Oldal: 2 / 4 ElsőElső 1234 UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (32) összesen

Téma: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

  1. #11
    Bölcs tolerancia logója
    Csatlakozott
    08-11-29
    Hely
    Szeged
    Hozzászólás
    509
    Begyűjtött 220 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    Igazából ez a blog nem egy bizonyos célcsoportnak készült, elkezdtem írni és most keresem, hogy ki is a célcsoportja Bár azt gondoltam, talán az apukák vevők jobban rá, mégis a statisztika alapján a nők kedvelik és olvassák többen. Hiszen sok anyuka kíváncsi, egy apuka nézőpontjára a gyereknevelés kapcsán (és hát nekik van is idejük olvasgatni). Napi 3.5 posztot nem hiszem hogy valaha is fogok írni. Annyira nem vagyok azért kitartó. De heti 1-3 post az még talán vállalható folyamatosan. Akkor azt mondod, még, nem lesz 500 post, addig ne is aggódjak semmin? Sodródjak az árral és majd kialakul?

    Másnak esetleg valami észrevétel vagy vélemény? Köszönöm!



  2. #12
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    16 publikált poszt még XXX témában is kevés lenne. Ha nincs befektethető pénzed (forgalmat vásárolni), marad az időd, amit bele kell fektetni (pénzt, vagy időt, vagy mindkettőt, de valami bele kell fektetni). Legalább annyi időt, ha nem többet, mint a "konkurencia". Ők pedig úgy sejtem, túl vannak a ledolgozott 1000 órán. (napi 2.7 óra x 365 nap = 1000 óra)

    Ha ez nem így lenne (nem lenne ilyen nehéz), mindenki(!) publikálna 16 cikket egy szűz domainre. Beleértve még a holtakat is.

    2. Ne kizárólag azt csináld, ami téged érdekel. Azt kell csinálni, ami az olvasókat érdekli. Bár 16 postból nehéz következtetni, de figyeld meg, mi érdekli őket jobban, (ha pl. férfi hajvasalás érdekli őket) akkor arról írj többet. Van egy érzékeny főnököd (olvasók), azt kell csinálnod, amire ők "utasítanak". Ezért jobb a "noname" domain+blogcím, mert ez estben a téma nem kötelez. Noname bloggal (egyedi márkanév) holnap akár a matyóhímzésről is írhatnál, "holnapután" a kutyák nemi életéről is, no nem azért, mert ez érdekel bennünket blogtulajokat, hanem azért, mert azt veszed észre, az olvasókat arra jobban harapnak (reagálnak). Könnyebb és gyorsabb megoldás, ha az olvasók "után mész", ha rájössz, mi érdekli őket, és azt erőlteted tovább, mint amikor az ember megy a saját feje után konokul, és már csak azért sem arról írunk, amit múltkor" bejött.

    Erről kisregényeket tudnék írni, de idő hiányában ennyit sikerült.



  3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    tolerancia (2018-05-07)

  4. #13
    Bölcs tolerancia logója
    Csatlakozott
    08-11-29
    Hely
    Szeged
    Hozzászólás
    509
    Begyűjtött 220 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    Köszönöm! Igen, ez a célom valahogy, hogy minél több témát felölelhessek (hogy kiderüljön mi érdekli jobban az olvasót), de közben ügyelve arra, hogy apukás szemszögből vizsgáljam meg a dolgokat. Pl tervezek majd nyáron kimenni itt Szegeden a SZIN-re gyerekestül és megosztani, milyen egy fesztiválra kimenni gyerekkel. Milyen lehetőségek vannak, milyen programok és mennyivel másabb így bejárni ugyanazt a helyszínt, amit pár éve még egyedülállóként vagy már férjként, kettesben párommal tettünk meg. De például olyan cikk is tervben van, mint a Makói Hagymatikum kontra Mórahalmi Erzsébet fürdő és a helyi autószervizek összehasonlítása.



  5. #14
    Bölcs Vittore1982 logója
    Csatlakozott
    10-06-07
    Hozzászólás
    2.873
    Begyűjtött 1.411 köszönetet
    960 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    Hú Freedom, te most egy online magazin indításának menetét osztottad meg velünk Tolerancia, ebből sohasem lesz pénz olyan szinten, hogy virális tartalmat "kell" rá gyártanod. De vedd a kamerád, videózd a kölyköt, tedd fel YT-ra és Instára, aztán minden évben nézzétek vissza, hogyan nő a pici. Majd megélsz másból. Nekem több száz GB hasonló anyagom van, nem is érdekel, ha nem nézik, de legalább a YT ingyen tárolja.

    Ettől függetlenül szórakoztató az írásaid olvasni, ha szórakozni akarsz vele, akkor ne állj le sohasem, de a Freedom által elmondott munkamennyiséget kellene beletenni a pénzcsináláshoz. S akkor is csak úgy jön pénz, ha szájpenészről írsz, pelenkakiütésről, letapadt fütyiről, stb., ami mindennap előjön a gyerekeknél, s sokan keresnek rá. Alternatívaként beleölhetsz pár millió forintot a feliratkozók vásárlásába, s akkor már beindul a szekér.

    Te is csináltál egy csomó kicsomagolós videót, de nem volt meg a momentum, ami belökjön. Közben a gyerek egész nap ezt nézi: https://www.youtube.com/channel/UCyQ...RiVn1Mr5uTevrA
    Gagyi kicsomi videók, csak ott van mögötte a Bogyó és babócát gyártó Kedd network, mint momentum. Ha neked ilyen nincs, akkor jöhet a készpénz, s a vásárolt feliratkozók. Az a kérdés, hogy tudnád-e jobb helyre befektetni a pénzed, illetve, hogy a már magyar piacon is erős konkurencia miatt mekkora összegre is van szükséged?



  6. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    tolerancia (2018-05-07)

  7. #15
    Tag Xlay logója
    Csatlakozott
    15-09-21
    Hozzászólás
    55
    Begyűjtött 15 köszönetet
    11 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    Idézet tolerancia eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!

    Nemrégiben indítottam el apukás blogomat, ahol érdekes történeteket, vicces gyerek aranyköpéseket, tippeket-trükköket és esti meséket fogok írni.
    Egyelőre alig több mint 10 bejegyzés van csak az oldalon, de szakmai szemmel szeretném kikérni a véleményeteket.
    Mindenféle javaslat és elismerés jól fog esni Jó az irány? Talál vajon célközönséget? Hol érdemes olvasókat toborozni?
    Minden véleményt szívesen fogadok! Linképítési és keresőoptimalizálási tippeket is örömmel vennék!

    Blog oldal: https://apuci.blog
    Facebook oldal: https://facebook.com/apuci.blog
    Instagram: https://instagram.com/punkrock_daddy

    Köszönöm!
    Hali. Ha folytatni akarod az oldalt, akkor kell egy youtube. Kezdj el videókat csinálni a gyerekkel, amiket facebookra, instára, blogra kirakhatsz. Pl. nézz körbe a fiatal youtuberek között, hogy szerzik a látogatókat. Pl. készítsetek a gyerekkel slime-ot, levideózod felrakod, kövesd a fiatalságot miket készítenek. Az "instagram" sztárok mind ezt teszik. Kinéznek egy témát és videót csinálnak róla. Gyerekkel ez még érdekesebb. Azonban arra számíts, hogy szerintem inkább női követőid lesznek. Nagyon sok férfi, nem fog ilyenekre keresni szerintem. Nem tudom ez miért éri meg, mert azzal tényleg egyet kell értsek, hogy ezerszer egyszerűbben tudsz másból pénzt csinálni. De gondolom te nem a pénz miatt csinálod. Amúgy lepaktálhatsz egy-két ilyen fiatallal, hogy említsék meg egy egy videójukban, a te oldalad, csatornád. Több száz ezer feliratkozóval rendelkeznek. Live-ba is rengetegen nézik őket. A legdurvább, hogy nem csak fiatal tinik, hanem felnőttek is. Amit meg ők megemlítenek, a követők egyből rákattannak.. Ha meg egyszer ez beindul és lesznek fix követőid, beindíthatod a saját márkás termékeket. Érdemes utánanézni, tényleg megveszik!



  8. #16
    Bölcs tolerancia logója
    Csatlakozott
    08-11-29
    Hely
    Szeged
    Hozzászólás
    509
    Begyűjtött 220 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    Vittore1982: Ebben teljesen igazad van. Az adott Kicsomis videókat már kívülről fújom én is. Gyerekem is imádja Emeltem is a kalapom előttük amikor megláttam. Nagyon jó köntösbe csomagolt promóciós anyagok halmaza egy erős háttérrel. Esélytelen lenne őket megelőzni, így fel is adtuk (főleg mióta újra szigorított a Youtube). Ezt a blogot sem pénzkeresésért csinálom igazából. Egyszerűen csak szeretném minél több emberhez eljuttatni akit érdekelhet és belőlük egy kis aktivitást kihozni.


    Utoljára módosítva: tolerancia által : 2018-05-07 15:17

  9. #17
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    Ha a blog.hu-ra átpakolhatnál pár darab írást, kiderülne, érdekli-e az embereket ilyen szinten. Sokat nem veszítenél vele.

    Az utánam szólok is mind alternatív csatornát ajánlanak, arra, hogy hogy elérd a nagy tömegeket. Az insta és pinterest jobb e célra. A Facebook-on 80-100.000 lájk alatt esélytelen nagy tömegeket szerezni.

    Ha meg egyszerűen szerelemírás a honlapod, akkor köss kompromisszumot. Azért ezt még beköthetnéd a honlapodba: https://onesignal.com/ (dolcsi segíthet bekötni)
    és ezt is: https://wordpress.org/plugins/exit-popup/ (ebben még én is tudok segíteni)

    Summa summarum, 16 darab cikkel még akkor sem lehet nagy sikereket elérni, ha az egyik írásod felkapja pl. a Face. Mert lehet, hogy hirtelen beesik 3ezer látogató az egyik cikkedre, kevés az a felület, ahol ismét elérheted őket (csak face és insta csatornád van)

    Készíts még:
    - blog.hu
    - twitter,
    - pinterest
    - youtube
    felületet, hogy legyen hol keresni téged annak, aki megszereti az írásod. (a honlapra 1Millió%, hogy elfelejtenek visszajönni, ezért kell nekik egy "emlékeztető" felület, ahol kapja az értesítést, ha új tartalmat publikáltál.

    + onesignal.com elérhetőséget kösd be,
    + exit-popup pluginba tedd bele a Face box elérhetőséget.

    Amúgy az írás tartalmát még nem is néztem. Most jobban beleolvasva, ez valamiféle napló az gyereked és a saját életekről? És gondolod, ez érdekelhet másokat? Van erről tapasztalod, láttál már hasonló "naplószerű" blogot, amit sokan követnek?



  10. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    tolerancia (2018-05-07)

  11. #18
    Tag Xlay logója
    Csatlakozott
    15-09-21
    Hozzászólás
    55
    Begyűjtött 15 köszönetet
    11 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    Idézet Freedom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Van erről tapasztalod, láttál már hasonló "naplószerű" blogot, amit sokan követnek?
    Én láttam már ilyet videó formájában. De ott pl. őrültségeket csinált az apa és fia, pont ezért lettek nézettek. Valami olyat kell hozzáadni a dologhoz, ami nem csak egy egyszerű életet mutat be. Valami egyedit, látványosat, vicceset. Olyat ami megragadja az emberek figyelmét és emlékezni fognak rá. Ellenben sajnos írás formájában nem hiszem, hogy ez egyszerű feladat lesz.

    A másik ami hasznos lehet, hogy pl. olyan dolgokról írsz. Ami megfogalmazódott benned, mikor kiderült, hogy apa leszel. Mik azok a kérdések, amik érdekelhetnek egy jövendőbeli apát vagy egy friss apukát. Amire rákeresnének a Google-ben pl.



  12. #19
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    Idézet Xlay eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Valami egyedit, látványosat, vicceset. .
    Hát igen, valahogy könnyebb és látványosabb sikerét elérni humorral, lásd: facebook.com/fenevadova/
    Ha nem megy humor, akkor komolyabb témában itt egy magasabb szint: hxxps://barokeszter.hu/category/magamrol-rizsazok/
    DE, hogy lássátok, mit ér a komolyabb írású honlap a Facebbok-on, 880 darab post mindösszesen 4110 face követő: barokeszter.hu/author/vergiftet/
    De ilyen eredménnyel rendelkező cikkekel ám: 45ezer megosztás+ 426 hozzászólás: hxxps://barokeszter.hu/2015/04/19/miert-vonzodnak-a-nok-a-seggfejekhez/

    Ehhez képest, tolerancia 16 postal 501 Face követővel még magasan veri a mezőnyt.



  13. #20
    Bölcs tolerancia logója
    Csatlakozott
    08-11-29
    Hely
    Szeged
    Hozzászólás
    509
    Begyűjtött 220 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: apuci blog - gyereknevelés egy szegeti apuka szemével

    Őszintén szólva, ez inkább hobbi blog akar lenni és nem egy bevétel centrikus honlap. Csak arra szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan tudnék hozzá olvasókat toborozni és kicsit megmozgatni a meglévőket. Köszönöm szépen a sok tanácsot és segítséget, amit eddig is már irtatok! Az is lehet, hogy tényleg nem is érdekel senkit ez a jellegű blog. Akkor viszont megmarad magamnak, emléknek.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •