Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Stopper idejének küldése javascript-be (swgítség!)

 1. #1
  Új tag
  Csatlakozott
  12-11-29
  Hozzászólás
  1
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás Stopper idejének küldése javascript-be (swgítség!)

  Hali!

  Egy kis segítséget szeretnék kérni...
  Eddig a flash-t főleg csak animálásra használtam, és megkértek hogy készítsek egy egyszerű játékot, ami az "itt a piros hol a piros" játék lenne.
  A játék felépítése igen egyszerű.... meg animáltam a keverő tárgyakat, aztán azokat gombbá alakítottam és amelyik alatt található a piros azt egy olyan frame-re irányítottam ami a következő szintet jelöli, a másik 2 üreset pedig egy olyan felirathoz, hogy sajnos nem nyert....
  Igaz ez nem valami kreatív megoldás de eddig a célnak megfelelt, amíg azt nem mondták hogy számolja az időt és annak az eredményét küldje el egy javascript-be.
  A kérdésem a következő lenne:
  Hogy tudok egy olyan időmérőt készíteni, ami mondjuk a "játék kezdése" gomb lenyomásával elkezd számolni, és az utolsó sikeres találatra kattintva azt megállítja, és annak a végeredméyét el küldi egy javascripte?
  Eddig actionscript 3 -ban készítettem a kis "játékot".
  Külön-külön találtam megoldásokat csak azokat nem tudtam sehogy se összehozni hogy együtt is működjenek, így gondoltam rákérdezek mielőtt még jobban bele bonyolódnék....

  Segítségeteket, tanácsaitokat előre is nagyon szépen köszönöm! 2. #2
  Bölcs huncyrus logója
  Csatlakozott
  07-04-26
  Hely
  EU :)
  Hozzászólás
  540
  Begyűjtött 4 köszönetet
  4 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Stopper idejének küldése javascript-be (swgítség!)

  Két módszert ismerek erre a problémára. (Bár előzetesen érdemes lenne megvizsgálni, hogy tényleg kell-e js a dologhoz, nem lehet-e flash házon belül megoldani az egészet)

  Az egyik, hogy elküldöd a változót egy php-nak, amit gyakorlatilag pingelsz időközönként ajaxon keresztül, és amikor érték kerül rá, akkor símán a js reagálni tud rá (pl mootools-ban és jquery-ben ez elég egyszerű és fapados megoldás, nem szép, de effektiv )
  A másik, hogy a flash-en belül közvetlenül hívod a js kódot, ekkor a html tag-nél kell az "allowScriptAccess" paraméter "sameDomain" értékkel, valamint a flash-en belül használd az "ExternalInterface.call(<<js_method>>)" megoldást, amivel egy javascript metódust közvetlenül hívhatsz meg.

  Egyik sem szép megoldás, de könnyen implementálható szinte mindenhova.
  Persze csak szvsz, nem több.


  Cyrusmagus.hu - Informatika, Fantasy, Blog, Irások

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •