Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: Betiltják Mo-on az amerikai online szerencsejátékokat

 1. #1
  Tag
  Csatlakozott
  09-06-09
  Hozzászólás
  64
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás Betiltják Mo-on az amerikai online szerencsejátékokat

  Elfogadták a törvényjavaslatot, amiről a lenti cikk szól. Ha jól értem, a pókeres/szerencsejátékos siteok üzemeltetői így bevételük nagy részétől eleshetnek.

  "A javaslat értelmében jövő év január 1-jétől csak adóhatósági (NAV-) engedéllyel lehetne távszerencsejátékot szervezni. A korlátozás a hírközlő eszköz és rendszer útján szervezett lóversenyfogadást és kártyajátékokat (így például a netes szerencsejátékok közül talán legnépszerűbb, és sok szempontból sportként kezelt online pókert) vonja a távszerencsejáték fogalma alá.

  Az engedély feltétele többek között, hogy a távszerencsejátékot szervező cég rendelkezzen legalább 200 millió forintnak megfelelő tőkével és az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában bejegyzett székhellyel. A játékszervezőnek, ha nem magyarországi a székhelye, magyar lakhellyel vagy székhellyel rendelkező képviselőt kell megneveznie. Az online szerencsejátékos cégek, ha úgynevezett szerveralapú pénznyerő automatát üzemeltetnek, a tiszta játékbevétel 33 százalékát kötelesek játékadóként befizetni.

  A módosító javaslat szerint ha egy adott weblap állami adóhatósági engedély nélkül nyújt Magyarországról elérhető szolgáltatást, akkor egyfelől a netszolgáltatónak kötelessége, hogy hozzáférhetetlenné tegye a szerencsejátékban való részvételre vonatkozó ajánlatot, másfelől pénzintézeti kötelezettség az ilyen szolgáltatók bankszámlájának kvázi befagyasztása kilencven napra.

  A módosító javaslat az adósaláta-törvényben átírna egyes médiaszabályozásokat is. Így például a tervezet megtiltaná, hogy Magyarországon hirdessenek vagy médiatámogatóként megjelenjenek olyan online szerencsejátékos cégek, amelyek nem rendelkeznek magyarországi szervezésű vagy Magyarországról elérhető tevékenységre szóló NAV-engedéllyel. A szabályokat be nem tartó távszerencsejáték-szervezők akár 100 millió forintos bírságot is kaphatnak."

  A fenti cikk: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011...ncsejatekokat/
  Az elfogadásról: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/26/adotv/ 2. #2
  system g-easy logója
  Csatlakozott
  07-04-26
  Hely
  n/a
  Hozzászólás
  4.311
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Betiltják Mo-on az amerikai online szerencsejátékokat

  És ezzel egyidejűleg a google engedélyezi a gambling oldalakon a hirdetéseket..
  http://www.seroundtable.com/google-gambling-ads-14077.html 3. #3
  work. don't play. HAL9000 logója
  Csatlakozott
  09-05-31
  Hely
  маленькая работa
  Hozzászólás
  1.202
  Begyűjtött 42 köszönetet
  18 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Betiltják Mo-on az amerikai online szerencsejátékokat

  A jelenlegi szabályozásokat nem ismerve...

  Mi megyünk minden ellen, szembe másokkal. Annyira egyszerű ez. Ha ilyen oldalból élnék, elköltöztetném a cégem. Ez az ormány gyűlöli a szabad piacot, és egyáltalán a cégeket, vállalkozásokat. Senki nem lesz olyan hülye hogy leadózzon nekik. Elment az eszük. Én már ezt nem tudom elhinni.

  És komolyan a webhost cégnek kell eldöntenie hogy valaki milyen engedélyekkel rendelkezik? Vagy egy banknak? Ez most is így van? 4. #4
  Bölcs S. Zoltán logója
  Csatlakozott
  10-12-04
  Hely
  Budapest, Hungary, Hungary
  Hozzászólás
  1.338
  Begyűjtött 623 köszönetet
  241 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Betiltják Mo-on az amerikai online szerencsejátékokat

  Egy pókeroldal sem fog az Európai Gazdasági Közösség területére költözni, mert nem éri meg. A nagyok is offshore területen tartózkodnak, és bár elfogadható egyes országokkal egyedi megállapodás (például a PokerStars és Franciaország esetében is), azért vigyázni kell a százalékokkal. A 20% a póker teljes bevételéből (nem profitból) még talán elfogadható, de a kaszinójátékok 33%-os adóterhe nem az. A korrekt online kaszinó 98-99%-ban visszaoszt, a föltett pénz 1-2%-át veszi el. Ez így minden kaszinójátékot a kocsmai II. kategóriás gépek szintjére züllesztene. A haszonból kellene adót kérni.

  A mi oldalunk kész arra, hogy kivonuljon majd Magyarországról, bár még kivárunk, jelenleg nem látom annak lehetőségét, hogy csak úgy lekapcsoljanak a magyar netről. A Kurucinfó is elérhető, kilógna a lóláb ezzel, hogy csak azt tüntetik el, akit tényleg akarnak. 5. #5
  Tag
  Csatlakozott
  10-03-08
  Hozzászólás
  98
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Betiltják Mo-on az amerikai online szerencsejátékokat

  Nem fog működni a dolog, de szerintem nem is ez a cél. Védik a piacot szerencsejáték zrt.-nek. A törvény egy vicc ilyen formában. Hogy akarják szankcionálni a távszerencsejátékot nyújtó céget? befagyasztják a számláját? hogyan?
  Másrészről, ha tiltja a szolgáltató, akkor az emberek proxin keresztül elfogják érni a "távszerencsejáték" oldalakat. A fizetés továbbra is elektronikus pénztárcán keresztül fog menni, amelybe elméletileg nem lát bele az állam. Az affiliate siteok még érdekesek, mert róluk nem szól az anyag. Azt tudom, hogy a szerencsejáték cégek hirdetései után komoly büntetéseket szabnak ki most is, de ez már bele van építve az árba. Tv-k, nagy weblapok fizetnek is rendesen.A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •