Oldal: 4 / 6 ElsőElső ... 23456 UtolsóUtolsó
Eredmény: 31 - 40 (57) összesen

Téma: Konkurencia deoptimalizálása

  1. #31
    "But no living man am I!" Agaras logója
    Csatlakozott
    07-09-30
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    388
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    Idézet Merras eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem vagyok guru, de azért válaszolok.
    hozzám képest ki nem az?



  2. #32
    állandó tag Tibi logója
    Csatlakozott
    07-05-02
    Hely
    ojjektum
    Hozzászólás
    1.708
    Begyűjtött 14 köszönetet
    12 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    És a meta adatokat is irjátok be ! Mert nektek nincs ! És ez hiba !
    A konkurenciának sincs, de rajtatok talán segithet egy kicsit ! És a taxischwechat kulcsszót szerepeltessétek az oldalban !


    Utoljára módosítva: Tibi által : 2008-02-06 10:49

  3. #33
    ENTER gomb nyomó Kefe logója
    Csatlakozott
    07-05-07
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    848
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    Valóban ránézésre, struktúrában, tartalomban sok egyezés van a két említett lap között. De nem ez a lényeg. Hanem hogy a te lapod még nem elég jó.

    Szerintem nem elég a tartalom, több releváns szöveg (is) kellene a lapra - mondjuk ezt ugyanúgy le fogja tudni koppintani a konkurens. De akkor is kevés a tartalom.
    Kulcsszavakra sem elég jó a lapod - a Schwechat szó pl. nem is szerepel a "rendes" szövegben (többször, kiemelten, H1-ben, stb...), vagy menüben az első lapon! Hogy akarsz így nyerni?!

    Más:
    amit viszont tényleg nem fog tudni lemásolni: a kreatív linkelés. Pontosan, ahogy előttem mondták. Ennek óriási ereje van, ezzel lehet megverni az ÖSSZES előtted lévőt. Ez kulcs: NEM CSAK azzal a koppintós oldallal vagy harcban, hanem az előtted lévő 5 másikkal... Felejtsd el a koppintós oldalt és egy linkkapmánnyal verd meg az előtted lévőket.

    Most látom: Tibi is közben kiszúrta a hiányzó kulcsszót a szövegből...


    Utoljára módosítva: Kefe által : 2008-02-06 10:56 Oka: Most látom:

  4. #34
    Bölcs vidirita logója
    Csatlakozott
    07-05-09
    Hely
    Equilibrium
    Hozzászólás
    1.673
    Begyűjtött 404 köszönetet
    277 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    akkor én is mondom az ötletemet, de tessék halálosan komolyan venni, és a megrendelő felé kommunikálni:

    1.) egy valamivel azonnal ki lehet ütni a drága konkurenciát, ha azonnal indítotok egy blogot a saját domain-en, és nap mint nap kerül fel rá valami. Biztosan vannak jópofa sztorik, jótanácsok, tippek, veszélyekre felhívó akármik, a lényeg, hogy állandóan frissüljön.
    A megrendelődnek tudomásul kell vennie, hogy a blog az egy fegyver!
    Munka van vele, de többszörösen megtérül. Iszonyat sok releváns kulcsszót lehet vele varázsolni, adwords is gyorsan mehet majd a kukába!

    2.) Direktmarketing a már meglévő vevőknek. Volt aki már utazott veletek? Szuper! Ugye megvan az elérhetősége? Fel kell hívni, írni kell neki e-mailt, vagy postai levelet, érdeklődni a hogyléte felől, felemlegetni a kellemes utazást, és közölni (ez csak tipp), hogy új autóillatosító céggel szerződtetek azért, hogy a hozzá hasonló, kedves utasok még jobban érezhessék magukat! Ja, és mellékesen egy kupont vagy egy ajándékot bedobni a következő fuvar esetén

    Egy honlap az édeskevés, mögé egy bazinagy aparátus kell. (Hála istennek ezeket lehet némileg automatizálni.)

    A bloggal és a vevőknek szóló közvetlen marketinggel úgy lemossátok a konkurenciát, hogy nyoma sem marad, akkor se, ha a világ összes kulcsszavára megveszi a domaint.

    Ne menjetek bele aljas húzásokba, mert visszájára sülhet el!
    Olyan fegyverrel kell legyőzni, amiről nem tud (direkt marketing), és amit képtelen másolni: jó, rendszeresen frissülő blog.

    Tud magyarul az illetékes megrendelőd?
    Mert ezt az oldalt ajánlom neki tanulmányozásra: http://konkurenciaharc.hu



  5. #35
    e1
    e1 nem elérhető
    Új tag
    Csatlakozott
    07-07-31
    Hely
    Pozsony
    Hozzászólás
    43
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    Na, a linkelést megkezdtem és köszönöm mindenkinek aki linkelt, a blogomról már mentek a visszalinkek.

    Nah, az alattomos taktikáról letettem, úgy döntöttem, hogy az oldalt fogom nyomni és lenyomom őket és a többieket is. Ami a kulcsszavakat illeti a szövegben, már javítottam a dolgon nemrégiben. Sajnos az a baj, hogy az oldalt nem csak a Googlenak csinálom, hanem élő emberek is olvassák (egy SEO fórumon ők már lassan fogalom ) és elsősorban az a fontos, hogy őket is meggyőzze a szöveg. Viszont amit tuti megteszek, az az, hogy elejtek valahol egy H1-es Taxi Schwechatot. Szintén csökkentettem már a kulcsszavak mennyiségét a keywordsben (tudom, a Google nem ezt nézi elsősorban).
    Ami a blogot illeti, felvetem ezt a kérdést a megrendelőnek, de szerintem nem lesz nagy érdeklődés iránta. Sajnos ő egy egyautós, taxis aki időnként ad munkát a haveroknak is, ha nem győzi (na ez most nem az az időszak). Nem látok rá sok esélyt, de lehethogy belemegy.

    Most amit kiterveltünk, az az, hogy veszünk veszünk 4 domaint, amelyek címe találóan a két leggyakoribb kulcsszó szó lesz és ezeken elhelyezünk két nagyon egyszerű weboldalt egy megrendelőlappal. Remélem, hogy a Google szeretni fogja ezeket az oldalakat.

    http://konkurenciaharc.hu - nem tud magyarol, de átnézem, esetleg elküldöm hneki, hogy mutassa meg a barátnőjének, aki tud magyarul.



  6. #36
    Törzsvendég domainparker logója
    Csatlakozott
    08-01-09
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    128
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    Idézet e1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Leteszteltem a dolgot és tényleg kidobja a .com és .eu oldalakat. Mindenestre a .sk oldalnak nagyobb lesz a relevanciája .com vagy .eu oldalak előtt nem?

    U.i.: Megkérek mindenkit, aki linkelte az oldalt, hogy tegyetek ide egy linket a linkelő oldalra és én visszalinkellek titeket (esetleg egy másik oldalatokat) a blogomról (PR3). Köszönöm.
    Persze hogy nagyobb lesz a relevanciája a .sk-nak, de mivel az a domain nem a tiétek, így ezen nem kell agyalni. A szlovák nyelvű oldalként ki fogja dobni a többit is keresésre.

    Még valami etikátlan módszer: hallottál már DDoS támadásról? Na nem tippeket akarok adni, csak játszom az elmélettel, hogy ha a konkurencia lapja pár héten keresztül nem élne... akkor az nagyon pozitív hatással lehetne rátok. Ugyanígy etikátlan, de hasznos módszer lehet, ha az ő épített linkjüket leépítitek. Pl. felajánlod azoknak a siteoknak akiknél mindkettőtök linkje kint van hogy ha az ő linkjeit leveszik akkor kapnak két-három pr3as linket cserébe (vagy bármit, ami nekik hasznos lehet).

    Szerintem az adwordst redukáljátok le, igaz, hogy így nem sokan fognak titeket megtalálni, de nem olyanok vagytok mint a Coca-Cola, akinek muszáj sokat költenie marketingre.

    Ami még eszembe jutott: szponzoráljatok meg egy-két rádióállomást helyben, ahol hirdessétek a domaint pl. "a közlekedési híreket az xyz.eu, az elsőosztályú távolsági taxi weboldala támogatja" vagy vmi ilyesmi. Ez nagyon bejön, főleg ha egy vagy több hétig fut ez a kampány. Több haszna lehet, mint az adwordsnek (igaz, drágább is).

    Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy írjatok egy cikket internetes fórumokba, stb. arról, hogy milyen etikátlanul járt el veletek szemben a másik cég. Konkrét tippeket ne írj bele (újságírásban tilos negatív dolgokat kompletten leírni, pl. atombombagyártás ), de körvonalakban leírhatod hogy mi történt. Ezzel is rontva az ő hírnevüket és javítva a tiéteket. Plusz az eddig utazó ügyfeleket végig lehetne csekkolni, főleg a visszatérőket, hogy kinek van site-ja, és ha kis oldala van, tegye ki a linket és kap 5% kedvezményt, vagy kapjon egy ügyfél 10 ajánlókártyát, és ha mindet szétosztja ismerősei között és felhasználják, akkor egy utat ingyen kap, akiknek szétosztotta azok meg szintén kapnak 5% kedvezményt.

    Sok marketing trükk van, amit ki lehet próbálni, és van, ami gyorsan eredményre is vezet.

    Utólag olvastam Rita bejegyzését, és látom vannak hasonló gondolataink
    Még annyi, hogy adwordsben milyen kulcsszavakra reklámoztok és ezekért mennyit fizettek kattonként?
    Lehet hogy érdemes lenne cserélni az adwords taktikán is, tehát pl nem a taxi swechat-ra fizetni, hanem az utazás swechat-ba vagy utazás ausztriába, stb.. kreatív kombináció, ami a célközönségnek kell.

    Javaslom a Google Trends -t, amivel ki tudod szúrni, mik a keresettebb kulcsszavak.


    Utoljára módosítva: domainparker által : 2008-02-06 22:57
    Az első száz év a legnehezebb...
    Kupon Póker bankroll

  7. #37
    e1
    e1 nem elérhető
    Új tag
    Csatlakozott
    07-07-31
    Hely
    Pozsony
    Hozzászólás
    43
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    DDoS - képben vagyok, de jelen pillanatban nincsenek meg rá a megfelelő eszközeim, és annyira szemétnek sem tartom magam, hogy kiüssem vele következő több ezer ember weboldalát. Ezzel majd ráérek akkor, ha webhostinggal fogok foglalkozni és nagyban.

    Ami a site leépítési kisíréleteket illeti, ez elég merész ötlet, főleg azért, mert csak nagy katalógusokban vannak általában fizetett linkjeik, hirdetéseik (mi is ott vagyunk, csak nem fizetünk ).

    Ad rádióállomás: Ha már olyan jól fog menni, hogy rádióállomást is fogunk tudni "szponzorálini", akkor már a rádióállomásre nam ie lesz szükség. Nem tudom, hogy miként van ez Magyarországon, de errefelé egy alap rádiós hirdetés ára simán megvan 100 ezer konona, ami kb. 3/4 millió forintnak megfelelő összeg. Ha megnézitek az árjegyzéket, réjöttök, hogy sok kliens kell még ehhez. Ennyi pénzből inkább az összes nagy szlovákiai portálon kifizetem két évre előre a keresőkben az első helyezést és boldog vagyok, mert még egy főoldali bannerre is marad.
    Ami az állandó klienseket illeti, ott már van olyasmi, hogy minden tizedik fuvar ingyen van létezik, de az csak arra van, hogy a kliens ne váltson társaságot. Ha ő elégedett, úgy is tovább fogja ajánlani a társaságot a vállalatnak. Azokat a cégeket, akik pedig gyakrabban közelekednek, majd idővel mi is megszólítjuk és felkérjük egy linkcserére, de jelenleg legtöbbjük weboldala nem elég erős ahhoz, hogy nekünk a saját oldalunkat érdemes legyen piszkítani velük, ráadásul ezzel elárulni a konkurenciának, hogy kikkel is dolgozunk együtt.

    AdWords: 2-13 korona között mozog / kattintás (15-100 Ft), kulcsszótól függ és attól, hogy mivel kombinálta össze a felhasználó (gyakran még hozzáírnak valami mást is), és természetesen attól, hogy éppen hány kunkurens hirdet az adott pillanatban (általában senki, de van nap hogy 4-en is egyszerre). Ami az ajánlataidat illeti, a legtöbb szó már bent a kulccszavak között és számuk továbbra is szaporofik. Ma reggel pakoltam fel következő 20-at, ami releváns. Amúgy meglepő, hogy milyen marhaságokat képesek az emberek beírni a keresőlbe és annak ellenére a kereső releváns oldalakat dob ki nekik. Néha csak ámulok, amikor a látogatottságot és keresésnél használt kulcsszavak listáját nézem.



  8. #38
    Új tag
    Csatlakozott
    08-02-04
    Hozzászólás
    9
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    1.
    Szerintem nézd át a konkurens site rámutató külső linkek számát, és próbáld a te linkjeidet e fölé növelni.

    2.
    Vissza fogja minősíteni a Google ezt mi is eljátszottuk már.

    3.
    De ha elegánsan szeretnéd intézni tedd fel olyan oldalakra amiket a Google kitiltott . . .



  9. #39
    e1
    e1 nem elérhető
    Új tag
    Csatlakozott
    07-07-31
    Hely
    Pozsony
    Hozzászólás
    43
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    3. Hm, konkrét oldalakat esetleg tudsz? Ha rosszabbodna a helyzet, akkor kell egy jokerlap.



  10. #40
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    07-10-21
    Hely
    Közös többszörös
    Hozzászólás
    4.216
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Konkurencia deoptimalizálása

    Ha egy adott oldal ki van tiltva, és te arra teszel fel tartalmat, akkor mi változik???
    Rosszabb lesz a konkurensnek?? Hát nem nagyon.
    Ez a topic egy rossz irányban kezd el haladni, nem mintha az elejétől nem az lett volna, de most már olyan alpári hülyeségek is megjelennek, hogy lassan a dühöngőben a helye.



Oldal: 4 / 6 ElsőElső ... 23456 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •