Oldal: 3 / 4 ElsőElső 1234 UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (38) összesen

Téma: Lop az alkalmazott

  1. #21
    Új tag
    Csatlakozott
    10-01-06
    Hozzászólás
    2
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    A Kedvesemnek a munkahelyén egy nagyon érdekes és kicsit brutális, ám hasznos megoldást működtettek a fenti probléma megakadályozására.
    A Te helyzetedre átültetve a javaslatom a következő (mely nekem is bevált, mikor szükség volt rá).
    Fizettesd ki az alkalmazottakkal a teljes leltárhiányt. Tudom ez egy kicsit morbidnak hangzik elsőre, de ezzel nemcsak az alkalmazott nem fog lopni, de jobban fog figyelni arra is, hogy a Vevő ne lopjon.
    Ennek bevezetése, persze nem egyszerű, azzal kell kezdeni, hogy meg kell nézni, hogy éves szinten mennyi általában a leltárhiány és azt elosztva 12-vel (és egy kicsit lecípve belőle) annyival kell a dolgozók bérét emelni (hiszen nem csupán ők lopnak, hanem a Vevők is). Egyrészt ennek örülni fognak, másrészt így érdekeltek lesznek abban, hogy ha csak lehet ne tűnjön el semmi.
    És a következő évben megnézed mennyi volt a leltárhiány... amit kifizettek Neked

    Ha beválik a módszer remélem kapok egy üveg jó Whisky-t... persze a leltárhiányból!

    Üdv: Laci



  2. #22
    MAG
    MAG nem elérhető
    Bölcs MAG logója
    Csatlakozott
    08-08-15
    Hozzászólás
    578
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    Sajnos elmondható általánosságban, hogy Magyarországon mindenki lop. A munkahelyi lopás hagyománya még az előző rendszerből maradt fenn és az utóbbi évtizedek kedves vezetői is csak olajat öntöttek a tűzre mert saját maguk mutattak rossz példát. Azóta még többen lopnak. A lopás szinte becsület kérdése, bocsánat minden valódi becsületesnek, hogy ezt írtam.

    Ez a hír egyre jobban terjed rólunk sajnos, Ausztriában különösen paráznak a magyar miatt sok boltban. Nemrégiben még a hullát is ellopták a temetőből...

    A munkahelyi lopásoknak van egy másik oldala is: Mo-on jópár munkáltató sokat keres, sokkal többet mint nyugati kollégái: sok a feketepénz meg a mismásolás. Ennek ellenére a dolgozóit csak minimálisan fizeti meg és semmiféle juttatásokban nem részesíti és minimálbérre jelenti be. Hogy gondolja egy munkáltató, hogy abból a fizetésből amit ad meg lehet élni? Nem is gondolja sehogy, teljesen belesz@rik, hogy az alkalmazottja nyomorog vagy egy cipőt nem tud venni. Az a lényeg, hogy saját maga el tudjon menni télen sielni, nyáron nyaralni és meglegyen az x autó stb. Számtalan példát láttam erre a környezetemben, a szolidaritás és együttérzés mértéke nulla.



  3. #23
    Bölcs
    Csatlakozott
    08-01-02
    Hozzászólás
    1.271
    Begyűjtött 82 köszönetet
    53 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    Szép volt MAG. És akkor még a dolgozó ki nem adott szabadságait nem is említetted.
    Én abban hiszek, hogy a dolgozót érdekeltté kell tenni a munkahelyének megbecsülésére. Ennek egyik módja a megfelelő fizetés és juttatások, de léteznek olyan dolgok is amelyekkel mindketten jól jártok (a munkáltató nagyobb mértékben). Pl: Bizonyos forgalom(növekedés) után bónusz. Ha jó a leltár (értsd: a megengedett x% hiány alatti), akkor szintén kapjanak valamit...


    Utoljára módosítva: oszti által : 2010-01-14 22:31

  4. #24
    Törzsvendég smekker logója
    Csatlakozott
    09-01-25
    Hely
    Csesznek
    Hozzászólás
    169
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    Ha az alkalmazottad lop, ki kell rúgni azonnal, mert ha nem, újra lopni fog. Ez biztos, saját tapasztalat. Nekem volt olyan, aki a kirúgás után még be is tört! Márciusban mehetek tárgyalásra is miatta. A kamerarendszer pedig mindenképpen visszahozza az árát!
    Ismerek egy éjjel-nappali boltot, ahol a bolti lopások elkövetőinek (vevők, akiket a kamerák rögzítettek) képét színesben kinyomtatják és kiragasztják a kirakatüvegre (nem vicc!). Először nem tudtam mi az a sok "portré".
    Aztán elmondták...



  5. #25
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-04-30
    Hely
    A Dél-Alföld közepe...
    Hozzászólás
    1.523
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    A kamera a jó megoldás, és tudtommal egyáltalán nem sért személyiségi jogot, ha egy üzlet tulajdonosa megfigyeli az alkalmazottat, ha annak tudomása van erről. Akkor sértene személyiségi jogot, ha a kamera rejtve lenne, és az alkalmazott erről nem tud, csak utólag tudomást szerez róla, akkor bizony perelheti a munkáltatót, és meg is nyeri a pert jó eséllyel. De ha a tudomására van hozva, erről jegyzőkönyv készül, amelyben tudomásul veszi, hogy kamerával megfigyelt terület a munkahely, az teljesen jogszerű. Van vendéglátós ismerősöm, tőle tudom ezt, mert ő is alkalmazza, miután hasonlóan megjárta, mint most AnagyZ. Őt is hónapokon keresztül napi 1000 Ft körüli tétellel nyúlta le egy alkalmazottja nagyon ügyesen. Akkor kamerázta be az üzletét.



  6. #26
    Bölcs DaveeD logója
    Csatlakozott
    09-07-23
    Hely
    Göd
    Hozzászólás
    1.877
    Begyűjtött 4 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    Azt is meglehet oldani, hogy a kamerának legyen egy monitorja a pénztárosnál is, amin ő is folyamatosan szemmel tudja tartani az egész bolt területét. Ez segíti abban, hogy ne legyen leltárhiány. Ha vonod tőle a hiányt, akkor hidd el figyelni fogja



  7. #27
    Bölcs lauda logója
    Csatlakozott
    09-02-24
    Hely
    Salgótarján
    Hozzászólás
    505
    Begyűjtött 12 köszönetet
    9 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    Elég kicsi volt erre az esély, hogy előfordul veled ilyen. Írod, hogy 9 éve csinálod és nem nagyon fordult még elő veled sem ilyen. Járok itt a boltokba, vendéglátó egységekbe és nagyon sok helyen 'kocsmabútor' alkalmazottak vannak. Ha ilyenek lennének mind mint ami most sajnálatos módon veled történt, akkor Audikkal meg ilyenekkel járnának dolgozni, de a többség nem olyan.

    Az sem igaz, hogy mindenki magból indul ki és az sem, hogy "mindenki olyan..." amilyen. Nagyon sokféle jellemű ember él a földön akiknek az ilyen-olyan tulajdonságai nagyon sokmindentől alakul. Rossz érzés ha velünk történik ilyen, de lehetett volna ettől sokkal nagyobb tragédia is, amiből egyet sem emlegetnék inkább. Én a helyedben megtudnám pontosan a csajtól, hogy miért volt ez, lát-e valami kilátást, hogy visszafizeti valahogy, stb... (Na nem úgy ahogy egyesek gondolhatják )

    Szolidaritást vállalok melletted, mert senkinek nem esik jó ha jogtalanul elveszik a tulajdonát. :S



  8. #28
    Cartman, the Drummer AnagyZ logója
    Csatlakozott
    08-07-31
    Hely
    London - Dunaújváros
    Hozzászólás
    1.695
    Begyűjtött 12 köszönetet
    10 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    nálam nem minimálbért keresnek. mondjuk nem is veri a köztársasági elnökét az igaz.
    a bolt új de mint munkáltató már a piacon vagyok egy ideje.
    tapasztalat: lesz@rja az alkalmazott mennyit kap, ugyan annyit lop hozzá és nem becsül meg semmit, se juttatást, se semmit.
    miért??
    azért mert 100 irányába tett lépés = egyetlen rámordulás egy olyan dologért amivel kárt okozott a cégnek.

    vérig vannak sértve ha mersz szólni hogy tán ha lehet egy hangyaf@sznyit dolgozni is kéne, mert azt mondja "elfelejtettem", persze a 10.-ét azt nem felejted el, meg a markod tartani.

    ő tovább áll szívatni mást és ha megjegyzésed van még föl is jelent.
    és nem az a gáz hogy találnak-e valamit hanem hogy mindent összeszedni bekulizni a hivatalba stb ... megint egy nap amikor konkrétan nem a munkáddal foglalkoztál amiből esetleg egy kis pénzmagod lenne és kifizetheted a többi potenciális bosszúfeljelentőt.

    negatív vagyok? ez mind az idén történt és 20 nap se telt el az évből

    az lesz hogy jól visszamegyek londonba aztán látom a jövőt hogy itt fog ülni 358 idióta egy kör alakú redvába
    és 108 ezer közalkalmazott meg nyalja a seggüket valami 13.haviért amire 12 hónapig mondogatják hogy majd tárgyhóban rendezik.
    aztán nem pézügyi-, gazdasági-, és demográfiai válság lesz hanem egy üres ország ahol csak azok maradnak akik élhetetlenek


    Utoljára módosítva: AnagyZ által : 2010-01-15 01:09

  9. #29
    Bölcs lauda logója
    Csatlakozott
    09-02-24
    Hely
    Salgótarján
    Hozzászólás
    505
    Begyűjtött 12 köszönetet
    9 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    Hát nem jól kezd az új éved én is úgy látom. Borúra-derű, derűre -ború vagy hogy mondják ezt. Amit most levontam ebből
    lesz@rja az alkalmazott mennyit kap, ugyan annyit lop hozzá és nem becsül meg semmit, se juttatást, se semmit.
    az az, hogy alkalmazottnak kellene lenned, akkor a ló vagy a fütykös másik oldalán lennél Nagyon nem jól csinálod te a dolgokat ha másképp nézzük



  10. #30
    Cartman, the Drummer AnagyZ logója
    Csatlakozott
    08-07-31
    Hely
    London - Dunaújváros
    Hozzászólás
    1.695
    Begyűjtött 12 köszönetet
    10 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Lop az alkalmazott

    2008 februárig állásban voltam.és mellette vállalkoztunk a nejem fő állású váll volt.
    én a vállalkozásunkba fektetett összes filléremért megdolgoztam és leadóztam, lehet ezért érint jobban a dolog mint akinek apuci rakja a dolgokat.

    voltam eleget melós
    most a céget teljesen átszerveztük pont az ilyen dolgok miatt 1 db részmunkaidőssel megoldottuk a bolt kivételével persze. 4 emberrel dolgoztunk és volt 2 beugrós is.
    eddig az a tapasztalat hogy beljebb vagyunk 4 fizuval éves szinten 2,5-3Mf /db és bevételcsökkenés nincs de az átszervezésnek ez volt a célja.

    sajnos hasonló dologot a boltban nem tudok végrehajtani, sajna ez nem megy



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •