Eredmény: 1 - 1 (1) összesen

Téma: 2007-ben alapított Kft eladó.

  1. #1
    Törzsvendég Rosszcsont Rozmár logója
    Csatlakozott
    12-07-04
    Hozzászólás
    111
    Begyűjtött 27 köszönetet
    23 hozzászólásával

    Villanykörte 2007-ben alapított Kft eladó.

    Sziasztok!

    Családi vállalkozásunkat 2007-ben alapítottuk, 3.000.000 törzstőkével, amiben orvosi (szülők) és informatikai (én) szolgáltatást nyújtottunk. Az elmúlt években egyre feleslegesebbé vált a Kft, részben a családban történt változások, részben a KATA lehetősége miatt. Azonban "szépen" felemészt több 10.000 Ft-ot havonta, így már nagyon megérett a megszüntetésre. Mivel a végelszámolás hosszadalmas és költséges folyamat, ezért a könyvelőm javaslatára megpróbálkozom az eladással.

    Amit érdemes tudni a Kft-ről.:
    - Soha semmilyen illegális, vagy adó elkerülő tevékenység nem volt a cégben. A könyvelőnk ügyes de tisztességes, soha nem menne bele semmi olyanba, ami törvénytelen.
    - Több éve veszteséges a cég, nem nagy összegekkel, évi pár 100.000 Ft-ra kell gondolni. A törzstőke kb. 2/3-át felélte a cég.
    - Semmilyen tartozása, sem kintlevősége nincs a cégnek. A pénzforgalmi számla (bankszámla) pozitív. (Jellegéből adódóan a cégnek soha nem volt tartozása sem, és kintlevőség is csak max ilyen 1 hónapos késedelmek a kiállított számláknál).
    - Amit lehetett a költségeken optimalizálni, azt most megtettem: a céges autó nemrég eladásra került, a drága céges bankszámla egy pár-száz forintosra lett cserélve.
    - Minimális eszköz van a cégben, talán egy iPad-nek meg egy iPhone-nak nem futott még ki az értékcsökkenése. Eladás előtt ezeket is gond nélkül ki lehet venni a cégből.
    - Már egy jó ideje semmilyen ki vagy bemenő számla nincs elkönyvelve a cégben, a könyvelési díj az egyetlen kivétel. Illetve a céges autóval kapcsolatosan voltak még díjak, de az már nem lesz több.

    Eladási ár: 1 forinttal sem több mint, ami a cég bankszámláján van. Magyarul ingyen lehet vinni a céget. Amit vételárként kifizet a kedves vevő, azt azonnal vissza is kapja céges bankszámla formájában. Nem nyerészkedni akarok, gyorsan és olcsón szeretném megszüntetni a Kft-t, ennyi.

    Amiért jó üzlet lehet megvenni:
    - 10 éves múlttal rendelkező, megbízható cég. A NAV szemében pozitívabb megítélés mint egy frissen alakult
    - Nem budapesti, hanem Pest megyei székhely. Úgy tudom vannak olyan pályázatok, ahol ez előny vagy követelmény
    - Állítólag gyorsabb és olcsóbb, mint egy új céget alapítani. (ebben nem vagyok biztos)

    A cég neve egyben a családi nevünk is, így a leendő kedves vevőt tisztelettel megkérném, hogy adás-vétel után legyen olyan jó, és változtasson cégnevet. Szerintem ez mindkettőnk érdeke

    Akit érdekelnek további részletek, nyugodtan tegyen fel kérdést privátban, vagy ha úgy gondolja, hogy mások számára is hasznos lehet a válasz, akkor akár hozzászólásban is.

    Ha esetleg valakinek van olyan ismerőse (ügyvéd, könyvelő, vállalkozó) akit érdekelhet, vagy aki ismerhet olyanokat akiket érdekelhet, nagyon megköszönném, ha megosztaná vele ezt a lehetőséget. Személyes elérhetőségeket publikusan nem írnék, de privátban nagyon szívesen.

    Illetve mivel nem vagyok sem adózási, sem cégjogi guru, ezért bármilyen tanácsot, ötletet szívesen fogadok.



  2. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Gr3nT (2017-10-13)

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •