Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Ki mire és hogyan használja a Facebookot!

  1. #1
    Mentor
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hozzászólás
    413
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás Ki mire és hogyan használja a Facebookot!

    Átolvastam a sok Facebook topikot, de pont ilyenről nem igazán olvastam - szerintem pedig ez a legfontosabb, legalábbis hónapos használata után a technikai tudnivalókat tudom, de lehetőségeknek még mindig örülnék.

    Szóval ki hogyan használja, kezdem én:
    Indítás oka: divat, megújulásig növeljek létszámot.
    Pár nappal indulás után: mindenki beköszön, ír egy két sort, tehát elindult egyféle közösségépítés (tartalmat nem osztok meg egyáltalán). Így elindult egy beszélgetés, azóta mindennap egy-egy új, a témához kapcsolodó körkérdést teszek fel (kezdve kivándorlástól társkeresésig), ezekre néha napi száz hozzászólás is születik.
    Megszületik egy stratégia, mely ebből áll:
    - a honlapom megújulásáig szeretném elérni, hogy szinte minden külföldi magyar jelen legyen az oldalon - ez halad jól, ma léptem át az ötezret (és külön figyelek arra, hogy ne a saját oldalamról, hanem máshonnan jöjjenek rajongók - nem átcsoportosítás a cél). Aktív beszélgetés, állandó közönség van jelen.
    - az oldalam egyik feladata, hogy a külföldi magyarokról tudjanak Magyarországon, érdemi információhoz jusson bárki, illetve különbözö közszolgálati témáinkhoz meglegyen a sajtókapcsolat is - ezért összeírtam az összes magyarországi média (elektronikus, nyomtatott) címét, és mindegyik szerk.-nek javasoltam, hogy csatlakozzanak, a legközvetlenebb forrás, kapcsolat a Kárpát-medencén kivüli magyarsághoz.
    - kb. a fenti pontban szereplő okok miatt intézmények, szervezetek meghívása,
    - a szóbajövő HELYI hirdetőim (helyi magyar szogáltatás, éttermek, webshopok, stb.) meghívása, és havonta egyszer lehetőség, hogy bemutatkozzanak ingyenesen - ez hasznos infó a közösségnek is.

    Szóval kb. eddig jutottam el, hogy mire tudom használni a Facebookot - mit érdemes még csinálni?

    Hunor



  2. #2
    Mentor
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hozzászólás
    413
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Ki mire és hogyan használja a Facebookot!

    Két érdekes cikket olvastam a Google leendő közösségi weboldaláról, igaz, csak index írások, nem olvastam mélyebben utána:
    http://index.hu/tech/2010/08/30/egyr...ssegi_szajtja/
    http://index.hu/tech/2010/06/29/face...rvez_a_google/

    Az első cikkben volt egy érdekesebb rész:

    "Khare álma, a nyílt, egymással együttműködő közösségi hálózatok világa szöges ellentétben áll a Facebook zárt, a külvilágtól elkerített rendszerével."

    Létezik olyan platform, ami különböző közösségi oldalakon levő tartalmakat rendszerezi egy helyre? Vagy ez lenne, amiről a fenti idézet szól?

    Hunor



  3. #3
    Mentor
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hozzászólás
    413
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Ki mire és hogyan használja a Facebookot!

    Kaptam ma egy magyar spamet, Facebook oldal építését ajánlanak benne... amit nem veszek igénybe, viszont, van hirdető ügyfelem, aki írta korábban, fontos lenne neki is hasonló oldal, de nincs energia/ idő.

    Így kérdés: szerintetek milyen áron lehet egy mondjuk 500 tagú FB oldal felépítése (teljesen releváns - adott országbeli bolt, adott országbeli magyar termékek iránt érdeklődő tagok).

    Üdv.:
    Hunor



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •