Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: Adwords url kezelési probléma

 1. #1
  Mentor zsoleesz logója
  Csatlakozott
  11-10-06
  Hely
  Nyírbátor
  Hozzászólás
  395
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás Adwords url kezelési probléma

  Adott egy Adwords kampány, ami 18 hírdetést tartalmaz, viszont olyat produkál, hogy nem a megfelelő url alatt lévő hírdetést jeleníti meg hanem az aloldalak url-jeit keveri. Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Mi okozza ezt a problémát? 2. #2
  Bölcs Portik Zalán logója
  Csatlakozott
  11-08-03
  Hely
  Törökbálint
  Hozzászólás
  646
  Begyűjtött 85 köszönetet
  66 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adwords url kezelési probléma

  Nekem nem jött át a kérdés. Van esetleg valami screen? Egy kicsit késő van? 3. #3
  Seo-Titán hunprobalazs logója
  Csatlakozott
  10-05-30
  Hely
  Sin City
  Hozzászólás
  2.153
  Begyűjtött 379 köszönetet
  267 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adwords url kezelési probléma

  A problémáról tudok én is, lényeg az, hogy ha mindegyik kulcsszóra saját egyedi hirdetés van, akkor miért egy másik kulcsszóra levő hirdetés jön elő a keresett kulcsszóra, holott lenne neki saját hirdetése... Ebből kifolyólag más aloldalra mutat, de nem az URL-en van a lényeg!


  Linkmarketing kampányt vállalok már kriptovalutáért is! :-)

 4. #4
  Új tag DuracellTomi logója
  Csatlakozott
  12-11-16
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  32
  Begyűjtött 58 köszönetet
  24 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adwords url kezelési probléma

  zsoleesz kérdése nekem is zavaros, hunprobalazs problémájára viszont tudok választ: minden kulcsszónak saját minőségi mutatója van (quality score; QS), amit a rendszer minden egyes hirdetés megjelenítés során újraszámol. Ez és a kulcsszó licitje adja az AdRank nevű mutatót, ami felfogható így egy súlyozott licitnek.

  A főszabály az, hogy ha több kulcsszó is kiválthatja egy hirdetés megjelenését, akkor mindig a magasabb AdRankkel rendelkező kulcsszó lesz a nyerő függetlenül attól, hogy szószerkezet szempontjából melyik kulcsszó áll közelebb a keresési kifejezéshez.

  Ha van egy "utazás" kulcsszavunk és máshol egy "olcsó utazás" kulcsszavunk, könnyen előfordulhat, hogy az "utazás" kulcsszó váltja majd ki a hirdetés megjelenését adott pillanatban, ha éppen az ő AdRankje magasabb.

  Amennyiben a kulcsszavak QS-e relative egyenletes, akkor érdemes a "speciálisabb" kulcsszavaknál akár csak pár forinttal magasabb licitet adni, így biztosítva, hogy az váltja ki a megjelenést, aminek kell. És akkor még nem beszéltünk a broad match őrületéről, ott nem kell, hogy két kifejezés szavai között átfedés legyen, a virág kulcsszó broad matchben kiválthajta a megjelenést a "vörös rózsa" keresésre akkor is, ha van "vörös rózsa" kulcsszavunk.Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •