Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Smart pricing

  1. #1
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    08-06-05
    Hozzászólás
    144
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás Smart pricing

    Nem tudom tudja-e mindenki, mi is az a "smart pricing".

    Röviden: Ha több oldalon használod az adsense accountodat, és pl. az egyik "rosszul teljesít", akkor a google az összes oldaladon alacsony értékű hirdetéseket kezdhet megjeleníteni, ha összességében is lehúzza a többi lapot az az egy.

    Nálam is ez a probléma áll fent. Van egy nagy forgalmú oldalam kevés átkattintással. És van egy kevés forgalmú oldalam (napi 30-60 látogató) nagy átkattintással.

    Eddig nagyon jól jövedelmezett a kis forgalmú oldalam. De most lecsökkentek a kattintási értékek (tegnap 1 kattintás ~ 1 cent), és kevésbé kattintgatnak is az emberek az alacsonyabb értékű hirdetésekre, mivel nem annyira illik az oldal tartalmához.

    Erre kerestem megoldást. Nem találtam az én helyzetemhez illő megoldást, mivel az egyik oldalam blog, a másik egy szótár. Viszont találtam egy megoldást, ami a blog tulajoknak hasznos lehet:
    avoid-adsense-smart-pricing-on-blogs

    Itt a lényeg, hogy akik a keresőből érkeznek, azok célirányosabban keresnek, mint akik pl. rendszeres látogatók. Így ha csak a keresőkből érkezőknek mutatjuk a hirdetéseket, csökken ugyan néhány kattintással a kattintások száma. Viszont nő az átkattintási arány és így a bevétel is.

    Ajánl is két WP plugint:


    Van valami ötletetek arra, hogy az én esetemben, hogyan tudnám kettéválasztani a blog és a szótár hirdetéseket?
    Először arra gondoltam, hogy külön adsense számlát nyitok, mivel az egyiket úgyis a feleségem fogja csinálni. De mivel azonos címen vagyunk így nem engedték. De ezt már kiveséztük.



  2. #2
    állandó tag Tibi logója
    Csatlakozott
    07-05-02
    Hely
    ojjektum
    Hozzászólás
    1.708
    Begyűjtött 14 köszönetet
    12 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Smart pricing

    Tehát a Smart pricing esete !

    Én is azzal próbálkozok most, hogy a gyengén teljesítő oldalaimról leveszem a hirdetéseket és megnézem nő - e a bevétel ! ill a kattintásokért járó összeg !

    Számomra még mindig nem világos teljesen, hogy ha egy fiókon belül több oldalt kezelek és van köztük gyengén teljesítő oldal, akkor az rontja a többi oldalon lévő hirdetések kattintási árát ???????????????

    Valakinek esetleg van ebben tapasztalata ? Vagy tudja vki a megoldást ?

    Elöre is THX !


    Találtam irást erről de nincs folytatása sajnos !
    http://keresomarketing.blogter.hu/24...elni_kell_tole


    Utoljára módosítva: Tibi által : 2009-05-13 10:28

  3. #3
    SzG
    Vendég

    Alapbeállítás re: Smart pricing

    Én nem tudom, hogy a whydowork adsense plugin a smart pricing ellen mennyire használható, viszont nagyon jó cucc, legalább 10 oldalon használom.

    Könnyen és gyorsan beállítható, hogy hol milyen hirdetés jelenjen meg.

    Van egy olyan funkció, hogy az x (beállítható) napnál idősebb bejegyzésekhez külön kódot lehet megadni, talán erre gondolhatott a plugin ajánlója?

    Ez eredetileg arra lett kitalálva, hogy a rendszeres olvasókat - akik minden nap elolvassák a friss bejegyzéseket - lehessen kímélni a hirdetésektől (vagy szolidabbat kapjanak), míg a régi postokra a jórészt a keresőkből érkezőknek lehessen valami nagyobbat az orra alá dugni.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •