakozott
    11-05-06
    Hozzászólás
    112
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Katalógus helyzet egy linképítő szemszögéből

    Nekem nincs olyan rossz tapasztalatom a katalógusokkal, néhány itteni fórumos kimondottan segítőkész volt egyes esetekben. Én azt nem szeretem, ha elutasítják, ha nem, de nem jön e-mail. Mindkét esetben jó lenne, ha jönne mail, mert akkor nem kellene egyesével átfutni a függő beküldéseket.

    Voltak azért már érdekes dolgok, ezek közül a legfurcsább:

    Az egyik katalógus már egy jó ideje nem tette ki a linkünket, mi pedig rákérdeztünk, hogy elszúrtunk valamit, vagy csak simán nem fogadja el. Mert ha elszúrtuk, akkor javítjuk.

    Erre visszaírt, hogy valóságshow-kkal kapcsolatos linkeket nem fogad el, mert a show vége után nem tudni, hogy mi lesz a honlap sorsa.

    Ez milyen már?

    Ugyan mi lenne a honlap sorsa? Meg egyébként is, bárki, bármikor megtudja változtatni a honlapjának témáját, meg mindent rajta.


    Utoljára módosítva: zistvan által : 2011-10-18 20:07 Oka: kiegészítés

Oldal: 2 / 9 ElsőElső 1234 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •