Eredmény: 1 - 6 (6) összesen

Téma: Hűségidő külön szerződés nélkül

 1. #1
  Bölcs charlie logója
  Csatlakozott
  09-11-23
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.477
  Begyűjtött 362 köszönetet
  282 hozzászólásával

  Alapbeállítás Hűségidő külön szerződés nélkül

  Hellósztok!

  Milyen lehetőségek vannak arra, hogy online szolgáltatás eladásakor hűségidőt vállaljon az ügyfél, azonban nem szeretnék külön szerződést kötni vele?

  Hanem mondjuk mikor megrendeli a szolgáltatást, ott van, hogy ára 10000 Ft / hó, és egy pipa, hogy hűségidőt vállalok, és akkor meg kap x Ft kedvezményt. Ilyen elégséges lehet már erre?

  Valamint mi van, ha hűségidőt bejelöli (a kedvezőbb díjért), de aztán mondjuk nem fizet? Gondolom jogosan követelhetem rajta ilyen esetben vagy a hűség végéig tartó havidíjat, vagy a kedvezmény visszafizetését? De mindezt külön szerződéssel lehetséges? 2. #2
  prosequor
  Vendég

  Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

  Tipp: szerintem fordulj meg a lovon. Ajánld fel azt, hogy fél év előre fizetés esetén mondjuk 5%, egy év előre fizetés esetén 10%, vagy egy hónap kedvezmény. 3. #3
  Bölcs charlie logója
  Csatlakozott
  09-11-23
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.477
  Begyűjtött 362 köszönetet
  282 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

  Igen, ez most is van, de sok ember/cég nem tud/akar egybe annyi pénzt lerakni. 4. #4
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.809
  Begyűjtött 1.146 köszönetet
  659 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

  Láttam egy műsort, ahol azt mondták, hogy amcsiban a t-mobile is azt csinálja, hogy 1 hónap után küld egy szerződést papíron.
  A szerződésben benne van, hogy amennyiben nem fogadod el mond le a szolgáltatást, de a következő havi számla kifizetésével kötelezőnek tekinted magadra nézve.

  Kint ez működik.

  Online szerződéssel nehéz pénzt behajtani még közjegyzőn keresztül is.


  Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
  Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

 5. #5
  Szerkesztő
  Csatlakozott
  11-06-06
  Hozzászólás
  240
  Begyűjtött 24 köszönetet
  16 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

  Nem vagyok jogász, de okoskodok kicsit A netes szerződéskötés normál szerződésnek minősül. Úgy hívják, hogy távollévők közti szerződés. Ha ebben te nyilatkoztatsz valamiről, amit az ügyfél elfogadott, az része lesz a szerződésnek.
  Eddig ok. Eztán jön az, hogy mi bizonyítja azt, hogy ő beklattyolta, hogy kéri a hűségidőt. Az, hogy a te szervereden egy adatbázisban egy flag be lett állítva, nyilván nem bizonyító erejű. Az ügyfélnek küldött mail már jó lehet. Csak ezt le tudja tagadni. A legjobb megoldás az lenne, ha a szerződés megkötésekor készítenél egy pdf doksit, beleírva mindent, erre rakni egy időbélyeget, elektronikus aláírást és az innen kezdve teljesen hivatalos megoldás. Kijátszhatatlan.
  A nem fizető ügyfél esetén követelheted a pénzt természetesen. Szerintem csak a különbözetet, de lehet, hogy akár az egész havidíjat is (erről kérdezz jogászt). A pénz behajtására volt egy topic, talán a jogászosban. Keresd meg, jó ötleteket kapsz.
  A lényeg, hogy nem kell külön szerződés, beleveheted a hűségidőt a szerződéskötési folyamatodba. 6. #6
  Amstaff
  Vendég

  Alapbeállítás re: Hűségidő külön szerződés nélkül

  Véleményem szerint az ÁSZF-be bele kellene vezetned a hűségidő részleteit, feltételeit, beleértve a szerződéstől való elállás lehetőségeit és vonzatait, stb. A szolgáltatás megrendelésénél a hűségidő pipa kiegészítéseként csak akkor lehessen a megrendelés gombra kattintani, ha külön bepipál egy "A hűségidőre vonatkozó feltételeket elolvastam és elfogadom" rublikát, ami az ÁSZF-re mutat. (A beszállítóink egyike is ilyen módszert alkalmaz a webáruházában, ugyanis bizonyos termékeiből és szolgáltatásaiból rendszeresen havonta 1-2 alkalommal szállítanak nekünk a hűségidő miatt kedvezménnyel.)

  Az ÁSZF-ben meg kell határozni a szerződéstől való elállás feltételeit (pl hogy ki kell-e fizetni a hátralévő havidíjakat vagy csak az eddig befizetett díj kedvezmény összegét). Ha az ÁSZF-ben az van, hogy a hűségidő lejártáig köteles fizetni a szolgáltatásért, akkor fizetnie kell.Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •