Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (27) összesen

Téma: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

 1. #1
  Új tag paradoomer logója
  Csatlakozott
  11-01-25
  Hely
  Debrecen
  Hozzászólás
  31
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  Ez a blog mintegy véletlenül született meg. Különböző válságjelenségeket kutatgattam a neten. Az érdekesebb dokumentumokat lementettem. Majd - már nem is tudom mikor és hogyan - kipróbáltam egy blogba gyűjteni őket, hogy ismerőseimmel is megoszthassam az infókat. Használata egyszerűnek mutatkozott. (Honlap készítéséhez lusta voltam és vagyok.)

  Megadatott, hogy sokat tanulhassak és foglalkozhassam társadalomtudományi jelenségekkel, és jött az ötlet, hogy néhány általam tisztelt gondolkodótól felpakoljak egy kis ízelítőt, hogy az érdeklődőbb természetű emberek figyelmét felhívhassam arra, hogy az emberi létezés és a civilizációk életének mechanizmusait hatalmas tudással rendelkező, kiváló emberek elég jól feltérképezték már, sokszor úgy, hogy a jövőt is látták 50-100 olykor 150 évvel előre. Mert aki ismeri a múltat, az érti a jelent, és így - a dolgok vektoriális természete szerint - a jövő "jósolgatás" nélkül is viszonylagos biztonsággal előre látható. (Hogy a tudásra vágyók ne vesszenek el a napi politikai szájtépések zuhatagában, hanem megismerhessenek mélyebb és egyetemesebb összefüggésekkel is, amelyek biztosabb tájékozódási pontokként szolgálhatnak ebben az átláthatatlan dzsungellé lett világban...)

  Tartalmilag rengeteg dolgot szívesen megosztanék, de mértékadó műveltségtartalmak közvetítése hanyatló és aggályos mértékben degenerálódott civilizációnkban eléggé bajosnak tűnik, de a jelenlegi érdeklődés - meglepő módon - így is magasabb a vártnál.

  A legtöbb időt mégis a formai elemekkel való bíbelődéssel töltöm - tehát nem érdemi szellemi munkával... Az első kezdetleges próbálkozások után (miközben nyáron vagy két hónapra teljesen megszüntettem a "függést") újra elkezdtem unalmamban tevékenykedni, majd decemberben intéztem 10 Géza zöldet (nem vagyok rajta a témán - egyébként...), és olyan "kreatív" lettem, hogy egy egészen új formát adtam a blognak. Majd a rendszerbe bekavart egy szerkesztőváltás, amely szétzilálta az egészet. El is ment a kedvem. De mivel voltak klikkek, kényszerítve éreztem magam, hogy újra rendezzem a blogot (még nem sikerült rendesen máig sem). Az új verzióban sok csicsás elemet kiiktattam, és tovább minimalizáltam a dizájnt.

  Nem vagyok egy rutinos júzer, ennek ellenére elég egyedinek tűnik a dolog. Nagyon magas szintű dokumentumokat próbálok közvetíteni ("TARTALOMJEGYZÉK II." - ez a szíve az egésznek), de ez itt mellékes, mert a amit élveztem igazán, és amire rengeteg időt szántam, az volt, hogy egy egyszerű blogszerkesztővel valami kedvemre való és újszerű megoldást alakíthattam ki. Az egész unaloműzés, játék és szerkesztgetés volt inkább...

  Nem vagyok álnaiv, lehetőségem lenne komoly értékeket megosztani, de nem hiszek abban, hogy érdemes továbbadni a heroikus küzdelem árán megszerzett ismereteimet. Ezért voltak olyan megnyilatkozásaim itt a fórumon, hogy az "igazi" blogolást még el sem kezdtem - és ezt tényleg így érzem (tartalmi vonatkozásba' értve).

  Itt a formai megoldásokról kívánatos igazán beszélni, és 98%-ban erről is szólt ez a történet, mert érdekességét számomra a "barkácsolás" adta, értékét pedig abban látom, hogy a blogszerkesztő szűkös keretein belül milyen egyedinek látszó megoldásokat kreáltam. (Kicsit darabos a szerkesztő, nem túl stabil, nagyon sokat kivett, mire ügyefogyottságait és töredezettségét kitapasztaltam. Nem túl komoly, így egy-egy sorköz belövése is néha iszonyatos erőfeszítéseket kívánt.)

  Miért vagyok itt?

  - Mert abban reménykedem, hogy ez a fórum nem testi-lelki-szellemi nyomorékok dáridója - mint annyi más hely, ahol kényelmetlen tapasztalatokat szereztem.

  - Próbálok megismerkedni ezzel a számomra teljesen új SEO "történettel" - nagyon nehezen körvonalazódik - ha egyáltalán...

  - Szeretnék új ismeretekhez jutni a vonatkozó területekkel kapcsolatban.

  Ha valakinek van kedve, ideje, akkor megoszthatja velem tudását, tapasztalatait. Abban reménykedem, hogy kapcsolatom a SEO Fórummal gazdagítani fog (és nem a keserű tapasztalatok területén...).

  Ez hagy legyen az én topikom: mindenki érezze magát felhatalmazva okoskodásra, de akár offolásra vagy anyázásra is, de nagy örömet okozna, - és előre is köszönöm -, ha valaki megosztja velem ilyen-olyan ismereteit, tanácsokkal segít, vagy válaszokhoz, azokra a kérdésekre, amelyeket itt-ott elszórtam a fórumon. 2. #2
  Mentor Novill logója
  Csatlakozott
  10-06-29
  Hely
  Érd
  Hozzászólás
  417
  Begyűjtött 22 köszönetet
  18 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  Jó hosszú bevezető

  De az oldalad elérését mintha kihagytad volna. és így elég nehéz bármit is mondani. 3. #3
  Új tag paradoomer logója
  Csatlakozott
  11-01-25
  Hely
  Debrecen
  Hozzászólás
  31
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  A profilomban megtalálható a blogom - és mindeddig nem engedett linkelni a fórum, mert az idegen és bizalmatlanul kezelt "új" kategóriába tartozom.

  De hátha megadatik végre:

  http://paradoomer.blogspot.com/

  Aranyos vagy - de tényleg, irónia nélkül!!! :-) Csak tréfásan osztom meg veled, és szeretettel: én mondjuk 900 oldalt olvastam el Kersztes Szent János misztikus írásaiból.(!!!) Hogy mi hosszú és rövid? Mit jelent az "X" és az "Z" generáció közötti különbség? ...

  Számítok a segítségedre! 4. #4
  a pulykakakas Kvarclovag logója
  Csatlakozott
  10-08-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.017
  Begyűjtött 8 köszönetet
  8 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  scs hol vagy?

  Nos mivel én mondtam, hogy itt mutasd be a blogod, akkor illendő, hogy leírjam a véleményem. A honlapról persze, mert a tartalom véleményezése nem ide tartozik.

  1. Mivel sok átvett szöveg van mint írod, felhasználás jogi része oké?

  2. Nagy betű olvashatóság szempontjából jó, de már kicsit talán túl nagy is. Így nagyon sokat kell görgetni az olvasáshoz, és kevés látszik egyszerre, főleg kisebb monitoron.

  3. Fekete háttér. Megoszlanak a vélemények ki mennyire szereti, én fotó és videó esetén inkább, szövegnél kevésbé. A fekete háttéren világos szöveget én úgy tudom fárasztóbb olvasni. Te írod is, hogy fordítva tudod, lehet, hogy te tudod jól.

  4. Egyedi elrendezés. Szerintem ez már túl egyedi. Nem követi a webes szokásokat a navigáció, ezért nagyon nehéz átlátni hol vagy, hogy tudsz mozogni az oldalon. A főoldalra is csak a lap alján lévő link vezet vissza, ahhoz meg jó sokat kell görgetni a nagy betűk miatt. A főoldalon a menüt bizony szokni kell, és a látogató könnyen elmegy, ha nem ismeri ki magát az oldalon.


  Utoljára módosítva: Kvarclovag által : 2011-01-29 22:20

 5. #5
  Új tag paradoomer logója
  Csatlakozott
  11-01-25
  Hely
  Debrecen
  Hozzászólás
  31
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  "PARADOOMER">>"NAQ">> 14. A legfelső banner mindig visszadob a főoldalra? Igen. Majd a bejegyzések cím alatti kis "dekorléceit" is belinkelem, ha lesz időm és kedvem.

  Jogsértés: nyilvánvaló. Csak visszajelzés után rendezem a dolgot. Tiltás: direkt link >> Az olaj alkonya ("TARTALOMJEGYZÉK I." >> Piac & Profit), Engedélyezés: Hamvas Béla >> Medio Kiadó

  Én ezt nem "tudom" - így érzékelem... (fekete alapon világos írás).

  Kicsit újszerű, talán zavarba ejtő, de ez benne a "játék" - melyikünk nem játszott PC-s vagy Playstation játékot? (Ha valakit érdekel, rá lehet jönni - szerintem. Bizonyos helyen adok is instrukciót is hozzá. Vagy így elsőre nehézkes nagyon?)

  22 és 23 óra között 39 klikkem volt - ez nekem is meglepi. (Persze trükköztem már úgy, hogy egy hétvégén volt kb. 3000 :-)


  Szombat este van, vettem egy litya J.B. whiky-t, meg két lityányi enegy italt - elég jól érzem magam... Nagyon feszesek vagytok - pedig olyan jó lenne most csevegni a cangás élményekről - valakivel... valahol... 6. #6
  Mentor Novill logója
  Csatlakozott
  10-06-29
  Hely
  Érd
  Hozzászólás
  417
  Begyűjtött 22 köszönetet
  18 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  Az oldal színvilága valahogy nagyon zavaró a szemnek. Sok a fehér érdemes lenne valamilyen kellemesebb olvasható színvilágot választani. 7. #7
  Bölcs sitebuilder logója
  Csatlakozott
  09-08-23
  Hely
  Debrecen
  Hozzászólás
  1.005
  Begyűjtött 8 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  Az oldalad előkelő helyen lesz a '...' keresésre, a title tagok valahogy rásegítenek.

  Egyébként szerintem sem szép az oldal, és nem valami felhasználóbarát. Egy picit összébb vehetnéd a betűket, és a fekete hátteret sem kell erőltetni. A betűk színe is elég érdekes.

  A tv csatornák (tv2, rtl) oldalai sötétebben (de azok sem feketék!!!), hogy ne zavarják az embert, ha a videókat nézik rajta. Ötletet lehet onnan is szedni.

  Ha sok olvasó a cél, akkor próbáld meg emészthető formában tálalni a dolgokat, mert ez nagyon nem az.


  main()

 8. #8
  Új tag paradoomer logója
  Csatlakozott
  11-01-25
  Hely
  Debrecen
  Hozzászólás
  31
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  Nagyon érdekesek a kritikák. Különös meglepetést jelentenek számomra. Teljesen tiszteletben tartom, amit írtok, mert nem vagyok egy számítógépes guru. Talán éppen azért ilyen "egyediek" a megoldásaim...

  Mivel a szemem és az idegrendszerem igen érzékeny a monitorra, és ez a megoldás számomra kedvezőnek tűnik, teljesen váratlanul ért az egybehangzó bírálat, hiszen a nagy betűket, és az olvasást segítő funkcionális szempontokat igen fontosnak tartottam.

  A fekete háttér és a térhatású fémes-műanyagos, high-tech/retró jellegű bannerek, és az ehhez igazított színű betűk talán nem is annyira a szemnek, hanem a inkább a léleknek (pszichének) zavaróak. Ez viszont célzatos, hiszen a blog témájához ez a nyugtalanító idegenszerűség (mint az "elidegenedettség" vizuális reprezentációja) teljesen megfelelőnek tűnik az én esztétikai megítélésem szerint. (Mivel személyes megnyilatkozásokra nem igazán ragadtattam magam mindeddig, ezért a formai megoldások azok, amelyekben saját személyes ízlésem és célzatos "kreativitásom" egyáltalán formát ölthetett - a kiválasztott dokumentumok taratalmán és jellegén túl. ) 9. #9
  Képszerkesztő Csurga logója
  Csatlakozott
  10-10-17
  Hely
  Hmvhely
  Hozzászólás
  1.101
  Begyűjtött 317 köszönetet
  206 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  Szia!

  Hátrányok:

  - Először is SEO szempontból nem nagyon áll fel az oldalad, ajánlom neked a következő topicot figyelmedbe: Meta tagok használata
  - Ha ezen átrágtad magad mindenképpen legyenek az oldalaknak, aloldalaknak egyedi meta tagjai, címe, és a kulcs-szavakhoz pedig társuljon megfelelő tartalom.
  - Én javasolnék a design-be egy kisebb menüt, hogy ne kelljen annyit görgetni, még ha meg is hagyod a jelenlegi kinézetet.
  - Eltakarítanám a főoldalon azt a képet felül, mert nekem kicsit olyan, mintha össze lenne nyomva. Ha szépen megkérsz szerkesztek neked egyet ami illene oda.
  - A menük betűit beszínezném, hogy jobban lássa mindenki
  - "Vissza gomb" hiánya, kicsit megkavaróak a hasonló menük és el lehet tévedni.
  - Néhány menübe belépve zavaróan hatnak a menüelemhez hasonló design-béli elválasztó vonalak.
  - A kevesebb, néha több, szerintem néha a kisebb betűkkel már önmagában el lehet érni egy kis stílusosságot (itt a menüre gondolok, nem a bejegyzésekre).
  - Az első menüpont, ahol a kép van, szerintem ne legyen link, mert máshol úgysem látszik az oldalon, ergo, nincs értelme.

  Előnyök:

  - Nekem tetszik, hogy nem szokványos.
  - Tetszik, hogy minimalista.
  - Tetszik, hogy a blog bejegyzések nagy betűmérettel vannak ellátva, és végső soron a fekete alapon fehér betűkkel sincs gond, kényelmes olvasni.


  Összességében van min javítani, ám egy kis munka, és idő és összeáll egyszer ez.
  Sok sikert! 10. #10
  Új tag paradoomer logója
  Csatlakozott
  11-01-25
  Hely
  Debrecen
  Hozzászólás
  31
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: AGY-PUZZLE: egy "szabadidős" blog

  Rendesen elbizonytalnodtam - és a SEO megértése is eléggé reménytelennek tűnik számomra. Nagyon leblokkoltam...Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •