Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (15) összesen

Téma: Php+Mysql szakit

 1. #1
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  07-10-09
  Hozzászólás
  155
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás Php+Mysql szakit

  Lenne egy projektem. Szerintem egyedi php+mysql rá a megoldás. Keresek valakit/valakiket aki(k)nek vannak ezen a vonalon normális, működő referenciái. Az önmaga által szabott határidők betartása alapkövetelmény, a titoktartás szintén. Vizsgaidőszak miatt hónapokra a munka közelébe se menő egyetemisták kérem ne keressenek .

  A jövendő együttműködés az alap rendszer kialakítására, folyamatos karbantartására és későbbi bővítésére szól. Referenciákat PM-ben, a további részletek megbeszélése szintén ott. A költségvetés 2000 dollár körül van így kezdetben, aztán a folymatos karbantartás és bővítés külön dealt képez. 2. #2
  Rubyist Geri logója
  Csatlakozott
  07-12-15
  Hely
  \x90
  Hozzászólás
  5.610
  Begyűjtött 1.336 köszönetet
  831 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Php+Mysql szakit

  kerdes:
  milyen referenciat varsz egy php + mysql fejlesztotol?
  kuldojon egy mukodo weboldalt amihez o irta a serveroldali kodot amibol te semmit sem latsz?
  nem kotozkodesbol kerdezem hanem mert engem pl lehet erdekelne a dolog de van olyan alkalmazas aminek a hattereben en tudom hogy jo kod fut viszont a sitebuild egy kalap kaki,vagy eppen a design nem a legjobb, de ettol a serveroldali fejlesztes hibatlan.
  munkahelyekre torteno jelentkezesnel altalaban kodmintat szoktak kerni amit egy fejleszto meg tud nezni es az alapjan lehet velemnyt alkotni a tudasszintrol, vagy rovid tesztfeladatot szoktak megoldatni.


  If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
  Github Rake tutorial
  Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
  Respect all, fear none

 3. #3
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  07-10-09
  Hozzászólás
  155
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Php+Mysql szakit

  Egyáltalán azt, hogy lássam, hogy mekkora projektben vett részt. Még ha a kódot nem is látom és amúgy is hülye vagyok hozzá, azt látom, hogy egy 5 felhasználós hobbi oldalt csinált meg tökéletesre vagy egy 5-6K usert és mindenféle lekérdezések eredményét megjelentő oldalt. 4. #4
  Rubyist Geri logója
  Csatlakozott
  07-12-15
  Hely
  \x90
  Hozzászólás
  5.610
  Begyűjtött 1.336 köszönetet
  831 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Php+Mysql szakit

  abbol meg nem fogod latni hogy szakember e vagy csak osszetakolta a kodot . vagy hogy akar o csinalta e vagy o csak besegotett valakinek. en is dolgoztam ,asokkal olyan projecten amiben csak aprosagokat csinaltam en, de akar meg jelolhetnem referencianak mert vegulis dolgoztam rajta. eletem eddigi legnagyobb munkaja peldaul nem is elerheto a nagyvilag szamara mert egy zart rendszer.
  azert kuldok majd privatban nehany "referenciat". 5. #5
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  07-10-09
  Hozzászólás
  155
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Php+Mysql szakit

  Várom a referenciákat. Eddig nem volt problémám azzal, hogy nem a megfelelő embert válaszottam az adott feladatra, pedig csomó olyan dologra kerestem már embert, amihez én hülye vagyok . 6. #6
  'Say Hello To My Little Friend'
  Csatlakozott
  09-07-09
  Hely
  Erdély.MArosvásárhely
  Hozzászólás
  2.070
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Php+Mysql szakit

  Mi foglalkozunk PHP, illetve Ruby alapú egyedi szerveroldali megoldásokkal.

  Referenciát hogy gondoltad? Hogy forráskódot nem fogunk mutatni az elég valószínű, de az egyik fórumtagnak most fejlesztünk egy teljesen egyedi álláshirdető és álláskereső portált, az ő igényeiknek megfelelően. Remélem zsoltszabo1 tud mondani pár jó szót arrol, ahogy dolgozunk, és hogyan kommunikálunk az ügyfelekkel. Amint Geri is mondta, a legtöbb ilyen projekt vagy belső dolog (raktári nyilvántartás, árajánlat adó, számlázó, HR, projekmanagement, stb. szoft.), a mi esetünkben még ott van az is, hogy outsourcing, külföldi cégek átadják a projekt egy részét, vagy az egészet, de az ő nevük alatt fut. Klasszikus balkáni jelenség az is, hogy az önkormányzati/állami/stb. megrendelést megnyeri egy politikus közeli rokonának kétszemélyes cége, aki egy az egyben továbbadja valakinek, aki meg tudja különbözteti a MySQL-t a MySpacetől.

  Másik dolog, hogy a legtöbb ügyfél azt gondolja, hogyha valamit nem lehet Joomlában megcsinálni pár kattintásból, akkor ahhoz teljesen egyedi megoldás kell, aztán amikor meghallja az árat lemond az egészről, vagy kiadja egyetemistának, aki soha nem fejezi be. Előfordulhat, hogy a te költségvetésednek és igényeidnek egy Joomla komponens sokkal jobb lenne. Ilyesmit is fejlesztünk természetesen.

  Ha mégsem lehet semmilyen CMS mögötte (mint az említett állásportál) akkor sem kell sima Ruby vagy PHP-tól kezdeni. Kis sarkítással olyan ez, mintha egy MMORPG-t ANSI C-ben kezdenél el írni. Valószínű sosem fejeznéd be. Itt jönnek a képbe a frameworkok. PHP-ban például a Cake PHP framework, vagy Rubyban ugye a Ruby on Rails. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és olcsón tudj specializált alkalmazásokat fejleszteni.

  Kapcsolat: _http://****************/kapcsolat

  Cégadatokat már párszor leírtam a fórumon, legutóbb: http://seo.forum.hu/fejvadaszat-f30/...ost122002.html

  A kérdés, hogy tudod-e, mi a költségvetése egy ilyen projektnek? Ha ez egy három programozóból álló teamnek két heti munkájába kerül, és egy designernek egy hét, akkor az már több mint 3000 euro. És akkor ez még nem is egy extrém projekt. A mi áraink szerintem méltányosak, de az biztos, hogy még egy aránylag egyszerűnek tűnő, de azért CMSben nem megvalósítható projekt sem lesz 1000-1500 euro alatt. A legtöbben, akik ajánlatot kérnek úgy gondolják, hogy egy PHP projektet egy emberke szépen összedob két délután, sajnos ez nem így van. Ez általában nehéz és idegölő munka, főleg a debuging része, ami az idő nagyrészét elveszi.


  Utoljára módosítva: WSzP által : 2009-09-14 00:43

 7. #7
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  07-10-09
  Hozzászólás
  155
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Php+Mysql szakit

  Köszönöm, engem meggyőztetek . No offense, mert mindenki a saját tempójában dolgozik, és ezt tiszteletben tartom, de amíg itt beszéltünk a semmiről meg magyaráztátok a referencia fogalmát, meg a programozók napidíjat, addig más vonalon 3 jónak tűnő embert találtam meg. Ők nem kérdeztek semmit. Megnézték,hogy kb. mit akarok, a háromból kettő ma reggelre összedobta a folyamatábrát, hogy mit hogy képzelnek mihez szükséges egyedi fejlesztés mi oldható meg meglevő modulokból. Az egyik hozott magával grafikust is, aki készített vázlatokat, hogy milyen formában tudja megjeleníteni a dolgaim. Az árajánlat több lett 2K dodónál, de nem sokkal. Ez a munkamorál az, ami nekem kell. Nem kértem, hogy ma reggelre legyen meg, maguktól csinálták.

  Régen írtam már hosszú postot ide, talán most. Szoktam figyelni ezt a munkakereső/ajánló topicot. Több az a fajta kérdés, ami arra mutat, hogy miért nem kell megcsinálni a melót vagy miért hülye a megbízó. 2 éve dolgozok másoknak (illetve most már inkább az embereim dolgoznak) seo vonalon. Előtte/közben/most is az építőipar a másik területem. Soha egy forintot nem költöttem marketingre, még honlapom sincs. A munkák egymást hozzák.

  A legnagybb seos melóm onnan jött, hogy 1,5 éve beesett egy csóró asztalos, hogy van 5000 ft-ja googlét optimalizáltatni. Azóta már mondjuk a tárhelyet nem fizette és megszűnt a honlapja de ez az ő baja. (Ezért napidíjban kifejezve hány seos munkatárs dolgozna?) Egy szót nem szóltam, hanem volt egy ráérő délutánom és megcsináltam neki egy alap seot, és a lóvét nem kértem el. Ennyit minek?

  Fél év múlva csörgött a telefonom és egy elég nagy bp-i intézmény ezzel foglalkozó képviselője hívott fel, hogy ez az asztalos engem ajánlott. Mert ők egy városból valók és ismerik egymást, és valahogy szóba került. Azóta is fizetik a havidíjat és hozták más céget is.

  Namost eddig nekem nem voltak kimondott programozóim, lehet most se ezek lesznek. De ha tőlem valaki megkérdi, hogy kit ajánlok akkor ezeket fogom mondani, mert nem kérdeznek, hanem dolgoznak. Még egyszer ezzel a posttal nem piszkálni akarok senkit, csak furcsa nekem, hogy ahelyett, hogy bepötyög valaki privátba 50 karakterben pár URLt, amin dolgozott ( ha a hülye és tudatlan megrendelőt ez teszi boldoggá) , ahelyett kérdez. 8. #8
  'Say Hello To My Little Friend'
  Csatlakozott
  09-07-09
  Hely
  Erdély.MArosvásárhely
  Hozzászólás
  2.070
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Php+Mysql szakit

  Idézet EbAladar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Megnézték,hogy kb. mit akarok
  Ha kb. leírtad volna, hogy kb. mit akarsz, mi is többet tudtunk volna mondani. Arra, hogy "Szerintem egyedi php+mysql rá a megoldás." hogy lehet referenciát/árajánlatot adni? Amilyen a kérdés, olyan a válasz is.

  Idézet EbAladar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Ők nem kérdeztek semmit.
  Ha majd olyan webfejlesztő csapatra lesz szükséged, aki kérdez is szólj. Semmit nem kérdező webfejlesztőkkel sajnos nem szolgálhatunk.


  Utoljára módosítva: WSzP által : 2009-09-14 09:20

 9. #9
  BaD-DoG dassad logója
  Csatlakozott
  07-07-02
  Hely
  Románia, Erdély, ...
  Hozzászólás
  1.552
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Php+Mysql szakit

  EbAladar - Tökéletes igazat szólsz, nem mindig vezet eredményre ha tul sokat kérdezönk. Énis csináltam ingyen melót és mostis csinálok, sőt mi több még ezután is fogok.

  Most pediga jelentkezők - Nem mondom, hogy nem kell rákérdezni dolgokra, de ha egyszer azt modnja megrendelő, hogy neki az kell, hogy leird, hogy mekkora a lábméreted és a derékbőséged és az szeritn választ ki mint jövendő seos, vagy designer vagy programozója akkor azt kell adni, és nem felrakni a szokásos sablon kérdéseket amit normális esetben el kell sütni. 10. #10
  Rubyist Geri logója
  Csatlakozott
  07-12-15
  Hely
  \x90
  Hozzászólás
  5.610
  Begyűjtött 1.336 köszönetet
  831 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Php+Mysql szakit

  szerintem felreertettel. irtam is hogy nem kotozkodesbol irom csak nekem szemely szerint nem jut eszembe olyan referenciam aminel az en munkam eredmenye olyan szinten latszik a publikus reszen amire buszke vagyok. talan nehany helyen a keresok amibol lehet kovetkezteni a tudasszintemre. ezert kerdeztem hogy milyen referenciara gondolsz es nem a referencia fogalmat szerettem volna megmagyarazni(mert nem is tudnam), mert Wszp-vel ellentebne en szivesen kuldok kodmintat vagy csinalok meg egy oranal tobbet nem iegnybevevo tesztmunkat barkinek ha egy munka elvallalasa elott meg akar bizonyosodni a tudasomrol.

  szemelyes tapasztalatom az hogy amikor allast kerestem az osszes olyan helyen ahol referenciat kertek latszott az interjun a hozza nem ertesuk, ellentetben azzal ahova kodmintat kertek vagy tesztet oldattak meg. en megertem hogy te laikuskent referenciat szeretnel latni, de ha nem adok hozzaferest egy oldal cms-ehez amit en keszitettem akkor sajnos abbol te nem sokat fogsz latni. bar egy demo verziot a sajat fejlesztesu cms-bol tudtam volna mutatni, de ugy latszik nem voltam eleg gyors, mert a kerdesekkel toltottem az idot a telepites helyett .

  @dassad
  megint csak szemelyes tapasztalat. azok a projectek ahol a kerdesek elmaradnak vagy nem idoben vannak felteve altalaban sokkal tovabb tartanak es a vegeredmeny nem mindig az amit az ugyfel szeretett volna. erre sajnos nagyon sok tapasztalatom van,mert az eddigi munkahelyeim tobbsegen akik a projectet nyelbeutottek nem sokat kerdeztek es a majdnem kesz fejlesztesnel derultek sokszor olyn komoly tevedesek az elvart funkcionalitasba amit egy horror volt atirni.

  amit wszp leirt azt is en a helyedben tanacskent fogadtam volna meg,mert o csak arra akart ravilagitani hogy lehet olcsobban uszod meg ha valamilyen opensource motorra epitkezel.Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •