Oldal: 4 / 4 ElsőElső ... 234
Eredmény: 31 - 36 (36) összesen

Téma: Áru kölcsönkapása ingyen - webshopból

  1. #31
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Áru kölcsönkapása ingyen - webshopból

    Idézet serwer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Csak egy újabb képződmény lenne a visszaélésre és önbíráskodásra. Amikor emberek egy önjelölt és üzletileg érdekelt csoportja próbál igazságot tenni, annak vége mindig az önbíráskodás, de mindig és kizárólag.
    Azért ha jól veszem ki a fentebb írtakból, ez korántsem adna túl nagy lehetőséget a visszaélésre.
    Adott egy vevő, aki rendel egy webáruházból valamit, majd visszaküldi. Ez bekerül a rendszerbe. Később egy másik webshopnál is eljátsza, akár hasonló termékkel. Az is bekerül a rendszerbe, stb. Tehát a központi rendszerben lenne egy nyilvántartás az adott elérhetőség viselkedéséről.
    Ezt követően amikor X webshopból rendel valaki, akkor az adott webshop (aki tagja a rendszernek) megkérdezi a központot, hogy erről az E-mailcímről/telefonszámról a rendelés mennyie megbízható. A központ csak annyit mutat, hogy X E-mailcímről már volt az utóbbi egy hónapban 3 visszaküldött rendelés, meg a telószámmal is volt egy visszaküldött; és mondjuk jelzi, hogy mindegyik háztartási gép kategóriában történt. Utána az eladó majd eldönti, hogy kiszállít-e, avagy visszamondja a rendelést.

    Olyan ez, amint ami már egyébként van az árukeresőn meg a többi árösszehasonlító oldalon.
    Ezeknél van "megbízható bolt" minősítés (ezt a webshopok kaphatják), meg van "megbízható vélemény" minősítés is (ezt a vevők kaphatják, akik véleményezik a terméket avagy a boltot). Miért ne lehetne egy "megbízható vásárló" avagy "megbízhatatlan vásárló" minősítés is? Ráadásul ettől még kiszállítható neki a termék. A webshop dönti el, hogy bevállalja-e a kockázatot, avagy nem.



  2. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    S. Zoltán (2014-07-27)

  3. #32
    Bölcs
    Csatlakozott
    07-04-28
    Hozzászólás
    1.115
    Begyűjtött 241 köszönetet
    176 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Áru kölcsönkapása ingyen - webshopból

    Ez egy nagyon hasznos dolog lenne, ha minden webshopra kötelező lenne. Ekkor egyszerűen beépülne az árba, miközben bizalomnövelő és forgalmonövelő hatása is lenne. Sajnos azonban minden témában van néhány webshop, amelyik a nagyker árnál olcsóbb 27 %-kal. Vajon rájuk kötelező ez a szabály?



  4. #33
    Szerkesztő
    Csatlakozott
    11-06-06
    Hozzászólás
    240
    Begyűjtött 24 köszönetet
    16 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Áru kölcsönkapása ingyen - webshopból

    A közös lista rákfenéje az, hogy nincs az embereknek olyan bekért azonosítója, ami egyértelműen azonosítja őket. Mint pl. cég esetén az adószám. Hisz ha egyik webshopban Kiss Miklóst ír a vevő névként, másikban Kis Miklóst, már nem lesz meg a névegyezőség. Email címet generálni akármennyit lehet... telefonszámot is megadhat akár valótlant is. Felhívja a webshop minden egyes vásárlás előtt? A cím lehet még egyértelmű azonosító, de akkor kollektíven bünteted az egy háztartásban élőket egy valaki miatt. Ráadásul kijátszható ez is, elég egy dupla szóközt rakni az utca szó elé vagy egyszer utca-t írni, egyszer u-t és máris azt kapod vissza az adatbázisból, hogy nem tagja a feketelistának az ügyfél.
    Úgy gondolom, hogy a variálókat, ügyeskedőket nehéz kiszűrni. Én személy szerint a következőket változtatnám a törvényen:
    - a teljes eredeti csomagolást kérem vissza
    - a termék kizárólag karcmentes, hibátlan állapotban küldhető vissza
    - értékcsökkent árat fizessen vissza a kereskedő, ha a gyári állapot nem visszaállítható vagy azzal a kereskedőnek költsége jelentkezik (pl. előre felrakott oprendszert valaki beállít a saját szája íze szerint).
    - az eredeti postaköltség a vevő sara
    Hisz ha a törvény célja az, hogy egyenlő feltételeket biztosítsunk a bolti vásárlással, akkor nehezen magyarázható pl. a csomagolás eltűnése. Vagy most jogom van bemenni a media marktba és széttépni néhány fényképezőgép dobozát?
    A boltban is arra van lehetőséged, hogy kipróbáld az adott terméket, nem pedig, hogy használd azt. Így a fogyasztó megkapná a jogot, hogy megnézze, kipróbálja a terméket és visszaküldje azt, ha mégsem vált be. De a tanulópénz nála is meglenne, pl. postaköltség, valamint az esetleges értékcsökkent ár különbsége. Ez így lenne korrekt.
    Az eredeti postaköltség visszatérítését sem értem. Ha visszaviszem az euronicsba a hibás tv-met, kifizetik a vásárláskori benzinköltségemet???



  5. #34
    Bölcs charlie logója
    Csatlakozott
    09-11-23
    Hozzászólás
    1.486
    Begyűjtött 364 köszönetet
    284 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Áru kölcsönkapása ingyen - webshopból

    Bankszámlaszám, ahonnét fizet?

    Amúgy ha 15 kg-mál nehezebb a TV-d, akkor igen, házhoz kell menniük érte ha garanciális gondod van.



  6. #35
    Bölcs Vittore1982 logója
    Csatlakozott
    10-06-07
    Hozzászólás
    2.873
    Begyűjtött 1.411 köszönetet
    960 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Áru kölcsönkapása ingyen - webshopból


  7. #36
    Új tag Webdo logója
    Csatlakozott
    14-05-20
    Hely
    Vác
    Hozzászólás
    36
    Begyűjtött 11 köszönetet
    7 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Áru kölcsönkapása ingyen - webshopból

    Szerintem aki ilyesmivel akart/akar "trükközni" az eddig is megoldotta. Ez a plusz pár nap nem fog semmin se változtatni. Abban viszont, hogy az index így hozta le ezt a témát, egyeltalán nem értek egyet. Nem kéne erre buzdítani a népet, hogy esetleg aki soha nem gondolna ilyenre, az most kipróbálja emiatt.



Oldal: 4 / 4 ElsőElső ... 234

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •