Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: .com vagy .hu

  1. #1
    Tag
    Csatlakozott
    10-06-28
    Hozzászólás
    66
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás .com vagy .hu

    Sziasztok! Új vagyok itt, nem találtam hasonló témájú topikot. Ha mégis van, akkor bocs, hogy újat indítottam.

    A kérdésem a következő. Szeretnék egy több weboldallal bíró médiacsoportot csinálni, ezek nagyrészt tematikus oldalak, nívós tartalommal és sok közösségi szolgáltatással. A terveim szerint 2-3 év alatt megerőödne az oldalak többsége annyira, hogy piaci értéke legyen.

    Van-e bármi szerepe akár a hirdetők szempontjából, akár az oldal majdani értékének szempontjából, ha nem .hu, hanem .com (vagy .net, akármi) domaint választok nekik? Mert most nem sok előnyét tudnám felsorolni a hu domainnek, de hátha van olyan, amiről nem tudok.

    A másik - nem teljesen ehhez kapcsolódó - kérdés: érdemes-e a domain tulajdonosi adatokat publikussá tenni? A sitegroundon keresztül regisztráltam és ott is hostolom a cuccaim, és van egy ilyen extra szolgáltatásuk, hogy a whois adatbázisban nem teszik elérhetővé a tulajdonosi adatokat. Ezt igénybe is vettem. Ez is az egyik oka, amiért a .com-ot választottam.

    Köszi előre is.



  2. #2
    Törölve
    Vendég

    Alapbeállítás re: .com vagy .hu

    Végülis függő téma. Nem annyira számít hogy milyen domain végződésed van de ha magyar piacon akarod hogy termeljen akkor érdemesebb egy .hu domain verzió is. Egyébként ha később szeretnéd hogy többet érjen akkor minél több domaint magadhoz veszel ami az oldal témájához tartozik(.hu, .com, .net, .info, .eu így akár a konkurenciát kizárhatod)



  3. #3
    Tag
    Csatlakozott
    10-06-28
    Hozzászólás
    66
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: .com vagy .hu

    Hello Péter! Köszi a választ, de igazából a konkrét okok érdekelnének, hogy milyen üzleti előnyöket rejt a hu a commal szemben. Mert nem tudok egyet se. Ha én mondjuk szakmai befektető lennék, a tartalmat és az oldal köré épült közösség nagyságát és minőségét nézném, nem a domaint.

    Hogy az egyéb végződésű domaineket lefoglalják, igazából nem nagyon érdekel, mert azt a fajta minőségi tartalmat, amit szeretnék, csak sok munkával lehet előállítani, tehát nem egyedi ötletről van szó, amit lenyúlhatnak, hanem igényes tartalomról, aminek már egyébként is van ilyen-olyan konkurrenciája.

    Régebben foglalkoztatott egy autós témájú blog például, ilyen már van ezer, de megnéztem őket, és látom, hogyan lehetne jobbat csinálni. Dizájn, usability, tartalmi és közösségi szempontból. Eszembe jutott az autofilia mint domain, de láttam, hogy ez már foglalt, méghozzá nem más, mint az index által. Viszont a .net még szabad. Érdemes-e vajon beregisztrálni, érdekelné-e a totalcart, vagy pedig ők is azt mondanák, hogy más végződés nem érdekli őket, csak a hu?

    (egyébként az autós téma mellékvágyány, csak a példa kedvéért mondtam, de másfajta tematika foglalkoztat)



  4. #4
    Bölcs Harder logója
    Csatlakozott
    07-05-05
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.875
    Begyűjtött 173 köszönetet
    111 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: .com vagy .hu

    google keresés -> "com vagy hu seo.forum.hu"

    1. találat: melyik com vagy hu a jobb? - SEO Fórum

    Plusz ezen kívül is ez már többször téma volt a fórumon, máskor keress kicsit figyelmesebben. Thx



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •