Eredmény: 1 - 6 (6) összesen

Téma: Hűségidő külön szerződés nélkül

  1. #1
    Bölcs charlie logója
    Csatlakozott
    09-11-23
    Hozzászólás
    1.486
    Begyűjtött 364 köszönetet
    284 hozzászólásával

    Alapbeállítás Hűségidő külön szerződés nélkül

    Hellósztok!

    Milyen lehetőségek vannak arra, hogy online szolgáltatás eladásakor hűségidőt vállaljon az ügyfél, azonban nem szeretnék külön szerződést kötni vele?

    Hanem mondjuk mikor megrendeli a szolgáltatást, ott van, hogy ára 10000 Ft / hó, és egy pipa, hogy hűségidőt vállalok, és akkor meg kap x Ft kedvezményt. Ilyen elégséges lehet már erre?

    Valamint mi van, ha hűségidőt bejelöli (a kedvezőbb díjért), de aztán mondjuk nem fizet? Gondolom jogosan követelhetem rajta ilyen esetben vagy a hűség végéig tartó havidíjat, vagy a kedvezmény visszafizetését? De mindezt külön szerződéssel lehetséges?



  2. #2
    prosequor
    Vendég

    Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

    Tipp: szerintem fordulj meg a lovon. Ajánld fel azt, hogy fél év előre fizetés esetén mondjuk 5%, egy év előre fizetés esetén 10%, vagy egy hónap kedvezmény.



  3. #3
    Bölcs charlie logója
    Csatlakozott
    09-11-23
    Hozzászólás
    1.486
    Begyűjtött 364 köszönetet
    284 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

    Igen, ez most is van, de sok ember/cég nem tud/akar egybe annyi pénzt lerakni.



  4. #4
    Bölcs DomainFlotta logója
    Csatlakozott
    12-05-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.859
    Begyűjtött 1.167 köszönetet
    673 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

    Láttam egy műsort, ahol azt mondták, hogy amcsiban a t-mobile is azt csinálja, hogy 1 hónap után küld egy szerződést papíron.
    A szerződésben benne van, hogy amennyiben nem fogadod el mond le a szolgáltatást, de a következő havi számla kifizetésével kötelezőnek tekinted magadra nézve.

    Kint ez működik.

    Online szerződéssel nehéz pénzt behajtani még közjegyzőn keresztül is.


    Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
    Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

  5. #5
    Szerkesztő
    Csatlakozott
    11-06-06
    Hozzászólás
    240
    Begyűjtött 24 köszönetet
    16 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

    Nem vagyok jogász, de okoskodok kicsit A netes szerződéskötés normál szerződésnek minősül. Úgy hívják, hogy távollévők közti szerződés. Ha ebben te nyilatkoztatsz valamiről, amit az ügyfél elfogadott, az része lesz a szerződésnek.
    Eddig ok. Eztán jön az, hogy mi bizonyítja azt, hogy ő beklattyolta, hogy kéri a hűségidőt. Az, hogy a te szervereden egy adatbázisban egy flag be lett állítva, nyilván nem bizonyító erejű. Az ügyfélnek küldött mail már jó lehet. Csak ezt le tudja tagadni. A legjobb megoldás az lenne, ha a szerződés megkötésekor készítenél egy pdf doksit, beleírva mindent, erre rakni egy időbélyeget, elektronikus aláírást és az innen kezdve teljesen hivatalos megoldás. Kijátszhatatlan.
    A nem fizető ügyfél esetén követelheted a pénzt természetesen. Szerintem csak a különbözetet, de lehet, hogy akár az egész havidíjat is (erről kérdezz jogászt). A pénz behajtására volt egy topic, talán a jogászosban. Keresd meg, jó ötleteket kapsz.
    A lényeg, hogy nem kell külön szerződés, beleveheted a hűségidőt a szerződéskötési folyamatodba.



  6. #6
    Amstaff
    Vendég

    Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

    Véleményem szerint az ÁSZF-be bele kellene vezetned a hűségidő részleteit, feltételeit, beleértve a szerződéstől való elállás lehetőségeit és vonzatait, stb. A szolgáltatás megrendelésénél a hűségidő pipa kiegészítéseként csak akkor lehessen a megrendelés gombra kattintani, ha külön bepipál egy "A hűségidőre vonatkozó feltételeket elolvastam és elfogadom" rublikát, ami az ÁSZF-re mutat. (A beszállítóink egyike is ilyen módszert alkalmaz a webáruházában, ugyanis bizonyos termékeiből és szolgáltatásaiból rendszeresen havonta 1-2 alkalommal szállítanak nekünk a hűségidő miatt kedvezménnyel.)

    Az ÁSZF-ben meg kell határozni a szerződéstől való elállás feltételeit (pl hogy ki kell-e fizetni a hátralévő havidíjakat vagy csak az eddig befizetett díj kedvezmény összegét). Ha az ÁSZF-ben az van, hogy a hűségidő lejártáig köteles fizetni a szolgáltatásért, akkor fizetnie kell.



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •