Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: Adsense AMP oldalakon - Vélemény?

 1. #1
  Új tag
  Csatlakozott
  12-05-31
  Hozzászólás
  47
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás Adsense AMP oldalakon - Vélemény?

  Sziasztok!

  Van itt valakinek adsense tapasztalata amp oldalon?

  Az oldalaimat szeretném átalakítani AMP-re, mert sok baj van adsense-el a weboldalaimon. Folyamatosan valami érvénytelen kattintások miatt büntet, és konfirmálni kell minden hirdetést, és így nincs bevétel. Azt remélem ettől, hogy amp alatt nem lesz ilyen baj.

  A kérdésem az lenne, hogy bevétel szempontból lehet különbség AMP és sima oldal között?

  Esetleg valakinek van tapasztalata AMP reklámelhelyezéssel? 2. #2
  állandó tag Tibi logója
  Csatlakozott
  07-05-02
  Hely
  ojjektum
  Hozzászólás
  1.697
  Begyűjtött 11 köszönetet
  9 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adsense AMP oldalakon - Vélemény?

  Ezt én is eljátszottam minden oldalnál, tulajdonképpen semmi nem változott!!!

  Én is javulást reméltem tőle, de sajnos csak reméltem! Semmi változás nem lett, ami a bevételt növelte volna jelentősen!
  Optimalizálás szempontból biztos dob az oldaladon, de bevételnél semmi extra! ( Legalább is nálam ) 3. #3
  Új tag
  Csatlakozott
  12-05-31
  Hozzászólás
  47
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adsense AMP oldalakon - Vélemény?

  Értem, akkor nagyjából a bevétel ugyanannyi, sejtettem, hogy ez inkább csak reklámfogás, hogy amp alatt több a bevétel. Én alapból nem is alakítanám át, de ember nem született meg, aki megoldja az adsense büntetést. Maga a support is csak a rizsa tippeket adja, amit mindenki tud. Tehát mobilon, ahonnan a forgalom 90%-a jön, nincs bevétel (az RPM 25 ft). Már a hirdetéseket úgy megritkítottam, hogy nem is értem, hogy lehet ezekre véletlenül kattintani. 3 weboldalam van, és mikor jön ez a büntetés, akkor mindegyiken egyszerre. Ez nekem már gyanús...

  Te a hirdetéseket hogyan oldod meg az amp oldalakon? Én adinsertert használok, de a leírás alapján nem jelent meg a hirdetés. Most még veszek egy plugint, ami direkt ilyen oldalakhoz íródott, aztán majd kiderül. 4. #4
  állandó tag Tibi logója
  Csatlakozott
  07-05-02
  Hely
  ojjektum
  Hozzászólás
  1.697
  Begyűjtött 11 köszönetet
  9 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adsense AMP oldalakon - Vélemény?

  Szintén: adinsertert használok! (Ad Inserter 2.6.11)

  Illetve még a html kódba illesztem be a hirdetéseket!


  Utoljára módosítva: Tibi által : 2020-08-03 21:24

 5. #5
  Tag
  Csatlakozott
  16-05-13
  Hozzászólás
  59
  Begyűjtött 12 köszönetet
  11 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Adsense AMP oldalakon - Vélemény?

  Hirdetéssel ugyan nincs tapasztalatom, de az amppal van, és azt kell mondjam, lejövök róla. Hosszú távon nem hoz annyit, amennyi a ráfordított plusz energia, és cserébe rengeteg egyébről le kell mondani. Ha WP oldalad van, csak nagyon kevés plugint tűr meg, ami frontenden js-t inzertál a kódba. Jellemzően egy-két SEO ill. schema plugint tudsz használni, de minden egyéb kuka. És a témát is eléggé át kell alakítani.

  Én azt hittem, hogy miután a google eltárolja, fénysebességgel hasít majd az oldal, de ez egyik oldalnál sem történt meg. Desktopon ugyan 0.2-0.3s minden performance érték, de mobilon az LCP nem fér be 2.5-2.8 alá, akárhogy szét van optimalizálva az oldal.

  Ugyanezeket a számokat tudom hozni nem-AMP oldallal, ha tiszta a téma (tehát egy lightweight, erősen átdolgozott, nem pagebuilderes téma), ki van irtva minden render blocking js, css, összevonom és minify-olom a resourceokat, amiket lehet, illetve használok gzipet, browser cache-t, page cache-t és a szerveren is van opcode cache. A CDN-t még nem próbáltam, de állítólag még az is gyorsít rajta.

  Az meg, hogy előrébb sorolja a kereső, szerintem egyszerűen nem igaz. Szinte nem is látok amp-oldalt a topban, bármire keresek.

  Érdemes elolvasni a témában a githubos threadet, ahol sokan panaszkodnak, és a fejlesztő válaszolgat a legjobb tudása szerint: https://github.com/ampproject/amphtml/issues/28638

  Valaki rámutat, hogy még maga az amp.dev oldal is elég ratyi a performance-t tekintve, ami azért elég vicces. Az egészből az jön le, hogy ez még egy nagyrészt kiforratlan framework, ismerik a korlátaikat és dolgoznak rajta.

  Statikus, szöveges single-page AMP site esetében se tapasztaltam látványos javulást semmiben.

  A jövőben legfeljebb statikus landing oldalakon használom néha, illetve van egy-két egzotikus felhasználási területe, ami érdekes lehet, pl. az amp mail vagy a web stories.Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •