Eredmény: 1 - 10 (10) összesen

Téma: Hirdetési egyensúly

 1. #1
  Törzsvendég Szilard00 logója
  Csatlakozott
  12-09-13
  Hozzászólás
  131
  Begyűjtött 44 köszönetet
  19 hozzászólásával

  Alapbeállítás Hirdetési egyensúly

  Úgy gondoltam, hogy akkor már nyitok ennek is egy külön témát.


  Hogy lehet, hogy 90% ( sőt, még 42% ) beállításánál is 100% becsült jövedelmet ír? Ez mennyire reális? Megéri használni? Mik a tapasztalatok? 2. #2
  Bölcs
  Csatlakozott
  10-03-01
  Hozzászólás
  758
  Begyűjtött 169 köszönetet
  110 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hirdetési egyensúly

  Rettentő egyszerű, így március elején nem igazán van jól fizető hirdetés. Annyit csinál a beállítás, hogy csak azokat pakolja ki amik jól fizetnek, ezzel szépen feljebb nyomja a CPC-t és Te ugyanúgy megkapod a pénzed, csak kevesebb hirdetésből. Érdekes lesz ezt a százalékot megnézni húsvét, vagy karácsony előtt. 3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Szilard00 (2017-03-05)

 4. #3
  Törzsvendég Szilard00 logója
  Csatlakozott
  12-09-13
  Hozzászólás
  131
  Begyűjtött 44 köszönetet
  19 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hirdetési egyensúly

  Én is így gondoltam, hogy a CPC nő ennyivel, de azért érdekes lenne megnézni, 50%-on tényleg felmegy-e a duplájára. 5. #4
  Bölcs
  Csatlakozott
  11-06-24
  Hozzászólás
  1.171
  Begyűjtött 545 köszönetet
  354 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hirdetési egyensúly

  Szerintem ez a matek azért nem ennyire egyszerű, kifelejtitek a felhasználói élmény elemet belőle. Az meg azt IS jelenti, hogy bizonyos felhasználók számára nem jelenít meg hirdetéseket. Az, hogy a CPC a duplájára emelkedik, csak egy dolog (de nem emelkedik) mert a változatlan bevételhez kellenek a kattintások is, amik csak egy tökéletes világban követnék a csökkentett hirdetésmegjelenítést.

  Magyarul: az jó dolog, hogy a hirdetések közt csak a jól fizetőek jelennek meg, de jóval kevesebb embernek és könnyen lehet, hogy ők pont nem arra kíváncsiak, hiába fizet jobban. Így a felhasználói élmény jobb (lóf***t, mert akit zavar aa reklám már rég adblockol, a többit meg pont nem érdekli, hogy minden prím számmal osztható oldalbetöltésnél nincs reklám, a többinél meg van), a bevételed viszont nem biztos, hogy megmarad. Nyilván most nem arra gondolok, amikor lehúzod 90%-ra, hanem az 50-60 az érdekes. 6. #5
  Bölcs earnnet logója
  Csatlakozott
  12-08-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.606
  Begyűjtött 713 köszönetet
  504 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hirdetési egyensúly

  és könnyen lehet, hogy ők pont nem arra kíváncsiak,
  hidd el, hogy a Google jobban tudja, hogy téged mi érdekel

  Sütiket hagyva egy hétig böngészve már több helyről rendszeresen remarketinges hirdetéseket kapsz ($$$), de ennyi idő alatt simán be van lőve a korosztályod, érdeklődési köreid, a korábban látogatott oldalak ($$), ezután jön csak a kontextus alapú ($). Egyszerű árkategóriás különbség van hirdetés és hirdetés közt.

  De ha ez nem lenne elég, még mindig a következő baromi egyszerű képlettel is ki lehet számolni, hogy melyiket kell megjeleníteni n hirdetés közül. Azt, aminél CPC*CTR a legnagyobb - az egész hirdetői hálózat alapján. Nyilván a hirdető sem hülye, és mindenki a saját kis célközönségének hirdet. Ergo a hirdető szerint téged érdekelhet, különben nem fizetné bele a zsetont. Az, hogy mennyire érdekelhet vagy hogy mennyire éri meg a biznisz mindenkinek, az egyenesen arányos a hirdetésbe ölt pénzzel. És ha baromi szar szövegezésű lenne a hirdetés, akkor is elintézhető a CPC*CTR képlettel.


  [Webfejlesztés, üzemeltetés, online/offline marketing, egyedi szoftverek]

 7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Contu (2017-03-05)

 8. #6
  Bölcs
  Csatlakozott
  11-06-24
  Hozzászólás
  1.171
  Begyűjtött 545 köszönetet
  354 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hirdetési egyensúly

  Igen, ez az elmélet. A gyakorlat az, hogy ha megnézek egy éjszakai helyzetjelző fényt edigitalon, akkor ugyanazt (!) dobálja hetekig reklámban. Logikus az, hogy én ugyanazt akarom megnézni még ezer helyen?
  Maradjunk annyiban, hogy okos ez a rendszer - egy rendszerhez képest. (mondjuk vegyük összehasonlítási alapnak az etargetet). A tökéletestől nagyon messze van.

  De ez tulajdonképp nem lényeges, a kérdésre próbáltam meg választ adni (miért csökken a felére a bevétel), mert valamiért a felére csökken. 9. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Pityu (2017-03-05)

 10. #7
  Bölcs Pityu logója
  Csatlakozott
  08-07-04
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.529
  Begyűjtött 431 köszönetet
  318 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hirdetési egyensúly

  Tök egyet tudok érteni Contuval. Teszteltem kb. egy-másfél hétig, nekem csökkent a bevételem. Lehet, hogy a felhasználók baromi releváns hirdetéseket kaptak, de vagy sz@rtak rákattintani vagy... hát mégsem kaptak annyira baromi releváns hirdetéseket.

  Ez 75%-nál volt, de egy idő után elkezdett csökkenni a jobb felhasználói élmény tartalom csúszkája. Most 51%-ig tudnám lehúzni 100%-os jövedelemnél, de el sem tudom képzelni, hogy ott már mennyire csökkenne a bevétel (vagy egyáltalán jelenne-e meg reklám, nem 0-24 üres lenne). Egy szó, mint száz, nekem csökken a bevételem, ha leviszem a csúszkát. Most 85%-on van, ez produkálja kb. nekem azt a bevételt, amit a Hirdetési egyensúly opció bevezetése előtt.

  És félreértés ne essék, abszolút nem idegenkedem az újdonságok kipróbálásától, tesztelésétől, egyáltalán nem vagyok az, aki csak azért is ragaszkodik a régihez. Sőt! De ez most tényleg nem jött be nekem.

  Érdekelne egyébként, hogy egy nagyon témaspecifikus oldalnál hogy teljesít. 11. #8
  Bölcs Baross Ferenc logója
  Csatlakozott
  09-04-06
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.117
  Begyűjtött 774 köszönetet
  526 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hirdetési egyensúly

  Én is leteszteltem, most néztem meg az eredményt. Nehéz tűpontosan belőni; de én úgy látom, hogy lényegében nem csökkent a bevételem, 70%-os Ad-Balance mellett.

  Az oldal egy jól meghatározható témáról szól.

 12. The Following 2 Users Say Thank You to Baross Ferenc For This Useful Post:

  earnnet (2017-03-06), Pityu (2017-03-06)

 13. #9
  Új tag
  Csatlakozott
  11-02-18
  Hozzászólás
  8
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hirdetési egyensúly

  Én használtam egy darabig, nekem már 30%-ig leengedte, be is állítottam. A bevételem tényleg nem csökkent, viszont egy dolog szöget ütött a fejemben. Ha több honlapom van és az egyik mondjuk nagy látogatottságú, ott szuperul működik. Viszont egy kis látogatottságú oldalon már nem biztos és ez kollektíve lehúzza mindenhol. Én inkább azt csinálom most, hogy visszatettem 100%-ra és kitettem tényleg azt az egyetlenegy hirdetést, ami a bevételeket hozta. És még azt is le akarná húzni nekem... 14. #10
  Új tag
  Csatlakozott
  11-09-07
  Hozzászólás
  3
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hirdetési egyensúly

  Sziasztok! Én most próbáltam ki először ezt a funkciót 85%-on. Négy napig futott és négy nap után a rendszer ajánlotta, hogy érdemes lenne megtartani a változtatást. A bevételeim is emelkedtek, csak nehéz eldönteni, hogy ez az emelkedés minek köszönhető. Mert épp abban az időben a látogatottság is emelkedőben volt, vagy lehet hogy épp jobbak voltak a hirdetések. Nehéz egyértelmű következtetést levonni. Esetleg azóta valakinél további tapasztalat? Remek lenne, ha megosztanátok, ha esetleg valakinél azóta tovább kísérletezett a funkcióval!Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •