Oldal: 6 / 6 ElsőElső ... 456
Eredmény: 51 - 54 (54) összesen

Téma: Domain Jogi Kérdések

 1. #51
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.548
  Begyűjtött 1.010 köszönetet
  577 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain Jogi Kérdések

  Idézet Biznisz Elek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Sziasztok.

  Van egy adott domain név amit nemrég vásároltam. Ennek a delegálását most megtámadták. Az adott cég anno megvette egy harmadik féltől, de se nem hosszabbította meg se nem írta át a nevére. Ezt a regisztrátor többször jelezte neki. Dokumentumokat igaz beküldte de hiányosan. Ezt is többször jelezték neki. A domain felszabadult én pedig regisztráltam. Védjegy nincs rajta, a cég neve sincs benne. Van joga ezt elvenni tőlem? A domain.hu szabályzata szerint a 7. pontban leírtaknak nem igazán tett eleget ezért szabadult fel.

  A kérdés az, hogy van bármi jog alapja elvennie tőlem?

  Üdv
  Attól függ mi a domain név.

  Neked azt kell igazolnod, hogy a regisztrációval jóhiszeműen jártál el és nem akarod megtéveszteni a fogyasztókat.


  Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
  Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

 2. #52
  Tag
  Csatlakozott
  11-04-11
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  87
  Begyűjtött 6 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain Jogi Kérdések

  Egy altalanos angol szo. A vedjegyet ellenoriztem. Nincs rajta. Szabad volt en meg regisztraltam. Nem volt rajta tartalom se. Es a panaszos cegneveben se talalhato meg. A regisztratol pedig kb haromszor kerte konkret hianypotlasra a megujitas miatt es figyelmeztette hogy lejar ha nem teszi meg. 3. #53
  Új tag
  Csatlakozott
  10-07-12
  Hozzászólás
  42
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain Jogi Kérdések

  Lenne egy kérdésem.
  Adott egy chat oldal, ami több évvel ezelőtt megszűnt, a domain lejárt kb. két éve, azóta senki nem hosszabbította, vagy regisztrálta be újra. Illetve már legalább 4-5 évvel ezelőtt megszűnt ez a chat (tehát sokáig csak állt a domain valakinél és nem használta, évekig nem működött rajta semilyen oldal).
  Valamikor (2003-2004 környékén) viszont ez a chat Magyarország legnagyobb mobilos (pontosabban wapos) chatje volt, még oltalom is volt a szóra, ami 2014 augusztusában - közel három éve - lejárt, ezt sem újították meg, így jelenleg nem áll oltalom alatt a szó sem. A fentiek alapján úgy tűnik a számomra, úgy vélelmezem, hogy az eredeti jogtulajdonos(ok) lemondtak erről a névről, nem tartottak rá igényt.

  Mivel tudomásom szerint jogutód nélkül szűnt meg a chat, és régen tagja voltam én is, illetve egy ismert névről van szó, ezért esett a választásom erre a névre. A régi néven, a régi webcímen készítettem egy teljesen új (egyedi fejlesztésű) chatet. Ez szintén mobilos chat, természetesen nem wapos, hanem a mai (android, ios) telefonokra van optimalizálva.
  Az indulást több hónapos előkészület és fejlesztés előzte meg, tehát komolyak a terveim, illetve hosszú távon biztosítani tudom ennek a technikai hátterét.

  A kérdésem az lenne, hogy jogilag bele köthetnek a névválasztásba? Elvehetik a domain nevet, ha a későbbiek folyamán felfut a chat?
  A 8 napon már túl vagyok (eddig nem kötött bele senki), ezért néhány napja elkezdtem a reklámot is. Remélem nem lesz gond belőle, nem rosszhiszeműen választottam ezt a nevet.
  Mik a tapasztalatok hasonló esetekben?

  U.I. Direkt nem írtam nevet, de biztos lesz olyan közöttünk, aki felismeri melyik chatről van szó.

  Köszönöm a válaszokat. 4. #54
  Bölcs
  Csatlakozott
  07-08-28
  Hozzászólás
  986
  Begyűjtött 136 köszönetet
  97 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain Jogi Kérdések

  Nincs mire alapozni a domain elvételt. Az, hogy régen ismert márka volt, és védjegy, meg egyébb védelem volt rajta, az egy dolog, de mivel elmondásod alapján mindegyik legalább 2 éve lejárt így nem látom jogi lehetőségét a domain név elvételének. 5. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Imre (2017-06-16)

Oldal: 6 / 6 ElsőElső ... 456

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •