Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Szoftver webshop, jótállás

  1. #1
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    11-02-19
    Hozzászólás
    147
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás Szoftver webshop, jótállás

    sziasztok,

    tanácsot, segítséget szeretnék kérni tőletek a következővel kapcsolatban. elindítottam egy weboldalt, ahol egy általam írt programokat lehet megvásárolni. ez egy 100% angol nyelvű oldal a célközönség miatt. a programomnak van ingyenes korlátozott változata, ezt szokták vásárlás előtt kipróbálni az ügyfelek, aztán pedig PayPal-lal fizetnek, én pedig jólnevelt egyéni vállalkozóként kiállítom a számlát, és elküldöm e-mailben a letöltési linkkel együtt, amit 3 napig szoktam elérhetővé tenni.

    a programjaimmal kapcsolatban fent van az oldalon a következő szokásos tájékoztató:

    "We provide the offered modules on an "AS IS" basis, without warranties of any kind. You are solely responsible for determining the appropriateness of using our software (by testing them with the limited versions) and assume any risks associated with your exercise of permissions under this license. xxxxx is not liable for any damage caused by the distributed modules."

    az lenne a kérdésem, hogy letölthető fájlok vásárlása esetén mit jelent a hazai jótállás fogalma? fel kell ugyebár tegyek egy ÁSZF-et az oldalamra (ez nem tudom, hogy angolul is elégséges-e a fogyasztóvédelemnek..)
    van valakinek ismerőse, aki tudna nekem tájékoztatást és segítséget nyújtani ezügyben?

    üdv,
    b



  2. #2
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    11-02-19
    Hozzászólás
    147
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Szoftver webshop, jótállás

    sziasztok,

    a fenti történethez tenném hozzá, hogy ügyvéddel történő fizetős konzultációt követően világossá vált, hogy ha a szoftver nem magánszemélyeket céloz, ráadásul angol nyelvű és a célcsoportja "business", akkor jogilag és fogyasztóvédelmi szempontból is egy teljesen más világról van szó. a jótállással kapcsolatos szabályok a klasszikus árut és termékeket forgalmazó webshopokra vonatkoznak, egy ilyen egyedi szoftvert árusító oldal jogi értelemben nem is igazán webshop. másféle ászf-kell, stb.

    egyszer még valakinek hasznos lehet ez a fogódzó :-)

    üdv,
    b



  3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    pestaa (2015-05-14)

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •