Oldal: 1 / 9 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (85) összesen

Téma: akarmi katalogusai

  1. #1
    cuccos
    Csatlakozott
    11-02-02
    Hely
    Bedő
    Hozzászólás
    1.561
    Begyűjtött 126 köszönetet
    97 hozzászólásával

    Király akarmi katalogusai

    az elso probalkozasom utan mondhatom hogy 80%ban csak jo ajanlasokat kaptam, igy nem surun kellett szerencsere toroljek, valoszinu hogy az a 80% a forumrol volt, es a maradek csak ugy ni megtalalta.

    a kovetkezo katalogusokat szeretnem bemutatni:


    ZSIRAF.INFO
    POPEY.INFO
    PIEDONE.INFO
    EASYSEOLINKS4U.INFO
    narancs.info
    INGYENLINKEK.INFO
    CIMKEZD.INFO
    KATALOGUSAID.INFO
    AJANLASOK.INFO
    KAPCSOLATAID.INFO
    LINK-ARZENAL.INFO
    GYALOGKAKUKK.INFO

    Szabalyok:
    50 szo, minden esetben csak egyedi szoveg, nincs keksz, varez, illegal, poker, es hasonlo amiket az adsense nem toleral. Az elso katalogusnal bizonyitottam hogy az ajanlasokat hamar elitelem, es aktivalom.

    Linkek:
    2db helyezheto el osszesen, egy a szovegben, es egy pedig amit azon kivul megadsz, mindketto lehet deep, de minden esetben csak egy oldalra mutassanak.

    eszreveteleket, hibakat, javaslatokat, es minden mast ide, vagy privatba kerek.

    hasznaljatok egeszseggel!


    Utoljára módosítva: akarmi által : 2011-04-15 00:07 Oka: apdet

  2. #2
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: akarmi katalogusai

    Neked is csak azt tudom mondani, amit már dry és Daveed kollégáknak mondtam a katalógusaikkal kapcsolatban.
    Szép, hogy néhol más-más IP-ken futnak a linktárak, meg a legtöbbnél anonim a domain. Viszont:
    - Egy az egyben azonos a menüszerkezete mindnek.
    - Drupal alapú mindegyik, így a látható kód jó része szintén azonos. A tetején lévő azonos CSS fájloktól, az alján lévő "Designed by MLG" szövegig, stb.
    - Azonos névszerverek szolgálják ki az összeset.
    - És ami a legfőbb: azonos adsense kód van mindegyiken.

    Ha valaki arra gondol, hogy a fentiekből a gugli nem szűri le, hogy tök egyforma kézben van az összes, akkor az igencsak alábecsüli a G. képeségeit. Mert bizony számára teljesen egyértelmű lesz, hogy mindegyik egy kézben van.
    Ergo:
    - A sok linktárból jövő link az ajánlók számára majdnem olyan lesz, mintha egyből kapna csak linket. (Azt meg már mindenki maga döntse el, hogy megéri-e neki 12X megírni 50 szavas egyedit, ráadásul regisztrálni előtte 12 linktárba - egy darab linkért cserében.)
    - Tök fölösleges volt játszanod a különböző IPkkel meg az anonim domainadatokkal, mert a többi dolgot, amiről felismerhet a gugli az azonosságot, otthagytad neki. Nyugodtan rakhattad volna egy tárhelyre is az összeset egy szolgáltató alá, egy névvel, mert nagy különbség nem lett volna.
    - Némi büntetést is kockáztatsz (bár nem annyira, mint dry olvtársunk, mert nálad - ahogy elnézem - az ajánlások sorrendje legalább különbözik ... legalábbis eddig). Stefan linktárainak egyharmadát is fél éve vágta ki a gugli a kukába (főként az info végűeket), azóta is ott pihen mindegyik, még indexelve sincsenek azok az oldalak. (Hogy megérte az ajánlóinak adni viszontlinket meg megírni 50 egyedi leírást...! Most a kapott linkjeik a kukában vannak, viszont legtöbbjük még csak nem is tudja, hogy értéktelen linkeket kaptak a viszontlinkjükért. Stef meg röhög a markába, mert nyilván nem szól a korábbi ajánlóinak, hogy "bocsi, de az 50 linktáramból 35-öt kigyomlált a gugli - nyugodtan vedd le legalább az egyik viszontlinket amit adtál".)

    Jobb lett volna, ha csak egy vagy két linktárat csinálsz, de azt jól. A mostanival egyrészt magadnak szerzel több munkát, másrészt meg azokat szivatod, akik a fentieket nem tudják és mindegyikbe külön regisztrálnak és ajánlanak neked linket. Legalább annyit megtehettél volna, hogy ha már egyedi leírást kérsz, akkor te is közreműködsz abban, hogy egyedi legyen a linktár (és nem csak másoktól várod el az egyediséget). Teszem azt írhattál volna egyedi menüszerkezetet nekik, hogy ne legyen azonos az összes - nem olyan vészesen nagy meló, bár tény, eltart egy darabig meg agyalni is kell rajta. Mert az még nem is olyan nagy baj, ha azonos kézben vannak (mert lehet egy ember kezében több weboldal is), de hogy tökre egyforma legyen mindegyik és a kapott linkek mindig azonos URL-en legyenek, az már problémásabb.

    Nem azért mondom, hogy lelombozzalak, csak írtad, hogy várod az észrevételeket, javaslatokat. Részemről azt javaslom, hogy a 12-ből nagyjából 11-et dobj a kukába, és arra az egyre meg feküdj neki. Ezzel többet segítesz az ajánlóknak, mert nem lesz több melójuk az ajánlással, de mégis ugyanazt kapják. És neked is kevesebb meló. Sőt, azt az egy linktárat jobban tudod tolni még kevesebb melóval is, ergo többet is kapnak az ajánlóid.
    Ugyanez a baj egyébként Daveed katalógusaival is, meg dry-éval is - annyi különbséggel, hogy dry kollégánál még a beajánlott és elhelyezett linkek is azonos sorrendben vannak jelenleg, Daveed-nél meg nem 12 linktárnál szívsz, hanem 50-nél, hogy kapj nagyjából egy linket. De a lényeg azonos mindegyiknél.


    Utoljára módosítva: scs által : 2011-04-15 08:08 Oka: helyesírás

  3. #3
    Mentor arth2o logója
    Csatlakozott
    10-03-11
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    408
    Begyűjtött 7 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: akarmi katalogusai

    Az sem ártana katalógusoknál, ha külön IP címen lennének.



  4. #4
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: akarmi katalogusai

    Örökös téma ez a fel lehet-e ismerni egy katalógus csoportot, és ha igen miről? Amit írtatok (ip cím, cms, menüszerkezet) az mind igaz, de ha ezeket meg is változtatod (persze akkor még mindig előjöhet a linkeken azonos a hover effekt gyanú), az ilyen linktárak kimenő linkjeit elemezve rá lehet jönni az azonosságra.

    Egy ilyen linktár csoportnak a kimenő linkjeiben elég magas lesz az azonos oldalak aránya, a Google elég jó az ilyen elemzésekben, ha akarja rájön erre. Szerintem itthon több lazaságot tűr el, meg a kisebb oldal és linkszám miatt is nagyobb tűréssel kell végeznie az elemzéseket.

    Én azért ajánlóként attól is tartok kicsit mennyire lesznek élők ezek a katalógusok egy-két év múlva, sajnos itt a fórumon is elég sok megszűnt, elsüllyedt katalógusról hallhattunk.


    Utoljára módosítva: Kvarclovag által : 2011-04-15 10:53

  5. #5
    Bölcs gjoe logója
    Csatlakozott
    11-03-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    841
    Begyűjtött 77 köszönetet
    53 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: akarmi katalogusai

    Idézet Kvarclovag eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én azért ajánlóként attól is tartok kicsit mennyire lesznek élők ezek a katalógusok egy-két év múlva, sajnos itt a fórumon is elég sok megszűnt, elsüllyedt katalógusról hallhattunk.
    Ez a kérdés bennem is megfogalmazódott.
    A katalógusok jó része a az x ideig tartó lelkesedés eredménye.
    1-2 és lejár a domain, utána vagy meghosszabbítja a tulaj vagy nem.
    ez ellen orvosság nincs, esetleg csak annyi hogy folyamatosan építgeti az ember a linkeket, így a kiesők helyére addigra újak jönnek.



  6. #6
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: akarmi katalogusai

    A KépKat esetében ha nem hosszabbítanám meg, automatikusan a blogger blog élne és onnan mennének tovább a linkek, persze azt is megszüntethetem, de pont a nemfoglalkozás esetén ugye megy tovább magától. Na persze, ha a Google lehúzza a rolót, akkor veszítetek majd pár linket.



  7. #7
    lexxx7
    Vendég

    Alapbeállítás re: akarmi katalogusai

    Egyezek az előttem szólókkal, SCS hozzászólásával is, viszont gyakorlati szempontból a három említett katalóguscsoportot nem venném egy kalap alá.

    DaveeD katalógusait teszteltem, 30 katalógusába küldtem be 75+ szavas egyedi leírást egy olyan honlapról, amire még nem mutattak egyéb linkek. Az eredmény egy "komoly kulcsszó + budapest" kifejezésre első hely lett. Ráadásul csak az anchor szövegek fele tartalmazta ezt a kifejezést.

    Stefan pedig engedte a teljes dulikálást azokba a katalógusaiba, amelyekbe nem kellett regisztrálni. Lehet, hogy most melléfogok, de fogadni mernék egy csokinyusziba, hogy azok a katalógusok ülnek parkolópályán.

    Dry kolléga pedig szerintem ott hibázik, hogy ugyanazt a kategória-listát használja és átemeli az adatbázist a kezdéshez.

    Szóval egyezek én az IP cím, a látható kód, a css és az adsense azonosságának jelentőségével, csak hát a tapasztalat szerintem azt mutatja, hogy ezeknél sokkal fontosabb, hogy katalógusok ne duplikált szemetek legyenek (szöveges tartalom, linkstruktúra és kimenő anchor szempontjából).

    Mondom, szerintem...



  8. #8
    cuccos
    Csatlakozott
    11-02-02
    Hely
    Bedő
    Hozzászólás
    1.561
    Begyűjtött 126 köszönetet
    97 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: akarmi katalogusai

    Koszonom az eszreveteleket, azert nem valaszoltam egybol rajuk, mert vartam hogy legyen tobb, es azokat osszegezni tudjam. (SCS teged hagylak utoljara mert neked volt a legtobb eszreveteled)

    @Kvarlovag, gjoe

    Meddig fognak elni? jo kerdes, bar blodseg volna eveket garantalni vagy barmi, de startbol mondom, hogy a domainek 1x biztos meg lesznek hosszabbitva.
    amint nincs idom vagy massal kezdenek el foglalkozni, biztos nem szuntetem meg, hanem atadom, eladom, de nem vesz el, hisz nem egy uj embernek van szuksege sajat katalogusra (hwellkft peldajabol elve)

    @arth2o

    tobb ip-n vannak, egy iprol 3-4 katalogus van.

    @SCS

    velemenyem mondom el, es tapasztalatom, ez lehet nem valos, de en igy gondolom.

    igazad van a menu strukturaja ugyan az, ezt reszben modositani fogom.
    elemben amit en lattam foleg phpld- gyarak az angol honokban, van aki 20-30!!-at mukodtet egy iprol(talalkoztam mar tobb szazas rendszerekkel is), nem ker egyedit, a kategoriaknal mind azonos, ezeket meg mai napig indexeli a google, pr ertekuk is van, searchben bent vannak, stb.

    az azonossag sokat gyengit ez teny, elemben ami ellensulyozza, es pluszt ad az az egyedi szoveg.

    bevallom, hogy van racio abban amit irsz, de szerintem indulhatsz hatrannyal,
    ha a vegen megis nyersz

    valoszinuleg itt tobb allaspont is fog utkozni, mivel a cel mindenkinek azonos (kontextualis backlink), de elemben felhasznalt megoldas mas, itt is lesz aki bevallalja, es olyan is aki nem, en egy lehetoseget adok csak, szamtalan mas is van ezen kivul (persze ezt nem rosszindulatbol irtam)



  9. #9
    Moderátor sZeKo logója
    Csatlakozott
    09-07-01
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.379
    Begyűjtött 65 köszönetet
    39 hozzászólásával

    Szuper re: akarmi katalogusai

    Teljesen egyet értek scs -sel. Már csak az hiányzik, hogy jól összelinkeld mindet és tényleg semmit se ér az egész.

    A minőség fontosabb mint a mennyiség, egyre több a problémás katalógus és ez által a munka kitalálni, mit érdemes / "szabad" használni.

    Még írtam is erről nektek: http://seo.forum.hu/katalogusok-f9/hogyan-keszits-katalogust-t11108/


    sZeKo


    Coming soon...

  10. #10
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: akarmi katalogusai

    Idézet akarmi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    valoszinuleg itt tobb allaspont is fog utkozni, mivel a cel mindenkinek azonos (kontextualis backlink), de elemben felhasznalt megoldas mas, itt is lesz aki bevallalja, es olyan is aki nem, en egy lehetoseget adok csak, szamtalan mas is van ezen kivul (persze ezt nem rosszindulatbol irtam)
    Ez teljesen triviális, semmi gond vele. Én is bízom benne, hogy sikerül érdemi katalógusokat rittyentened.
    (Na nem mintha örülnék a sok linktárnak, ami fellelhető a neten, de már beletörődtem, hogy ez van, ezt kell szeretni. )
    És persze ne vedd szentírásnak, amit írok. Én is annyit tudok csak a SEOról, amit tapasztaltam meg amit olvasgattam róla. Tehát lehet, hogy bazi nagy blődség, amit írtam. Viszont a tapasztalatom az, hogy ha a gugli leszűri, hogy a sok oldal egy kézben van, akkor az onnan jövő linkek értéke csökkenni fog. Ha meg meglátja a menüszerekzetet, szintén. Ez neked is lehet rossz, de elsősorban az ajánlóknak lesz hátrány; mindezt úgy, hogy valószínűleg észre sem veszik. Szerintem.

    Ahogy én csináltam a 8 linktáramnál:
    - 4 IP cím 4 külön szolgáltatónál
    - Más-más menüszerkezet; ahol van egyezés (mert ennyinél már nehéz egyedivel írni mert vagy kimarad valami vagy azonos lesz), ott legalább a nevét megváltoztattam. Pl.: állás / munka / állások - stb. Hol egyszintű, hol kétszintű.
    - Többségük egyedi kóddal megy, amelyeknél saját aloldalról kapod a linket, de van egy régebbi PhpLD-m is.
    - Van, ahol az én nevemen fut a domain, van, ahol más nevén, van, ahol név nélkül, és van, ami .hu végű (ami egy jó ideje már nem látszik a whois rekordokban, tehát a gugli sem látja - elméletileg, bár itt tévedhetek).
    - Nincs a kódokban analytics/adsense/stb. (egy kivételével), semmi gugli alkalmazás, ami alapján összeköthetné a gugli. A keresőből is csak megnézem mindig a tlaálati sorrendet, de klikkelni nemigen szoktam a gugliból az oldalaimra.
    - Egyetlen linkelés van, ami az egyik oldalra visz, de vissza/körbelinkelések nincsenek, még kategóriából vagy bejegyzésből sem.
    - Nem mondom, hogy minden full egyedi benne, mert nem az; de azért törekszem rá.
    - Az elfogadásokkor ha a 8 linktárba ajánl valaki, akkor kevergetni szoktam néha az ajánlások sorrendjét. Előfordul, hogy az éppen kirakott oldal nem első helyen szerepel, hanem betolom mélyebbre. Így jó eséllyel később veszi észre a G., emellett a kategóriákban lévő linkek sorrendje sem lesz teljesen azonos a 8 linktárban.
    - Emellett naponta morzsolgatok rózsafüzért, erősen imádkozom, és újabban van már vezeklőövem is a cél érdekében!
    (Ergo bízok benne, hogy beválik.)

    Hozzáteszem, nagy előnye a ti linktáraitoknak az én szempontomból, hogy amíg a tietek nem kap büntit, addig nekem sincs miért aggódnom. ;-)


    Utoljára módosítva: scs által : 2011-04-15 16:08

Oldal: 1 / 9 123 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •