Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12
Eredmény: 11 - 14 (14) összesen

Téma: Jogi segítség - könyörüljetek! :)

  1. #11
    Rubyist Geri logója
    Csatlakozott
    07-12-15
    Hely
    \x90
    Hozzászólás
    5.749
    Begyűjtött 1.432 köszönetet
    895 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Jogi segítség - könyörüljetek! :)

    Idézet TLoF eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hmm.. akkor elmondom, hogy én hogy oldanám meg egyszerüen és frappánsan a problémát.

    Ráday utca, ILS, máltai offshore cég. 150 e huf, és 2 hét alatt bankszámlástul a kezdbe adják.

    Ezek után nyugodtan kereskedhetsz paypalon, tudsz számlát adni. Az egyetlen kitétel, hogy elmuljatok 18 évesen, és ne körözzenek máltán.


    Plan b: ugyan ez, csak szlovák céggel. Az utóbbinak nagy előnye, hogy van a két állam között a kettős adóztatást elkerülő egyezmény. Azaz a cég szlovákiában megtermeli a bevételt, ebből leadózodd ott a 18% -ot mint osztalék adót, a többit elköltöd az év végén a magyar adóbevallásodban, mint adó mentes külföldi jövedelmet bejelented, és az apeh meg káromkodik.

    Ja és igy legálisan lehet szlovák rendszámú autód ami szintén nem egy utolsó szempont.
    Én most kiköltöztem angliába és itt is elég kedvező feltételekkel lehet offshore, vagy akár rendes céget is alapítani. A feltétel hogy eu-s legyél ne legyél eltiltva a cégvezetéstől. évi 64000 font bevételig nagyon kevés adót kell fizetni. de még nem néztem pontosan utána ezért előtte olvasd el te is a lehetőségeket..


    If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
    Ruby blog
    Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
    Respect all, fear none

  2. #12
    Operálandusz
    Csatlakozott
    07-11-04
    Hozzászólás
    138
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Jogi segítség - könyörüljetek! :)

    Éppen nem volt fél tizenegy, mikor elhajítottam a féltéglát. Azóta eltalált annyi embert, hogy gyakorlatilag több aspektusban is kellően részletes gyortalpalókat kaptunk!
    Hálásan köszönöm mindannyiótoknak a segítséget.

    A magyar viszontagságok okán nagyon felkeltette az érdeklődésemet az offshore lehetőség, korábban nem hallottam ilyenről. Az EU szörnyen kapálózik ellene, gondolhatjátok, miért.

    Taglalom a lényegét, amennyit nekem sikerült leszűrnöm pár perc olvasás után. A nemzetközi adószabályozás még meghagyta a lehetőséget (kiskaput?) efféle offshore cégek alapulásának. Esszenciája, hogy valamely „adóparadicsom” titulust bitorló külföldi országban (pl. Gibraltáron, vagy amit TLoF koma ajánlott, Máltán) alapítasz vállalkozást, amely ominózus országban nem folytathat ugyan tevékenységet, de egyébként bárhol máshol a világban.

    A célország sajátosságai miatt grandiózó adókedvezményben részesülsz, az adminisztrációs kötelezettségeid - úgymint könyvelés, adóbevallás - megszűnnek.

    Mélyebbre kell még ásnom magam, és tartok attól is, hogy a jelenlegi jogi tájékozottságom nem teszi lehetővé, hogy kimerítően felfogjam a témát.
    Ha valahol tévedtem volna, fixme.

    Hattori, köszönöm a linket, elteszem rosszabb időkre.

    TLoF, 150k az valójában 600 EUR. Ilyen árkategóriában én nem igazán láttam cégalapítási lehetőséget az ILS berkeiben. Rossz ajtón kopogtattam véletlenül?



  3. #13
    Bölcs
    Csatlakozott
    07-08-28
    Hozzászólás
    1.030
    Begyűjtött 150 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Jogi segítség - könyörüljetek! :)

    Jogos. azt a részt én néztem el. Amikor 3-4 éve egy nagyteljesitményü file és zene megosztó szolgáltatást indituttunk, akkor az alapitáskor fizetett dij megegyezett az éves fenttartási dijjal, és most nem néztem pontosan utánna a dolognak, csak fejből irtam a saját papirjaim után a dolgokat. Elnézést kérek. Viszont figyelembe véve a dolgokat, hogy mennyit küzdök a magyar cégeimmel és mennyit a máltaival... és a magyar cégalapitás sem jön ki ennyiből, az adózásról meg ne is beszéljük.



  4. #14
    Új tag
    Csatlakozott
    11-01-31
    Hozzászólás
    7
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Jogi segítség - könyörüljetek! :)

    Szia! Én azt javaslom legyél egyéni vállalkozó! Regisztrálsz az Ügyfélkapun, bemész egy okmányirodába véglegesíted a regisztrációt. Aztán az ügyfélkapun keresztül a lakóhelyed szerint illetékes okmányirodát kiválasztva beadod az igénylésed egyéni vállalkozói jogviszony iránt. Az egészet a neten tudod csinálni és teljesen ingyenes! Válaszd az Internetes kereskedelmet tevékenységi körként és 479 102 és még egy sor más ehhez hasonló tevékenységi kört találsz, amihez nem szükséges végzettséget igazolni! Pár nap alatt megkapod az igazolást az Ügyfélkapun és az adószámot a területileg illetékes adóhatóságtól. Ennyi, én is így csináltam, egy pár nap volt az egész! Így már jogszerűen folytathatsz az interneten bármilyen tevékenységet és számlaképes vagy!



Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •