Idézet spontan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Erről is lehetne beszélni, hogy az informatikai területen minden folyton változik, új dolgokat kell tanulni, és hogy meddig bírja ezt az ember erővel és energiával, hogy folyton új dolgokat tanuljon, hogy ne maradjon le.

Fiatalon ez jól megy, de később nehezedik, vagyis az is kérdés lehet, hogy hosszabb távon milyen perspektíva van szakmailag ezen a területen. Amire persze a standard válasz az, hogy át kell menni management pozícióba, és akkor majd a fiatalok húzzák az igát, te meg majd igazgatod őket. De nem lehet mindenki manager, láttam én már multinál idős informatikust. Nem volt neki könnyű a fiatalok mellett.
Egyreszt nem kell mindig ugrani az uj technologiakra, mert sokszor valami csak 2-3 evig trendi, igy aki kimaradt belole, az igazabol nyer Masreszt mindig lesz legacy kod, a tapasztalat az nem vesz el(nem mindegy hogy aki 10 eve fejleszt, az valoszinuleg X hibaval van rengetegszer talalkozott, igy masodpercek alatt azonositja be es tudja hogyan javitsa, mig egy par eve dolgozo fejlesztonek kevesebb az ilyen iranyu tapasztalata).

De egyebkent tanulas nelkul nekem unalmas is lenne a fejlesztes. Ha nincs valami amivel a szbadidomben szorakozhatok, akkor mar nem is annyira elvezetes a programozas.