Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: Domain "csalássorozat" a távolkeletről

 1. #1
  sbs
  sbs nem elérhető
  Google 'n' Roll Man sbs logója
  Csatlakozott
  08-07-03
  Hely
  Tárnok és Budapest
  Hozzászólás
  2.110
  Begyűjtött 3 köszönetet
  3 hozzászólásával

  Alapbeállítás Domain "csalássorozat" a távolkeletről

  Nem tudtam jobb címet adni neki de majd meglátjátok miről van szó.
  Épp a minap beszélgettünk egy kollégámmal, hogy egy Kínai cég akarta lépre csalni Őket egy üzlettel kapcsolatban aminek semmi más célja nem lett volna, minthogy Kínában kössék meg az üzletet és a papírok aláírásáért nagy pénzeket kaszálnak le a külföldiektől, helyi közjegyzői díj gyanánt.

  Nem telik el két nap és ezt kapom én is Honkongból:

  "Dear dokumentumarchivalas,
  We are Hong Kong Network Service Company Limited which is the domain name register center in Asia. We received a formal application from a company who is applying to register “dokumentumarchivalas” as their domain name and Internet keyword on Sep 25th, 2008. Because this involves your company name or trade mark so we inform you in no time. If you consider these domain names and internet keyword are important to you and it is necessary to protect them by registering them first, contact us soon.
  Kind Regards,
  Rex wang "

  Aki esetleg nem tud angolul arról irnak NEKEM HONKONGBÓL hogy valaki be akarja regisztrálni az általunk használt domain nevet (persze csak a középső részt, ami szerintem amúgy is csak magyarul értelmes) és hogy felajánlják nekem az előregisztáció lehetőségét.

  Válaszoltam nekik, hogy regisztráljon az aki akar, nem érdekel, de mondják már meg milyen végződéssel AKARJA(???) ezt ott megtenni, valamint tájékoztatam öket, hogy ez a domain név NEM BRAND és NEM CÉGNÉV.

  Mire jön is a válasz:

  "Hi,
  We perfectly understand this is your company name or trademark, and that was exactly why you’ve got these emails from us. Domains are different from trademark or company name, as they can be registered worldwide. Now for your review, we describe you all domains and internet keyword being applied:
  Domain names as below:
  www. dokumentumarchivalas.com
  www. dokumentumarchivalas.cn
  www. dokumentumarchivalas.com.cn
  www. dokumentumarchivalas.hk
  www. dokumentumarchivalas.tw
  www. dokumentumarchivalas.com.hk
  www. dokumentumarchivalas.com.tw
  www. dokumentumarchivalas.asia (rögtön 8 domain...hehehe...)
  Internet keyword as below:
  dokumentumarchivalas
  Once you would like to protect or preserve them by registering ahead due to the importance, one valid application form will be sent to start your prior registration. Or we are going to approve the application from the third party if your company does not lay claim to these domains. Please let us know if there is anything more we might be of assistance. Thanks very much and your early reply will be appreciated.
  An introduction of Internet Keyword is enclosed for your review. "

  Ahol csak azt kántálják, hogy regisztráljam csak be ezeket a domaineket, stb.

  Erre persze már nem válaszoltam, de világossá vált, hogy azt akarják, náluk regisztráljam be ezeket a domain neveket JÓ PÉNZÉRT.... még az is lehet, hogy lefoglalták őket, ha itthonról probálkoznék már ne tehessem meg.

  Jah...azt már végképp nem értettem mit akarnak azzal a KEYWORD regisztrációval (???)

  Szóval ide is begyűrűzött a távol keleti-átveréses pénzkicsalás, vigyázzatok. 100-ből 2-3 óvatlan ügyfél biztos bedől nekik.


  Ablak és beltéri ajtó :: Netmax: "Mindig van a tiédnél jobb oldal..." :: Építkezés Fórum

 2. #2
  Bölcs
  Csatlakozott
  07-08-28
  Hozzászólás
  1.028
  Begyűjtött 149 köszönetet
  108 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain "csalássorozat" a távolkeletről

  Üdvözlet a klubban Jó néhány ilyen cég van aki ebből él, hogy ha nálluk hosszabbitod meg a domainedet akkor azt nem 8-9$ -ért teheted meg, hanem 40-50$ -ért. Cserébe természetesen kapsz szolgáltatást is, hiszen különben az ICAAN elvenné a registari jogukat, de mindenki annyit fizet a szolgáltatásért amenyit gondol.

  De csak kiváncsiságból megnéztem az eurodns.com -on hogy a dokumentumarhivalas.* domainekből mi van lefoglalva: összesen a .hu és a .dk a maradék még szabad szal ha gondolod akkor kb 8000 Euróért a tied lehet mindegyik Külön kiemelném a dokumentumarchivalas.tt domaint amit alig 1587 Euróért vásárolhatsz meg De a dokumentumarchivalas.cu cim 897 Eurója is akciós vétel 3. #3
  WordPress Maniac mahone logója
  Csatlakozott
  08-08-22
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  4.609
  Begyűjtött 249 köszönetet
  170 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain "csalássorozat" a távolkeletről

  Engem egyszer egy németországi telefonszám hívott (magyarul beszéltek), hogy az általam üzemeltetett weboldal (egy régebbi weboldalam volt) domain nevét be szeretné regisztráltatni egy székesfehérvári (!! biztos egy fehérvári nem talál közelebb domain regisztrátort, mint Németország) cég .com-os végződéssel. Mondtam neki, hogy ne fárasszon, ha olyan tartalom lesz rajta, ami sérti az én oldalamról kialakult képet, úgyis perelve lesz Sokan bedőlhetnek neki, és egyből mondják, hogy jó, leregisztrálják a .com-os nevet is. 4. #4
  sbs
  sbs nem elérhető
  Google 'n' Roll Man sbs logója
  Csatlakozott
  08-07-03
  Hely
  Tárnok és Budapest
  Hozzászólás
  2.110
  Begyűjtött 3 köszönetet
  3 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain "csalássorozat" a távolkeletről

  Örülök, hogy ennyien beszélik a magyart németországban... még a regisztrátorok is

  Most hogy mondod azon csodálkozom, hogy Honkongból nem magyarul írtak nekem. Ezek szerint le vagyok minősítveA téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •