Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Eva közösségi adószám

  1. #1
    Tag
    Csatlakozott
    12-12-11
    Hozzászólás
    75
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás Eva közösségi adószám

    Sziasztok!

    Utánaolvastam a neten és a következők két opció körvonalazódott előttem, EU tagállamból való termékbeszerzés majd itthoni továbbértékesítés esetében adózás tekintetében:

    - Közösségi adószámmal rendelkező EVA-ként mentesülök a beszerzési ÁFA megfizetése alól a külföldi EU tagállam részere (magyarul nem kell megfizetnem az áfát mikor megrendelem a spanyol kereskedőtől) viszont így itthon ÁFA alannyá válok a közösségi adószám használata miatt

    - Másik opció, hogy nem igénylek közösségi adószámot, így viszont ki kell fizetnem a kereskedőnek a beszerzési árat terhelő ÁFA-t is viszont itthon megmarad az ÁFA mentes státuszom.

    Én alapvetően arra gondoltam, hogy a második opcióval járok jobban, ha külföldre fizetek áfát mivel itthon sokkal több az áfa, de azért feltettem a kérdést hátha vkinek van tapasztalata ebben.



  2. #2
    Szerkesztő fgaber3 logója
    Csatlakozott
    10-02-07
    Hozzászólás
    232
    Begyűjtött 69 köszönetet
    52 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Eva közösségi adószám

    A második opció esetén te hogyan állítasz ki áfás számlát, vagy miről, ezt hogy képzelted el? Szerintem ez nem járható út.



  3. #3
    prosequor
    Vendég

    Alapbeállítás re: Eva közösségi adószám

    Kereskedőként baromi rosszul jársz az alanyi adómentes státusszal, mivel a beszerzés helyétől függetlenül bebukod az importáfát, azt mindenképp meg kell fizetned. Ugyanis e státuszban a beszerzés helyétől függetlenül nem vagy áfavisszaigénylésre jogosult.



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •