Eredmény: 1 - 7 (7) összesen

Téma: Ha nagyon unatkoznál...

  1. #1
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás Ha nagyon unatkoznál...

    Üdvözöllek titeket!
    Ezt a topic-ot annak ajánlanám, aki úgy érzi az on-site seo-ból már nem tud mit kihozni, van saját tartalomírója, a katalógusokból is a maximumot hozta ki, de még mindig nem elégedett a helyezéssel, erősebb a mezőny stb.

    Ekkor ugye jön a tanács, h erősítsd meg más blogokkal, amik átvezetnek a megfelelő oldalra, valamint onnan told a linkeket úgy, h maga ez a támogató oldal is erősen seozott, sok erős bejövő linkkel!

    Persze erre meg nem biztos van anyagi, idő és energia forrás, így javasolnék tényleg csak az unatkozóknak egy olyan katalógusrendszert, mely a saját oldalát erősíti, mely nem más, mint a Mylinks rendszer.

    Nem egy nagy durranás, véletlenül akadtam rá konkurenciaelemzés kapcsán! Maga a konkurencia egy saját oldalt hozott itt létre, ahol elhelyezte a linkjét releváns környezetben! Meg kell hagyni, ügyesen csinálta, így felbuzdulva az ötleten, készítettem én is egyet, nem volt egészen fél óra reggel, feltöltéssel együtt! Ennek terméke lett a: hxxp://hunprobalazs.kedvencei.hu (Később rájöttem, az lesz az aldomain, ami a felhasználónév, szal olyat válassz amit te szeretnél, hogy legyen!)

    Ránézésre nem nagy durranás, előnye, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan készíthetünk startlapszerű katalógust. Azért írom, hogy szerű, mert nem ajánlhatnak mások, saját magad veheted fel a linkeket! Lehet annak indult, aztán behalt a mutatvány, ennyire nem mélyedtem bele.

    De ha megnézitek, felvettem egyik oldalam aloldalait.
    Persze nem szerencsés, h több téma van egy oldalon, mint írtam tesztjelleggel vittem végbe ezt az aljasságot! Saját aloldalakat linkelek meg vele, így én választom az anchor-t stb.

    Persze ránézésre sok a kimenő link, alig ér valamicskét, főleg bejövő link sincs még, kivéve egy kiemelt a katalógusomból, de mint írtam, csak aki ennyire nem tud mit kezdeni a szabadidejével, vagy ennyire kell minden egyes kis link!

    Továbbá ennek tényleg csak akkor van értelme, ha egy bizonyos témát szentelsz a lapnak, saját oldalaidat tolod, valamint erre az oldalra linképítesz, már amennyire a tulajok megengedik, én speciel meg, reklámtól eltekintve nem írom be, itt a katalógusok szekció alatt is megtalálod, valamint ezen az említett oldalon!

    Kérném, hogy csak az építő jellegű hozzászólásokat adagoljuk, fricskát (hogy nem ér annyit, meg ahelyett csinálj mást) szöveget tartogassuk magunknak, mindenki tisztában van vele, de ez is egy alternatíva, hátha valakinek fűlik ehhez a foga!

    Köszönöm a figyelmet, kellemes szabadidő eltöltést, valamint SeoSikerekben Gazdag Boldog ÚjÉvet Kívánok: B@l@'zs



  2. #2
    Buherátor Chati logója
    Csatlakozott
    07-12-03
    Hely
    Mohács
    Hozzászólás
    3.303
    Begyűjtött 267 köszönetet
    135 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ha nagyon unatkoznál...

    Ez már régi darab... én azt mondom, hogy ennyi idő alatt belövök egy blog.hu vagy hasonló oldalt is... másrészről meg elég problémás egy ilyet seozni... én - mindenféle személyeskedés nélkül - kapásból a kukába dobom az ajánlását...


    Nincs mit megmutatnom...

  3. #3
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ha nagyon unatkoznál...

    A negatív vélemény is vélemény, főleg egy elismert tagtól!
    De most mért bántanád szegényt, ha egyedi leírást ír az oldaladra?
    Meg ha nehéz seo-zni az az ő baja legyen!
    Üdv.: B@l@'zs



  4. #4
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ha nagyon unatkoznál...

    Én mikor kezdtem tudatosan használni a SEO-t, pont ezzel a lappal nyomtam a saját kis árva lapomat, később jött a gportál (SMS... megvan?), azután a blog.hu és a blogter.hu, majd saját lap.hu és linkcenter, meg még vagy egy tucat mással...

    Jó lenne a mylinks.hu, de most így nem az. Akkor lenne kiváló seo eszközöz, ha adna vissza a PR-ból valamennyit... azaz a valami.kedvencei.hu ugyan visszalinkel a főoldalra: mylinks.hu, de annak csak egy-egy cikkére, és nem a valódi főoldalra: Segítség! | Impresszum | Médiaajánlat

    Fordítva viszont egy link sem mutat a főoldalról az elkészített lapokra. Így valóban a felhasználónak kellene SEO-zni backlinkekkel (ellenben a blog.hu, vagy lap.hu -n, vagy másutt ezt a fő-fő oldal megteszi helyettünk) - azaz ennyi erővel akkor készítek egy saját új blogot, ha már úgy sem jutok ingyen backlinkhez, akkor inkább a magamét tolom.

    + el kellene dönteniük, és végre egy domain nevet használni:
    hunprobalazs.mylinks.hu
    hunprobalazs.kedvencei.hu
    hunprobalazs.linkjei.hu
    és még egy tucat hasonló...



  5. #5
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ha nagyon unatkoznál...

    Igen, köszi, de azt tegyük akkor hozzá, h egyszerűbben hozzájutható, mint a lap.hu-hoz, hogy amiket lehetett olvasni, h tanulmányt kell írni stb.
    De egyébként mindenben egyet értek, képben is vagyok ezekkel, csak gondoltam bedobom közösbe, hátha valaki lát bent fantáziát!
    Üdv.: B@l@'zs



  6. #6
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ha nagyon unatkoznál...

    kivéve a lap.hu-hoz. Minden máshoz gyerekjáték hozzájutni, és élből kapsz a fő domainről egy jó kis backlinket. + pl. az újonnan létrehozott blog.hu lapodat elég sok RSS oldal fogja linkelni... önmagában egy blog.hu, ha semmit nem csinálsz vele, csak egy-két cikket írsz rá havonta, hamarosan "automatikusan" PR2 lesz. A blogter.hu ez PR1-et jelent. Ha ezt a tolni kívánt weblapoddal relevánsan csinálod (azaz azonos, vagy ahhoz nagyon hasonló témában szerkeszted) rengeteget érhet.

    A mylinks.hu 2002-es fejlesztés, amikor akkor azt sem tudták mi az SEO, és azóta nem is fejlesztették tovább. Kellene mögé egy SEO szaki, és pár hónap múlva már jó kis rendszer lehetne belőle. (így is jó, de csak a felhasználónak lehet hasznos, és nem nekünk)

    Ehhez nagyon hasonló oldalak tucatjai várnak rád (azaz saját kedvencek linkjeid a neten). talán a legismertebb a delicious.com és a google.com/bookmarks de rengeteg nagyágyú van még a neten. Keress rá a Social Bookmarking kulcsszóra... ezért is érdemes használni a lapjaidon a http://www.addthis.com scriptet, hogy a látogatóid helyezzék el a legtöbb ilyen helyen a lapod linkjét (a 44 legelterjedtebb Social Bookmarking szolgáltatás megtalálható benne) - de ha regisztrálsz mindegyikbe, a lapod linkjét magad is elhelyezheted benne. Sőt, vannak kifejezetten erre szakosodott cégek is, akik helyetted helyezik el a lapod linkjét ilyen oldalakon.

    És végezetül egy kevésbé ismert, pedig... pedig... PR5- linket ad vissza
    http://www.startlap.hu/kedvenc_linkek/



  7. #7
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Ha nagyon unatkoznál...

    jah, az utóbbihoz még egy infó: http://www.startlap.hu/webmester/ (de van böngészőbe épülő micsodájuk is, úgy egy kattra felvehetsz bármennyi linket http://www.startlap.hu/sajat_linkek/plugin.php?b=ff3)



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •