Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Nem szeret a Google (statisztikailag)

  1. #1
    Új tag
    Csatlakozott
    12-05-18
    Hozzászólás
    2
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás Nem szeret a Google (statisztikailag)

    Helló,

    Kezdem azzal, hogy php nukeot használok 2005 óta. Valamikor 2008ban az addig jól működő honlapom a masonicluwlhu n elszállt, két hónapig minden számláló nulla volt.
    Helyrehoztam, de onnantól se az adsense, se az uw statja, se az analytic nem mutatott valós értéket.
    Azt gondoltam ingyen tárhely, nesze nekem.
    A beépített statisztika visszatért az eredei muttóihoz..
    Mostanra beérett a költöztetés, kb egy hete megy, olvasható az új masoniclhu domain a régi rendszerrel telepítési nehézségek miatt.

    Nem reklámozni, láttamoztatni szeretném, kezdve az uw átirányításától az adsense megjelenéséig, ugyanis ez a fő probléma valamint az analytic. A bedőlésig volt jónéhány fizetésem, azóta azonban az eltelt néhány év alatt a harmada az összeg a kifizetési limitnek.

    Szigorodó szabályok, ingyen tárhely gondoltam, tehát dolgoztam tovább, ingyen.
    A problémát az alacsony oldalmegjelenés okozza, adsensben, analyticban egyaránt, ami tulajdonképp azért nem nulla, mert napi most épp ezer látogatóm van a nuke statja szerint, ami analyticnél egyet(vagy se), adsensenél napi 11, vagy valamivel több oldalmegjelenést jelent. Joomlamnal a whoston is ez van(vagy valami hasonló, de nincs reklámozva, ezért csak mutatólag) úgyhogy nem biztos az, hogy a rendszer régi, bár kaptam már emailt hackről, amit ezer dollár fejében eltávolítanak?..Spanyol nyelvű bloggal megfűszerezve.
    Az én tevékenységemet az adsense látja (77 megj másnapra), az analytic kevésbé.
    Aránylag jóval több az új látogató.
    Mivel lehet a gond? Programhiba, a korábbinál használt kódok, (amit cserélek), vagy a túl sok kötőszó...

    Ha mást nem, láttamoztatni szeretném adsenset, jobb oldalt mindenhol van, link egység a főoldalon, doboz a cikkekben található hirdetés.
    Tanácsot, észrevételt, véleményt szives örömmel fogadok, legyen az bármi.
    Egyébként az etarget tisztességesen monitoroz, de nem szeretném elveszíteni az adsense eddigi bevételét, megoldás nélkül hagyni a google problémát, de azért egy próbát tennék vele, lehet egy oldalon a két konkurens rendszer?
    Mondom, egy hete megy...



  2. #2
    Új tag
    Csatlakozott
    12-05-18
    Hozzászólás
    2
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Nem szeret a Google (statisztikailag)

    A dologhoz annyit tennék csak hozzá, hogy a téma indítása óta figyelem a működést és arra jutottam, hogy ma a google jóval a webmesterek, tartalomszolgáltatók előtt jár üzleti érdekei szerint és szellemben.
    A konkrét észrevételem az lenne, hogy a kevés reklámmegjelenés a beépített látogatószámlálóval szemben puszta technikai kérdés.

    Arról beszélek, hogy manapság az internet tele van fejlett spam és egyéb tevékenységet végző robotokkal.
    Az Adsense és így az Analytics szemben a beépített, kevésbé korszerű stat modullal, kifejezetten erre van kiélezve, pro a chapta is ezért született, ahogy itt is szigorúan alkalmazva van..

    Hogy mennyire megtévesztő lehet egy robot tevékenysége, az látható, tapasztalható bőven napi szinten.
    Az én esetemben dugig volt az adatbázis látszólag értelmes, de angol mondatokkal, értelmetlenül. Nagyobb volt a mérete kis idő elteltével, mint a hasznos tartalom.
    Miután a hsz.t chapta hiányában kikapcsoltam, bizonyos idő után a látogatóim száma a negyedére csökkent.
    Eközben folyamatosan láttamoztam az Analytics számait, ami az Adsense számai mellett reális képet mutathatott(pedig jobb lett volna, ha ez csak bug), annál is inkább, hisz az egész folyamat alatt a google számai nem változtak, szinte semmit.

    Felteszem, ez komoly probléma, ezért is szeretné minél jobban megfigyelni, kontrollálni az üzleti érdekeltségeiben zajló folyamatokat ez esetben minden hasonló volumenü vállalat.

    Ui. : Szimpatikus az etarget, az a stat viszont követte az oldalamét.
    Még egy bizonyíték ennek igazolására: Kaptam az Adwords ajándék csekket, mikor felhasználtam, kiugróan nem lett több olvasóm, de a pénz jött, ahogy rég, az aktivitás is élénkebb volt, naés persze az Analytics is rendes számokat mutatott.
    Nagy testvér?!:/
    Remélem azért van, akinek ez segít...



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •