Eredmény: 1 - 6 (6) összesen

Téma: Jogi kérdés: CMS Free Template

 1. #1
  Új tag
  Csatlakozott
  09-12-07
  Hozzászólás
  1
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás Jogi kérdés: CMS Free Template

  Üdvözletem!

  Olyan kérdésem lenne, hogy egy akármilyen CMS rendszerhez használt ingyenes template-et, mennyire kell és miket megváltoztatni rajta, hogy a használati feltételekben szereplő link az oldal aljáról eltűntethető legyen.

  Mikortól, milyen változtatások után lehet egy template-et egyedinek mondani jogi értelemben.

  Ha valaki jogai sérülnek olyan esetben hogy eltűnik a linkje a saját sablonjáról, akkor mit lehet tenni, és mi a teendő olyankor, ha például látom hogy az én ingyenes sablonom lett minimálisan átalakítva, és lekerült róla a footerből az a link ami a felhasználási feltételekben meg lett határozva.

  Kezdőként remélem azért értelmesen fogalmaztam, és jó helyre került az írásom, amennyiben nem akkor elnézést kérek és a téma áthelyezhető vagy amit ilyenkor szokás.

  És köszönöm az esetleges válaszokat!
  Üdv.kakastamas 2. #2
  kow
  kow nem elérhető
  KowDerMei$ter kow logója
  Csatlakozott
  07-05-09
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.447
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Jogi kérdés: CMS Free Template

  Hagyd meg az eredei készítő nevét, feltűntetve, hogy te azért jelentősen fejlesztettél rajta. Én ezt tettem legutóbb, bár rá sem lehetne ismerni az eredetire, de szerintem így a korrekt. Ha nem kér backlinket, akkor hivatkozz a készítőre a forráskódban, komment blokkba zárva. 3. #3
  Bölcs tibi1987 logója
  Csatlakozott
  09-06-08
  Hely
  Aba
  Hozzászólás
  1.113
  Begyűjtött 17 köszönetet
  7 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Jogi kérdés: CMS Free Template

  mi a helyzet akkor ha nem free a template.Mert mostanában egyre több helyen használnak fizetős template-t anyagi befektetés nélkül link minden lekerül.De így nem is nagyon tudják visszakövetni.Ha rájönnek mit kérnek kártérítést levetetik vagy mit tehetnek 4. #4
  sbs
  sbs nem elérhető
  Google 'n' Roll Man sbs logója
  Csatlakozott
  08-07-03
  Hely
  Tárnok és Budapest
  Hozzászólás
  2.110
  Begyűjtött 3 köszönetet
  3 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Jogi kérdés: CMS Free Template

  Részemről a válasz Kakastamasnak:

  A Free jellegő software/template kezelése rendkívül nehéz jogi szempontból, hacsak nem vagy egy multi, komoly ügyvédi háttérrel.

  Szerintem nem tehetsz semmit, legalábbis ha tehetsz is, megéri-e egyáltalán a pereskedés a fáradságot (meg az anyázás)

  Ilyenkor persze elmegy az ember szája ize, és nem a jó irányba (sz@rizű fülzsir, stb) és arra gondol, minek törtem magam egy közösségért ha ennyire nem becsülnek. (tisztelet a kivételnek)

  Mindig is voltak, vannak és lesznek más tollával ékeskedő, a lehető legkevesebb munkával a legtöbb pénzt akaró emberek. Sajnos ilyenek vagyunk.... Még jó hogy nem mindannyian.

  Amúgy hogy egy ötletet adjak a saját weboldaladon linkeld meg azokat az oldalakat amelyek a te átalakított sablonoddal működnek és reklámozd magad, hogy lám..... ez is az ÉN munkám.... szívjanak gázt: WEBDESIGN BY KAKASTAMAS


  Ablak és beltéri ajtó :: Netmax: "Mindig van a tiédnél jobb oldal..." :: Építkezés Fórum

 5. #5
  Bölcs princess logója
  Csatlakozott
  08-07-10
  Hozzászólás
  793
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Jogi kérdés: CMS Free Template

  Mindig az aktuális licenszfeltétel szabja meg a határokat. Ami nincs leírva vagy korlátozva a template készítő által, azt szabad. Nyilván a szabad felhasználású dolgokhoz is tartozik valamilyen GNU licensz. Ezeket kell mindig átnézni, de egy ingyenes sablonnál, azért nem kell olyan nagy meglepetésre számítani. Jellemzően megengedik, hogy eltávolítsd a sablon készítőjére való hivatkozást. Az egy más kérdés, hogy morálisan mennyire célszerű ezt megtenni. Fizetős sablonnál is hasonló a helyzet, meg kell vizsgálni, hogy miért fizettél. Szabadon módosíthatod, eltávolíthatod a készítőhöz tartozó információkat vagy sem. 6. #6
  Törzsvendég fosuli logója
  Csatlakozott
  08-06-30
  Hozzászólás
  125
  Begyűjtött 6 köszönetet
  3 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Jogi kérdés: CMS Free Template

  Szerintem olvasd át a template készítőjének oldalát, biztos ismerteti mit lehet, mit nem. Amúgy a legtöbb fizetős tempalte megengedi a készítői hivatkozás levételét.
  Például a Rockettheme templatek-be be nem csak forrásba, hanem admin felületen is ki tudod kapcsolni a készítő megjelenését. Tehát ha kifizetted, nyugodtan leveheted a hivatkozásukat.A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •