Eredmény: 1 - 9 (9) összesen

Téma: SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

 1. #1
  Törzsvendég Dorjee logója
  Csatlakozott
  10-12-28
  Hely
  Bp. Zugló
  Hozzászólás
  157
  Begyűjtött 19 köszönetet
  15 hozzászólásával

  Alapbeállítás SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

  Nokia 5310Xpress telefonról szeretném visszaszerezni a telefonkönyv adatait. A készülék sajnos bekerült a mosógépbe, végigment egy programon. Azóta nem lehet bekapcsolni. Az adatok egy része sajnos nem a sim kártyán volt és nem is a telószámok, de egy program hozzáférés adatai is ott voltak, ami máshonnan nem beszerezhető. ATépontosok azt mondták, hogy ha az aksi nem használható, akkor szétégett a vízben.
  Tudna valaki segíteni? Minden megoldás érdekel. 2. #2
  Bölcs ARTidas logója
  Csatlakozott
  09-09-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.465
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

  Vegyel egy ugyanolyan telefont es szervizben rakasd at a memoriat es adatchipeket, merevlemezt (mindent az alaplapon kivul.) Maceras forrasztas, de csak igy lehet az adatokat ujra hozzaferhetove tenni. Tajokozodj mobil szervizes szakiknal.

  Cheers, 3. #3
  Törzsvendég Dorjee logója
  Csatlakozott
  10-12-28
  Hely
  Bp. Zugló
  Hozzászólás
  157
  Begyűjtött 19 köszönetet
  15 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

  Köszi, meg fogom kérdezni a szervizt! Mázli, hogy van még egy pont ugyanilyen telefon a háztartásban. 4. #4
  Bölcs
  Csatlakozott
  09-12-19
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  697
  Begyűjtött 102 köszönetet
  64 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

  Szia,

  Sajnos a mosás általában nem tesz jót a készüléknek! No de komolyra fordítva a szót, egy dologgal ne próbálkozz tovább: NE PRÓBÁLD MEG BEKAPCSOLNI! Ha mázlid van, akkor csak az akksi költözött az örök elektron mezőkre, pontosabban az akksi biztosan, mert a mosás során az adalékanyagoknak köszönhetően a víz elég jó vezetővé válik így a kis alkatrészeken keresztül az akkumulátor rövid időn belül a rövidzárlat intézményével találkozik, mivel nem ekkora áramokra van kitalálva sajnos hamar tönkremegy. Általában egyébként nem magával a vízzel van probléma, hanem a víz által bevitt ásványi anyagokkal, amik az alkatrészek lábai között lerakodnak, sőt sokszor akár alattuk is megrekednek és rövidzárlatot okoznak. Egy BGA tokozású alkatrész alól roncsolás nélkül nem nagyon lehetséges eltávolítani a fent említett ásványokat.

  Tekintettel arra, hogy a telefonodnak 99%-ban már "harangoztak" egy dolgot tehetsz, megpróbálsz az adataid után járni. Az előttem szóló jó ötletet adott, de annyit hozzátennék, hogy mindenféleképpen számolj azzal, hogy nem biztos, hogy a másik telefon is túléli a műveletet. Sajnos sok magyar GSM szerviz a valóságban nem rendelkezik olyan eszközkészlettel, hogy egy ilyen alkatrészcserét érdemben végrehajtson, tehát jól válaszd meg, hogy kinek adod a feladatot, mert csak egyszer dönthetsz!

  Ha mázlid van, akkor az adatokat külön FLASH chipben tárolja a telefon, viszont itt is könnyen előfordulhat, hogy a chipben tárolt adatok kódolva lesznek, ami a két telefon közötti átmozgatásával nem biztos, hogy dekódolhatóvá válik! Mindenféleképpen érdemes alaposan utánanézni a telefon felépítésének, amennyiben lehetőség van rá érdemes megpróbálni először a roncsolásmentes megoldásokat megpróbálni, például JTAG, MBUS, stb. stb., majd ezzel letölteni az adatokat.

  Ha nagyon fontos adatok vannak a telefonodon, akkor javaslom, hogy ne szervizekkel próbálkozz, hanem egyenesen menj és kérj árajánlatot az erre szakosodott cégtől! A GSM szervizek nem adatmentők, nem erre vannak felkészülve, a legtöbb esetben pedig NEM foglalkoznak a komplett részegységek cseréjén kívül mással! Ebben a technikában nagyon ritkán hallani olyat, hogy egy szerviz nekiáll egy IC-t lecserélni, inkább cserélik az alaplapot, kijelzőt, stb stb...

  Mindenesetre akármit is csinálsz, lehetőség szerint akksit vedd ki, ameddig hozzá nem értő kezébe nem kerül! 5. #5
  állandó tag Tibi logója
  Csatlakozott
  07-05-02
  Hely
  ojjektum
  Hozzászólás
  1.696
  Begyűjtött 11 köszönetet
  9 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

  Akkor a helyzet a következő :
  A dolog talán javítható ! Én mondanám, hogy megpróbáljuk de mi az ország másik végén vagyunk .... sajnos nem sok esélyed van max 15% !

  Vannak igen jó szervizek ! Valószínű, hogy BGA cserés lesz

  ui : mivel Zuglói vagy vidd el pólus centerben a mozi mellé !!!!! (pla-phone gsm) 6. #6
  Bölcs
  Csatlakozott
  10-01-15
  Hely
  Győr
  Hozzászólás
  589
  Begyűjtött 32 köszönetet
  30 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

  Van egy kisebb mobilos oldalam ,de egy kicsit kivitelezhetetlen amit írtak a teló belő flash átforrasztás ? KÉP Ezt árforrasztani ? Tedd be ki nem először rizsbe és vidd el egy mobiloshoz. Ott kitisztítják kiszárítják majd beteszik DFU modba (androidnál , iphonenál van) és leszedik valami programmal. Egy tipp az új teló legyen androidos az syncel a google accodal. 7. #7
  Bölcs
  Csatlakozott
  09-12-19
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  697
  Begyűjtött 102 köszönetet
  64 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

  Szia,

  Egy TQFP tokozású flash chippel még meg lehet küzdeni, akár úgy is, hogy különösebben ne legyen baja a környékén lévő alkatrészeknek, tehát valóban cserélhető a dolog. Egy BGA-nak én nem állnék neki, hiszen azt eleve nem arra tervezték, hogy valaha is ki lehessen forrasztani Mindenesetre, aki megpróbálkozik vele és még sikerül is neki, azelőtt le a kalappal! A legnagyobb baj az, hogy a mai telefonok annyira össze vannak nyomva kis helyre, hogy a környező alkatrészek miatt nem lehet hozzáférni, tehát van úgy, hogy a telefon többi alkatrészét is el kell kezdeni lebontani... Érthető, hogy minél több alkatrészt kell bontogatni annál nagyobb annak a veszélye, hogy valami mégsem sikerül, ráadásul ezt kétszer is meg kell csinálni.

  Ha a telefon nem teljesen zárlatos, akkor flash chiptől függően egyéb módokon is el lehet érni, például JTAG (_ttp://www.intellitech.com/products/eclipseboundaryscanflash.asp).

  Nagyobb mázlid akkor van, ha egy új akksit beletéve a telefon elindul, ha már a bootrom elindult, akkor nyert ügyed van!

  A fentieket egyébként csak általános elektronikai (tervező) barbárként írom, tehát nincs mögötte a sok éves GSM szerviz, ami sokszor a mérnöki gyakorlatot is felülírja a találékony megoldásaival!

  Egy kis olvasmány: http://en.wikipedia.org/wiki/Ball_grid_array
  Összességében pár éve még a legtöbb flash TQFP alapú volt, de a miniatürizálási láz miatt ki tudja, hogy hova jutottunk.

  Idézet dragon1993 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Van egy kisebb mobilos oldalam ,de egy kicsit kivitelezhetetlen amit írtak a teló belő flash átforrasztás ? KÉP Ezt árforrasztani ? Tedd be ki nem először rizsbe és vidd el egy mobiloshoz. Ott kitisztítják kiszárítják majd beteszik DFU modba (androidnál , iphonenál van) és leszedik valami programmal. Egy tipp az új teló legyen androidos az syncel a google accodal.
 8. #8
  Bölcs rendszergazda logója
  Csatlakozott
  09-07-25
  Hozzászólás
  565
  Begyűjtött 108 köszönetet
  65 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

  Én a hasonló esetek megelőzésére szeretnék ajánlani egy megoldást.

  Nagyon sok mobil készülék képes szinkronizálni az adatait, telefonkönyvet, de akár a naptárat, feljegyzéseket, smseket, teendőket, programokat, stb. is, ez készüléktípusonként változó.

  Amire ehhez szükség van, az egy internet kapcsolatra képes előfizetés (mivel elég kevés adat megy át, csak a változások, így még az aranyárban több mobilszolgáltató által alapból bekapcsolt forgalmi díjas net csomagokkal sem túl vészes az összeg, amiből a rendszeres szinkronizálás megoldható), plusz egy szerver ahova tud a mobil szinkronizálni, na meg persze hogy a mobiltelefon támogassa a szinkronizálást (android és iphone alá van saját everdroid alkalmazás is, de a Nokia, SonyEricsson, Samsung, Motorola és LG legtöbb mobilja is támogatja)

  Én a https://www.everdroid.com/web/ szolgáltatását (korábbi nevén www.mobical.net) használom már évek óta, ingyenesen használható, nagyon sok telefontípust támogat, sms-ben átküldi a beállításokat, lehet on-line felületén szerkeszteni a telefonkönyvet, naptárat ami a következő szinkronizálásnál visszafrissül a telefonra. Tud pár kényelmi funkciót, duplikált telefonkönyv bejegyzések összefésülését, több telefon közös szinkronizálását, de ha valaki arra vágyik, beregisztrálhatja facebook és google accountját is az oldalon, és akkor azokkal is összeszinkronizálja a telefonokat az everdroid.

  Amire még nagy hasznát vettem, hogy telefon csere esetében nem kellett azzal küzdeni, hogy a régi telefonról lementeni mindent, majd áttölteni az újra (ami különböző gyártók telefonjai között nem is olyan egyszerű feladat), hanem új telefont simán beregisztráltam az everdroid accountom alá, majd rászinkronizáltam az adatokat. De elromlott, vagy esetleg ellopott telefon esetén is nagyon hasznos tud lenni, ha biztonságos helyen megvannak a fontos adatok.

  A Nokia 5310Xpress telefont is támogatja az Everdroid, Dorjee, ha visszaszerezted az adataidat, szerintem gyorsan mentsd le.


  x

 9. #9
  WordPress Maniac mahone logója
  Csatlakozott
  08-08-22
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  4.609
  Begyűjtött 249 köszönetet
  170 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: SOS! Mobiltelefon adatvisszaszerzés

  Ez sem kell hozzá. Én pl. sima Excelbe kiírom időről-időre az új telefonszámokat, jegyzeteket... És így bármi történhet a telefonnal...A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •