Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12
Eredmény: 11 - 14 (14) összesen

Téma: A barátságos túratárs...

  1. #11
    Chrome Ball Netallica logója
    Csatlakozott
    07-10-10
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    1.503
    Begyűjtött 44 köszönetet
    21 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A barátságos túratárs...

    Ez az Indiana Jones-os fejléc nekem nagyon bejön. Bár most vettem észre, hogy a kezdő oldalon véletlen szerű képek vannak a szöveg mögött. Így is jó, de igazából nekem az iránytűs változattal tetszet annyira. A többi sem rossz, de azokkal annyira nem nyerő nálam.

    No és mint fél évvel ezelőtt írta garrotter a cuccok oldalon nagyon gáz a fejléc. Ez még mindig az. Ha mást nem akkor ide is lehetne a változó háttér a kép mögé.

    A fórumnál nekem nagyon ellenszenves ha így kilóg a design-ból. Bár ez szubjektív de én mindenképpen beletenném a weboldalba, tehát ugyanazzal a fejléccel menüsorral, csak épp a tartalmi részben lenne a fórum. Profibb hatása lenne és egységesebb lenne az oldal.

    A kerékpárutaknál megtehetnéd, hogy a google térképet a linkjeivel együtt szintén a saját oldaladba teszed be és nem viszed el a látogatót külső linkel. Ráadásul egész szépen mutatna a térkép az oldalban.

    Ami még nekem kicsit zavaró az a kicsike betűméret. Nehezen olvasható szerintem mindenkinek, de ha valaki egy kicsit is rosszul lát akkor tuti nem fogja végig olvasgatni a szöveget.

    S mégegy apróság: én a helyedben a fő oldalon középre nem tenném ki azt a google hirdetést. Jobb esetben, csak a látványon ront (ráadásul az ilyen reklámoknak azért van érték csökkentő hatásuk is), rosszabb esetben pedig rákattintanak és bár te keresel pár centet, de elviszi a látogatódat az oldalról. Bár ha a google pénz a főcél akkor okés.

    De amúgy ne vezessen félra, hogy ennyi mindent írtam, összességében tetszik a weboldal és abszolút nem tűnik amatőr munkának. Sok önképző, de hivatásos webdesigner munkásságát felülmúlja, de komolyan.



  2. #12
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    07-10-21
    Hely
    Közös többszörös
    Hozzászólás
    4.216
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A barátságos túratárs...

    Nem akarok ünneprontó lenni, de mi változott? A header eddig is ilyen volt, ha elmegyek valamelyik "menüpontra" hogy jutok vissza a főoldalra? ugyanis nem nagyon találtam főoldali menüpontot.

    Ilyet meg véletlenül sem szabad kiírni, hogy idézem " Működésünk költségeit Google hirdetésekből fedezzük." Ez magasan arra ösztönzi a rendszeres látogatót, hogy kattintson, amit a google adsense rendszere tilt.

    stefan



  3. #13
    Új tag adventures logója
    Csatlakozott
    08-03-17
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    18
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A barátságos túratárs...

    Fido, köszi az értékelést.

    Nettalica: Igazad van, nem minden fejléckép egyformán jó, de hát a jó ettől jobb, hogy van rosszabb is. ÉS megpróbáltam a változatosságra kicsit rámenni, ugyanakkor a felirat méretével hangsúlyozni az oldal témáját. (A Cuccok fejlécet megváltoztatom, jogos a felvetés.)

    A fórumot azért nem láttam el fejlécképpel, hogy több hasznos tartalmi rész maradhasson a képernyőn. Ha fejléccel látnám el, akkor kevesebb téma férne be egyszerre, azaz többbet kéne görgetni. De megnézem majd, hogy milyen lenne úgy, és ha jobb, meghagyom.
    A kerékpárutaknál is ilyesmi vezérelt, és ezért tettem inkább új ablakba, semmint beleintegrálva egy frame-be. Az egy külső szolgáltatás, ha valaki kerékpárutat keres, jobban tudja így használni.

    A betűméret szerintem is kicsi, meg fogom változtatni. Ahogy a középre rendezett google reklámokat is törlöm. Ugyanis egyáltalán nem a google pénz a főcél, erre mindjárt visszatérek. Köszönöm az értékelést.

    Stefan Winenberger: Köszönöm a hozzászólást. Nagyon sokminden változott, de csak apróságok, ezért talán nem látható elsőre minden.
    A főoldal menüpont a menü jobb oldalán lévő kis házikó, mint (HOME), gondoltam, ezzel is lehet navigálni.
    A google hirdetéssel kapcsolatban: úgy látszik , félreérthető a szöveg. Nem arra akarom a látogatókat ösztönözni, hogy kattintsanak, hanem azt próbálom hangsúlyozni, hogy a programok ingyenesek, nem kell fizetni, nem abból megy a portál.
    (Elismerem, jobban belegondolva lehet úgy is érteni, hogy kattitnsanak ezért többet, de a cél nem ez.) Mindenesetre megpróbálom átfogalmazni majd a szöveget, nehogy gond legyen belőle.

    Mindenkinek köszönöm, hogy ellátogatott az oldalra és elmondta véleményét.
    Köszönöm.


    Utoljára módosítva: adventures által : 2008-08-21 17:00

  4. #14
    Új tag adventures logója
    Csatlakozott
    08-03-17
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    18
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: A barátságos túratárs...

    Köszönet a sok tanácsért, az utsó frissítésnél belecsúsztunk a PR5-be. De most hogyan tovább.
    A PR6 azért már valszeg nehezebb lesz, nem gondoljátok?
    Mit tanácsoltok, mivel tudom leghatékonyabban növelni a mutatót?

    A másik, ami érdekes számomra: értelemszerűen az optimalizált szavakra viszonylag jó helyezéseket ér el az oldal.
    Viszont az email regisztráció kombinációra - jaja - megelőzve pl a nagy email szolgáltatókat első, pedig erre egyáltalán nem próbáltam célozni. Szerintetek ez véletlen? Hogy sikerülhetett ez ennyire jól (véletlenül). Szívesen hátrébb csúsznék a listán, mert nem tudjuk már kiszolgálni a sok email felhasználót, és hát nem ez a fő tevékenységünk, de a jelenség számomra elég érdekes...
    Mi a véleményetek erről??


    Utoljára módosítva: adventures által : 2008-10-04 23:15

Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •