Facebook oldal SEO tippek


1. Válasz egy jó nevet az oldaladnak (page) vagy csoportodnak (group), ami tartalmaz lehetőleg kulcsszót (keyword) is. A név ne álljon nagyon sok szóból. Brand esetén, ha a lehetőségek engedik, akkor egy kulcsszót is rakhatsz a brand név mellé.

Pl.: Youtube (brand név), Youtube Ingyenes Videók (brand név és kulcsszavak)

"Vedd figyelembe, hogy a kiválasztott neved lesz oldalad meta title része."

2. Válasz egyéni urt-t az oldaladhoz, az alábbi weboldal segítségével:

http://www.facebook.com/username

„Lehetőleg törekedj arra, hogy a kiválasztani kívánt url is minél rövidebb legyen. Használhatsz kis és nagybetűt is a megadás során, ami a szemet is talán jobban vonzza.”

Pl.: http://www.facebook.com/RepulojegyUtazas

3. Töltsd ki a Névjegy (About) mezőt, ami a bal oldalon található. A mező kitöltése során vedd figyelembe, hogy ez lesz a későbbiekben a meta description, ezért a kulcsszavakat is megfelelően helyezd el benne.

4. Töltsd ki az információkat (leírás, küldetés, cím, termékek, kedvelt oldalak stb.) az oldalról, és add meg a honlap mezőben a weboldal linkjét is. Ezek az információk az Infó fül alatt fognak szerepelni. Ezen a részen is szerepeljenek a kulcsszavak, és tölts fel a profilodhoz egy képet is, ami lehet akár a weboldalad logója is.

5. Ha szükségét érzed, akkor hozz létre egy alkalmazás segítségével egyéni érkező oldalt (landing page), ami lehet akár egy sima üdvözlő oldal is.

6. Használj iframe alkalmazásokat (rss feed, twitter stb.) és helyezd el őket a bal oldali oszlopban.

7. Ha van Twitter profilod, akkor a Facebookon keress rá a Twitter alkalmazására, és kösd össze a Facebokkal. Innentől minden az üzenőfalon megosztott tartalom automatikusan ki fog kerülni a Twitter üzenőfalára is.

8. Ossz meg képeket az oldaladon a képaláírást is kitöltve.

9. Tegyél fel kérdéseket az oldaladon. Lehetőleg a kérdés tartalmazzon fontos kulcsszót, és az sem baj, ha a válaszok is keresettebb kulcsszavakat takarnak.

10. Az üzenőfalon folyamatosan ossz meg valamilyen tartalmat, ami lehet akár egy a Facebookra feltöltött képgaléria is. A megosztott tartalmaknál ne felejtsd el megadni a hivatkozásokat sem.

11. Vedd figyelembe, hogy a keresőmotorok a Facebook profil oldalak esetében a kedvelt oldalakat is látják (néhányat kilistáz). Lehetőleg törekedj arra, hogy minél több profil oldalról nyomjanak Tetszik-et az oldaladra.

12. Ha szükségét érzed, akkor külső hivatkozásokkal népszerűsítsd a Facebook oldaladat. Figyelj a megfelelő horgonyszövegre is. „Vannak már kimondottan Facebook oldalakra specializálódott katalógusok, ezeket keresd fel, és ajánld be az oldaladat.”

13. Mindent lehetőleg a természetes jegyében tegyél. Hidd el, hogy a túlságosan mesterségesen kreált tevékenységek, nem fogják hűen tükrözni a valóságot.