Oldal: 3 / 7 ElsőElső 12345 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (64) összesen

Téma: Hírportál jogi háttere

  1. #21
    Bölcs S. Zoltán logója
    Csatlakozott
    10-12-04
    Hely
    Budapest, Hungary, Hungary
    Hozzászólás
    1.338
    Begyűjtött 623 köszönetet
    241 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    Idézet Rosejbni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az a baj, hogy talán többször is, de egyszer már biztosan nem azt raktátok ki, aki valóban tolvaj volt. Nem tudom, te mit szólnál hozzá, ha a te arcod mutogatnák egy olyan ügy kapcsán, amihez speciel nem volt közöd… Én tudom, mit csinálnál, perelnél… és tudod miért? Mert van jogérvényesítő képességed, ezeknek az embereknek, akiket kiraksz meg nincsen. Akármekkora nyomozók is vagytok, amíg a bíróság nem ítélt el valakit addig ártatlan. Ha a te személyiségi jogaid ti****ák, azonnal visszavágnál a jog eszközeivel, meg minden más eszközzel is. Ők nem tudnak visszavágni. Csodálom amúgy, hogy valamelyik civil jogvédőszervezet még nem lépett fel ez ellen.
    Azt azért szeretném még elmondani, hogy a munkásságod elismerem, és kiváló munkáid vannak, ezért óriási respect! De ez a fajta hozzáállásod/véleményed nem tetszik.
    Na ilyen egy rágalmazás (ami szerintem tévesen Btk.-s), ugyanis amire te gondolsz, ott én még soha semmit sem publikáltam, és nem is fogok. (Ezt rendőrségi eljárásban is bizonyítottam. Úgyhogy most azzal vádolsz, amit épp megtettél.)


    Utoljára módosítva: S. Zoltán által : 2013-12-25 21:37

  2. #22
    Hekker 0xFF logója
    Csatlakozott
    09-08-21
    Hozzászólás
    1.079
    Begyűjtött 168 köszönetet
    118 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    Újságírásban fontos a neved!; ha nem tudod/akarod vállalni akkor talán nem neked való....
    De most komolyan, ha képviselsz vagy akarsz képviselni valamit akkor add a neved is hozzá.

    Ha sunyiban akarod nyomni akkor arra rengeteg lehetőség van.
    .is vagy .to domain
    Izlandi hosting
    Soha, de tényleg soha ne publikálj semmit! <-- Ez a legfontosabb!

    Nem kell ide titkosszolgálat, egy túlbuzgó NLP-es gyerek percek alatt kebuktat, van egy stílusod, vannak olyan szókapcsolatok amiket csak te használsz és ezek nagyon hamar élárurnák*.


    De még egyszer mondom ha az akarod, hogy komolyan vegyen bárki is vállald fel mert másképpen nem megy, kell egy arc.


    *
    https://likeinamirror.wordpress.com/...ly-nick-szabo/
    http://web.cs.dal.ca/~vlado/papers/pacling03.pdf



  3. #23
    Szerkesztő Rosejbni logója
    Csatlakozott
    12-07-29
    Hely
    Sweet 127.0.0.1 Sweet
    Hozzászólás
    299
    Begyűjtött 89 köszönetet
    78 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    Idézet S. Zoltán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Na ilyen egy rágalmazás (ami szerintem tévesen Btk.-s), ugyanis amire te gondolsz, ott én még soha semmit sem publikáltam, és nem is fogok. (Ezt rendőrségi eljárásban is bizonyítottam. Úgyhogy most azzal vádolsz, amit épp megtettél.)
    Ezt vegyem fenyegetésnek? Előre tudtam, hogy kár kommenteznem, de egyszerűen reagálnom kellett erre. Amikor a te jogaidról van szó, akkor azonnal támadólag lépsz fel, amikor a te célpontjaid jogairól van szó, akkor az már le van szarva… Hogy is van ez?

    Nem mellesleg, te magad írtad, hogy te kirakod a tolvajok fényképet, és lesz###d a jogaikat. Én erre leírtam a véleményem erről, hogy ebben mi a rágalmazás, nem tudom. Akkor lett volna rágalmazás, ha azt írom, hogy te ezt teszed. Vagy ha azt írom, hogy te xy oldalon keresztül ezt teszed. Én ilyet nem tettem.

    Én nem támadólag léptem fel, remélem te sem támadólag reagáltál. Bár a kommented így is-úgy is alátámasztotta, amit én mondok.(Mármint azt, hogy ha a te jogaidról van szó, akkor azt nem lehet sérteni ( bár én nem tettem, te érzed ezt igy... ), de másokét te esetlegesen sértheted.)

    „Nem értek egyet azzal, amit mond, de halálig védelmezem a jogát, hogy elmondhassa”. Voltaire


    Utoljára módosítva: Rosejbni által : 2013-12-26 00:49

  4. #24
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    12-02-28
    Hely
    Santa Cruz De Tenerife
    Hozzászólás
    154
    Begyűjtött 69 köszönetet
    44 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    Többen küldtetek privátot és itt is kérdeztetek a híroldallal kapcsolatban. Pár tapasztalatomat megosztom.

    Az én véleményem az, hogy nagyon nehéz olyan híroldalt készíteni, mind energiában, mind pénzben ma, melyre felfigyelnek azok, akikről a cikkek készülnek.
    Kis oldalakat senki nem fog beperelni, mivel nem is olvassák sokan.
    Ha tényeket írsz le, akkor is fenáll a veszélye annak, hogy betámadnak és jó esetben megússzátok sajtóhelyesbítéssel. Mert ugye erre van 72 órája az oldal tulajdonosának.

    Nekünk is van olyan perünk, ahol egy cikket átvettünk egy másik nagy magyar médiától és kicsit átírtuk a cikket, meg is jelöltük a forrást.
    A hír első közlőjét nem perelték be, sőt az egyéb kb. 20 weboldalt sem, csak minket egyedül. Mi közöltük a bírósággal, hogy a forrást megjelöltük és azonnal helyesbítettünk és kérésre töröltük is a cikket, ahogy a jogsérelmet elszenvedő fél felénk ezt jelezte. Még nincs határozat, de reméljük, hogy ebből az ügyből jól szállunk ki.

    Nekünk a szerver külföldön van, az oldalt külföldi cég üzemelteti és a domain sem magyar.

    Azért azzal pedig tisztában kell lenni, ha valaki elmegy abba a radikális irányba, mint a kurucinfo, akkor a hirdetők nagy részét azért veszíti el, mert ciki sok cégnek egy ilyen tartalmú oldalon hírdetni, ez nem vitás.

    A külföldi domain és a külföldi cég sok esetben pedig nem annyira tetszik egy sales housenak, mert azt mondják, hogy a hirdetők jobban preferálják a magyar céget és domaint.

    Ennek ellenére azt mondom, hogy ha valaki oknyomozós, bevállalós híroldalt akar készíteni, akkor ne magyar szervert és ne magyar domaint válasszon!
    Itt nem arról beszélek, hogy legyél illegál! Ne értsétek félre... De a magyar poitikai hatalommal szemben leírsz valamit és látogatód is van, akkor könnyen célpont lehetsz és kicsinálnak. Ha pedig magyar sales housekra vagy támaszkodva egyedül és olyat írsz, ami az aktuálpolitikát sérti, vagy a bankvilágot, vagy valami nagyobb céget, akkor könnyen elveszítheted az összes megrendelésedet örökre.

    Ma Magyarországot eléggé megbélyegzi a világ a sajtószabadság megsértése miatt. Hamarosan teljes kínai internetcenzúra lehet hazánkban. Vagy azt közlöd le, mint az MTI, vagy kicsinálnak, ha lemered majd írni az igazságot. Orbán Viktort a világ legnagyobb diktátorai közé sorolják (videó) | Hírek! - Hír.ma! Hírek pont ma...

    Sokan kérdeztétek azt is, hogy mi van azokkal a hírekkel, melyek külföldi médiák fordításai. Mi ezt lefordítjuk és kitesszük mindig a forrást. Ezen hírek eredetiségét és hitelességét lehetetlen leellenőrizni.
    De ezekből még soha nem volt probléma.

    A magyar nagy médiák is rengeteg baromságokat közölnek. Mint például pár napja a Tv2 adott le egy világvége beszámolót Teneriféről. A Tv2 híreiben 5 halott volt, stb... Megkérdeztem a helyi hatóságokat és elmondták, hogy a viharnak egyetlen egy halálos áldozata sem volt. Tehát itt is igaz, mint az élet más területén, hogy a nagyoknak bármit lehet.
    A TV2 Tények című műsora megint álhírt terjeszt – videóval… | Hírek! - Hír.ma! Hírek pont ma...

    Egy biztos ha híroldalt akar valaki indítani, akkor azt csak úgy érdemes csinálni, hogy a valós tényeket leközlöd még akkor is ha ez valakinek az érdekeit sérti és néha bajba is keveredsz emiatt.

    Véleményem szerint pedig igenis szükség van a fősodratú média mellett kis oldalakra, mert a nagy média nem fog sok-sok dologról beszámolni, mert a tulajdonosi érdekeltségét sérti, vagy a reklámbevételeit veszélyeztetné egy-egy cikk miatti szankció.

    Itt van például a magyar devizakárosultak ügyei. Rajtunk kívül szinte senki sem írja meg, hogy hol van tüntetés, hol ki nyert a bank ellen. Pedig ez egy olyan ügy, ami a magyar társadalom 1/3-át közvetlenül érinti. Miért nem írják meg a nagy oldalak sokszor az igazságot? Mert akkor reklámbevételektől eshetnek el.
    Ez a hiteles tájékoztatás fő problémája.
    Ha kinyitod a szádat, akkor vagy elhalgattatnak, vagy elhallgatsz, mert elveszíted a hírdetőket és tönkremehetsz!



  5. The Following 3 Users Say Thank You to arpi75 For This Useful Post:

    earnnet (2015-04-24), Harder (2013-12-29)

  6. #25
    Bölcs Bruk logója
    Csatlakozott
    12-04-06
    Hozzászólás
    704
    Begyűjtött 251 köszönetet
    184 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    OFF: Az év vicce ez a videó, a tartalma és az üzenete ellentmondanak egymásnak (ja, és nem vagyok egyetlen párt hívője, sem szimpatizánsa)

    Idézet arpi75 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Orbán Viktort a világ legnagyobb diktátorai közé sorolják (videó) | Hírek! - Hír.ma! Hírek pont ma...



    Utoljára módosítva: Bruk által : 2013-12-26 01:51
    -

  7. #26
    Rubyist Geri logója
    Csatlakozott
    07-12-15
    Hely
    \x90
    Hozzászólás
    5.749
    Begyűjtött 1.432 köszönetet
    895 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    @Rosejbni es S. Zoltán ezt szerintem inkabb privatban folytassatok.

    Idézet Bruk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    OFF: Az év vicce ez a videó, a tartalma és az üzenete ellentmondanak egymásnak (ja, és nem vagyok egyetlen párt hívője, sem szimpatizánsa)
    Szerintem arra akarnak a video keszitoi celozni, hogyha a videoban szereplo embereken mulna, akkor ezekkel a kepekkel lennenek tele a hirek. Ok az idezojeles nagyszeru emberei az idei evnek. Egyebkent a sajto valoban elegge kontrollalva van azokban az orszagokban amiknek a vezetoit felsoroljak. Es nem azt kell ez alatt erteni, hogy ellenzeki part nem indithat ujsagot, nem irhatod le a velemenyed, hanem hogy pl Magyarorszagon a kozmedia azt mondja amit az eppen aktualis kormany akar. 2 utcaval odebb kozvetitetenek a tuntesrol, stb .


    If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
    Ruby blog
    Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
    Respect all, fear none

  8. #27
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-09-19
    Hely
    Románia
    Hozzászólás
    1.122
    Begyűjtött 127 köszönetet
    113 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    arpi75: Megkérdezhetem, hogy a peretek inkább politikai, vagy bulvár részről jött?

    Én egyszer vettem át egy bulvár jellegű hírt, érkezett is az ügyvédi levél, hogy ha nem veszem le 3 napon belül beperelnek. Levettem, mert nem ért annyit a hír, és nem volt kedvem hercehurcára.



  9. #28
    búgócsiga Akka logója
    Csatlakozott
    10-05-06
    Hozzászólás
    3.845
    Begyűjtött 1.442 köszönetet
    741 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    Én kaptam már azért is levelet, mert engedély nélkül vettem át RSS-ből híreket
    Érdemes minél inkább külföldi forrást használni, mert a magyar piac nem túl nagy, érthető, hogy a nagyok féltik a piacukat.



  10. #29
    Bölcs Bruk logója
    Csatlakozott
    12-04-06
    Hozzászólás
    704
    Begyűjtött 251 köszönetet
    184 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    Értettem a videót, éppen ezért mondtam, hogy az év vicce. Egyoldalú és csöppet sem független. A nyugati világból pl. egyetlen politikust sem mutattak be, pedig lehetne bőven. Részemről off vége, csak az előzőt nem bírtam magamban tartani.

    Idézet Geri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szerintem arra akarnak a video keszitoi celozni, hogyha a videoban szereplo embereken mulna, akkor ezekkel a kepekkel lennenek tele a hirek. Ok az idezojeles nagyszeru emberei az idei evnek. Egyebkent a sajto valoban elegge kontrollalva van azokban az orszagokban amiknek a vezetoit felsoroljak. Es nem azt kell ez alatt erteni, hogy ellenzeki part nem indithat ujsagot, nem irhatod le a velemenyed, hanem hogy pl Magyarorszagon a kozmedia azt mondja amit az eppen aktualis kormany akar. 2 utcaval odebb kozvetitetenek a tuntesrol, stb .




  11. #30
    Rubyist Geri logója
    Csatlakozott
    07-12-15
    Hely
    \x90
    Hozzászólás
    5.749
    Begyűjtött 1.432 köszönetet
    895 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírportál jogi háttere

    Idézet Bruk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Értettem a videót, éppen ezért mondtam, hogy az év vicce. Egyoldalú és csöppet sem független. A nyugati világból pl. egyetlen politikust sem mutattak be, pedig lehetne bőven. Részemről off vége, csak az előzőt nem bírtam magamban tartani.
    Ez igaz. Sajnos az egesz vilagon romlott a vezetes es probaljak az embereket az orruknal fogva vezetni. Amerikaban beakartak zuzatni az egyik ujsag mar kinyomtatott kiadasat, mert az NSA-rol teregettek benne eppen. De Angliaban is volt par erdekes eset a kozelmultban. Es most csak ez a ketto jutott eszembe, pedig biztosan rengeteg van meg. Sajnos ilyen szar vilagban elunk, de en nem hiszem hogy ez valtozni fog az en eletemben, ugyhogy ujabban hajlok a strucc politika fele . Jobb szarni a vilag torteneseire es elvezni az en kis egyszeru eletemet.
    Viszont a lista szerintem helyes, csak hianyos



  12. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Bruk (2013-12-26)

Oldal: 3 / 7 ElsőElső 12345 ... UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •