Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (20) összesen

Téma: Mozogj.com Javaslat és kritika

  1. #1
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-28
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.319
    Begyűjtött 529 köszönetet
    317 hozzászólásával

    Alapbeállítás Mozogj.com Javaslat és kritika

    Üdv mindenki,

    Régóta fontolgatom ezt a lépést, de úgy gondolom hogy eljött az ideje hogy másokra is jobban halogassak és megkapjam azt a szakmai korigálást vagy csak lehurogást amivel új utakra vihetem az oldalam.

    Az oldal címe mint a cím is takarja mozogj.com lassan egy éves lesz és mikor elkezdtem nem gondoltam át mindent teljesen és véleményem szerint túl nagy dologba kezdtem bele. Az idő alatt sokat tapasztaltam és tanultam azóta javult sok minden de így is vannak gondjai.

    Történetéről annyit hogy sport, étkezés,és bulvár oldal egyben. Utóbbinál is igyekeztem a főtémánál maradni hogy ne legyen nagyon kusza az oldal. Cikkek napi 1-2 jelent meg sokáig egészen év elejéig ami most felemeltem napi 5-8-ra. 359.000 oldal adja neki a látogatottság 90%-át és talán ez a legnagyobb probléma.(később kitérek rá) Az oldal ezen kívül decemberben átment egy motor cserén is, (wordpressről váltottam). Cikkeket szinte teljesen átsikerült venni de máig vannak még kisebb korigálások. A projekttel nagy céljaim vannak és egy szép kis csapatot is összehoztam hogy minden megfelelően menjen. Röviden azt hiszem ennyi.

    A probléma :

    - Az egyik leginkább az hogy facebook rajongók ugye nem túl relevánsak, ezért azt értékes tartalmakat nem nagyon nézik, míg a bulvár szemétre igenis katíntanak. Ezért is szeretnék kiszállni a facebook árnyékából és persze több okok miatt is hogy az oldal megáljon a saját lábán, igen ám de a google nem nagyon szeret, mert probáltunk akármilyen témában írni 5+ oldalra kerül minden tartalmunk ami nem hoz egy katíntást sem. A keresőkből érkezet forgalom többsége képek miatt van ,meg 1 kategoria viszonylag jó eredménye. De mint említettem ez a forgalom nagyon csekély.

    - Másik dolog a látogatók nagy lepatogási aránya és megtartása. Sok a visszatérő látogató de 80%bounch rate rettenetes. Közvetlen forgalom pedig átlagban 300 ember naponta. Jó lenne megtartani az embereket mert számos funkció van (pl fórum) amihez mindig nem nyúltak és nem is nagyon akarnak regisztrálni. Napi több ezer emberből pedig ez elég rossz eredmény.

    Ezekre várnék ötleteket, vagy véleményt de az oldal működésével is kapcsolatos minden észrevételt szívesen fogadom.

    Mint észrevehető az oldalam jól megvan így is, de szeretnék tovább lépni (szintet lépni akár) és más forgalmat szerezni (tavasszal utube forgalomra például számítani fogunk). Emelet ott az a szép nagy fb oldal, amiről minél több embert az oldalra átvinni.



  2. #2
    cuccos
    Csatlakozott
    11-02-02
    Hely
    Bedő
    Hozzászólás
    1.561
    Begyűjtött 126 köszönetet
    97 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mozogj.com Javaslat és kritika

    Zyzzrol olvastam a multkor egy cikket, de valamiert furcsa volt szamomra nehany masik cikkhez kepest a nyelvezete igy rakesrestem, es kb. a fel magyar interneten elerheto, egy az egybe copy peszt volt

    Google - Helyezesek nelkul nem lesznek latogatok, mivel a sportnal kevesebb aki konkrtan hirre keres(foleg mert kevesebb is van) ezert onnan "keves" latogatod lesz, nem ugy mint egy altalanos hirportalnal.

    Forum - egy igazan frappans marketing megoldas nelkul nel fog senki irni, foleg egy uresbe.. Probaljatok megtomni tenyleg izgalmas kontenttel, persze dummi juzerek altal. Egy forumot felfuttatni talan nehezebb mint maga az egesz SEO 2013-ban


    -= Only God Can Judge Me =-

  3. The Following 2 Users Say Thank You to akarmi For This Useful Post:

    Csurga (2013-01-16), Gregory Stone (2013-01-17)

  4. #3
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-09-19
    Hely
    Románia
    Hozzászólás
    1.113
    Begyűjtött 127 köszönetet
    113 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mozogj.com Javaslat és kritika

    Nekem tetszik az oldal. Többszőr felmentem már rá, viszont a főoldalon engem zavar, pl. hogy már két hete is ott szerepel a Megújult az oldalunk cikk, meg a Arnold-os is régi, nem beszélve a Bublésról. Én többszőr frissíteném ezt, hiszen ha valaki a főoldalról megy rá, mindig ugyan ezt látja, és az nem jó.

    A belső oldakon kivenném a Propelleres cikkeket és helyébe a Mozogj oldal képes híreit, érdekességeit raknám. Így nem a Propellerre viszed át a látogatot, hanem a saját oldaladra. Valamint több tartalmat raknék az oldalsávba és az oldal aljára is.

    Más szempontból nekem tetszik, több cikket várok a fegyencedzésről, most fogtam neki így érdekel.



  5. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Gregory Stone (2013-01-17)

  6. #4
    Mentor Novill logója
    Csatlakozott
    10-06-29
    Hely
    Érd
    Hozzászólás
    417
    Begyűjtött 22 köszönetet
    18 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mozogj.com Javaslat és kritika

    Ránéztem én is az oldalra. Tartalmat nem néztem, hogy másolt vagy sem. Mindenesetre pont ez a téma amiről nagyon sok egyedi cikket lehet írni. Elég csak megnézni pár youtube videót, hogy melyek a népszerű edzés programok. Ezekről lehet fórum témákat is generálni. Érdemes végigolvasni itt a fórumon a fórum felfuttatásáról a beszélgetéseket.
    http://entity.hu/marketing-strategia...futtatasa.html

    Sok hasznos info van benne szerintem.

    Ami egyből feltűnt a sok üres hely a fejlécben. Mozogj.com Minden ami sport. résznél. Érdemesebb lenne jobban kihasználni ezt a területet, hiszen így sokkal lentebb kerül az értékes tartalom. A felső menüben a fórumot nem tolnám a jobb oldalra. Ha nem olvasom itt, hogy van fórum is az oldalon észre sem veszem. Nyugodtan tedd oda a többi mellé, esetleg válasszál neki más színt esetleg pirosat.

    Hirdetések elhelyezését érdemes lenne több felbontáson is tesztelni. A képen látható például, hogy 1024x768 elcsúsznak. Az ilyen jellegű hirdetés megjelenítés nálam nem kelti profi oldal benyomását. A hirdetésekkel kapcsolatban érdemesebb lenne kicsit kevésbé tömören elhelyezni.
    Mozogj.com Javaslat és kritika-k-pkiv-g-.jpg



  7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Gregory Stone (2013-01-17)

  8. #5
    TravianMaster hatasu logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    629
    Begyűjtött 96 köszönetet
    62 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mozogj.com Javaslat és kritika

    Egy javaslatom lenne, ami számomra nagyon szembetűnő volt. A hátteret változtatni kéne, mert nekem jobb oldalt egy jó 10 centis szürke rész van, meg bal oldalt a belógó kéz is furcsa kicsit.
    Egyébként tetszik az egyszerű, de nagyszerű logó.


    A system administrator has 2 problems: - dumb users - smart users

  9. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Gregory Stone (2013-01-17)

  10. #6
    Képszerkesztő Csurga logója
    Csatlakozott
    10-10-17
    Hely
    Hmvhely
    Hozzászólás
    1.101
    Begyűjtött 317 köszönetet
    206 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mozogj.com Javaslat és kritika

    Idézet hatasu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Egy javaslatom lenne, ami számomra nagyon szembetűnő volt. A hátteret változtatni kéne, mert nekem jobb oldalt egy jó 10 centis szürke rész van, meg bal oldalt a belógó kéz is furcsa kicsit.
    Egyébként tetszik az egyszerű, de nagyszerű logó.
    Igen, ha full hd-ban nézed tényleg kicsi a háttér.



  11. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Gregory Stone (2013-01-17)

  12. #7
    Bölcs
    Csatlakozott
    11-06-24
    Hozzászólás
    1.271
    Begyűjtött 576 köszönetet
    379 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mozogj.com Javaslat és kritika

    Én egy jó nagy dicsérettel kezdenék: pöpec lett az új oldal. Tavaly amikor beszélgettünk és ránéztem, az első reakcióm az volt, hogy meneküljek az oldalról, most ránéztem, már inkább az, hogy melyik cikket olvassam el. A pozitívumokról ennyi, azokat felesleges sorolgatni, szóval lépjünk.

    Amin én változtatnék:

    -ez a háttér nem. nagyon nem. hogy jön ez az oldalhoz, illetve egyébként is: ha nem valami általános "minta" hátteret használtok, hanem fotót, akkor annak nagyon, de nagyon passzolnia és mutatnia kell. Egy havas táj az ettől irdatlan messze van.

    -teljesen egyformák a témakörök. ez lehet másnak bejön, nekem nem: különüljön el az egészség és a bökök egyet: bulvár. Az, hogy zöld helyett lilával van írva a rovatcím, az nem elkülönülés. Szerkezetileg kellene: így ugyanis nekem, mint látogatónak, egybefolyik az egész, nincs a sok közül amire fókuszáljak, ha egy adott témakör érdekel, akkor még a sokadik látogatásomkor is fürkésznem kellene az egész oldalt, hogy hol találom azt a szekciót. Szerintem (!) nem nyerő.

    -túl sok a reklám. Én tudom, hogy a pénz a lelke mindennek, de ilyen típusú oldalra nem illik (és talán nem is szerencsés) ennyit kirakni. Főképp igaz ez a 300x600-as felhőkarcolóra: ha már mindenképp ki akarod tenni, olvadjon bele az oldalba. Lehet, hogy így 0.3-al jobb a CTR-e az egységnek, csak ****ualizálja a szemem.

    -Legújabb kommentek rész: régen én is elkövettem ezt a hibát adott oldalamon: ha a legújabb hozzászólás több, mint 3 hetes, akkor erre a szekcióra nincs szükség. Semmi mást nem sugall ugyanis (ezt viszont legalább jó erősen), mint hogy a kutyát nem érdekli az oldal és ezért vannak több hetes hézagok a kommentek közt. Nem nyerő.

    -Utolsó fórumhozzászólások rész: del. minek is van az kint? Hogy tájékoztassátok a látogatót, hogy van egy fórum, de még az ég világon senki nem írt bele egy árva darab hozzászólást se? Nem nyerő.

    Ezek pedig már csak a nekem mi nem tetszik részek:

    -cikkeknél főoldalon nem kell kommentszám. (főleg ha mind nulla)
    -nem kell ki írta (főleg ha mind admin)
    -nem kell dátum (főleg ha a három legfrissebbe van majd egy hónapos is)
    -használjatok valami egyedibb betűtípust. Ez ami most van (főleg menüpontoknál alul-felül, rovat és cikkcímeknél) nem nyerő, sablon, kicsit az igénytelenséget sugallja, nincs összhangban a többi részével az oldalnak.



  13. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Gregory Stone (2013-01-17)

  14. #8
    búgócsiga Akka logója
    Csatlakozott
    10-05-06
    Hozzászólás
    3.841
    Begyűjtött 1.442 köszönetet
    741 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mozogj.com Javaslat és kritika

    Idézet Gregory Stone eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    igen ám de a google nem nagyon szeret, mert probáltunk akármilyen témában írni 5+ oldalra kerül minden tartalmunk ami nem hoz egy katíntást sem.
    Az oldalnak nem túl gyenge a linkháttere?
    Amiket láttam: linkváros, linkcenter, weblink, linkpark, stb... nincs ezekkel baj, csak éppen nem adnak elég erőt az oldalnak... ezt a részt kellene komolyan erősíteni.
    Írtam erről egy verset (remélem nem sértődik meg senki):
    Linkpark, linkcenter, linkvár,
    önmagában lekvár...



    Utoljára módosítva: Akka által : 2013-01-16 22:26

  15. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Gregory Stone (2013-01-17)

  16. #9
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-09-19
    Hely
    Románia
    Hozzászólás
    1.113
    Begyűjtött 127 köszönetet
    113 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mozogj.com Javaslat és kritika

    Szeretem az ilyen honlapkritikákat, mindig tanul az ember valamit.

    Amúgy külső oldalnak hogy lehet beépíteni olyant mint a mozogj-on a Propeller kategória? Létezik erre esetleg Wordpress plugin?



  17. #10
    cuccos
    Csatlakozott
    11-02-02
    Hely
    Bedő
    Hozzászólás
    1.561
    Begyűjtött 126 köszönetet
    97 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Mozogj.com Javaslat és kritika

    Sima rss widget-nek hijják az én házam tájékán



Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •