Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Analytics: 2% bounce rate content grouping és pár új tag után

 1. #1
  Szerkesztő morta logója
  Csatlakozott
  14-04-05
  Hozzászólás
  261
  Begyűjtött 95 köszönetet
  75 hozzászólásával

  Alapbeállítás Analytics: 2% bounce rate content grouping és pár új tag után

  Egyik ismerősöm a következő problémába futott bele, kíváncsi vagyok, hogy találkoztatok-e már ilyennel, és van-e tippetek, hogy mi okozhatja.

  Bővítették az analytics fiókjukat Content groupinggal (követőkód módosítással), illetve tag managerben csináltak pár új tag-et.
  Mióta ez megtörtént a bounce rate 50-60%-ról 1-2-re csökkent, de csak a content grouping által érintett oldalakon. Áttúrtam a tag-eket, de nem láttam semmi extrát, analyticsben nem látok változást az eventekben sem, így ez nagyon furcsa, szerintem nem egy rosszul elsülő event okozza.
  Ttag assistantban lefuttatva azt látom, hogy egy oldalletöltésnél van 5 hit. Az 5-ből az első hit a következő kezdetű URL-t hívja: "www.google-analytics.com/r/collect?...", a többi viszont a "stats.g.doubleclick.net/r/__utm.gif?" kezdetű URL-t.
  Utóbbi ha jól sejtem a Tag managerben definiált tagekhez tartozik, az első viszont egy szimpla analytics kódnak tűnik. Ráadásul a legelső hit csak azokon az oldalakon sül el, amik az alacsony bounce rate-et produkálják, így biztosan ez lesz a ludas.

  Viszont nem bírok rájönni, hogy ez hol lehet, honnan jöhet. Van rá esély, hogy a content groupinghoz használt követőkód módosítás pushol még egy oldalmegtekintést?

  Előre is köszi, ha valakinek van tippje. 2. #2
  Bölcs Baross Ferenc logója
  Csatlakozott
  09-04-06
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.167
  Begyűjtött 829 köszönetet
  560 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Analytics: 2% bounce rate content grouping és pár új tag után

  Nem vagyok nagy szakértője a dolognak; de nem lehet, hogy rossz sorrendben vannak az oldalon; vagy olyan dolgokat teszel GTM-be, aminek valójában az oldalon kéne lennie? 3. #3
  Szerkesztő morta logója
  Csatlakozott
  14-04-05
  Hozzászólás
  261
  Begyűjtött 95 köszönetet
  75 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Analytics: 2% bounce rate content grouping és pár új tag után

  Köszi a tippet, de úgy fest nem ez lesz a probléma.
  Közben rájöttem, hogy a content groupingos követőkód módosítás valószínűleg nem generál automatikusan page view-t.

  Tag manager Preview módban kilistáztam a kb 40 tag-et ami oldalanként elsül, és úgy fest találtam olyan címkéket, amik csak az alacsony bounce rate által sújtott oldalakon vannak, ráadásul dátum szerint pont akkor publikálták őket, mióta a probléma is él. Tettem most ezekre egy exceptiont, hogy ne tudjanak elsülni, holnapra meglátjuk hogy alakulnak a számok

  Tanulság ha ilyen probléma van: mindig nézzétek meg preview módban, hogy milyen különbségek vannak az oldalanként elsülő tag-ekben.Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •