Oldal: 6 / 6 ElsőElső ... 456
Eredmény: 51 - 55 (55) összesen

Téma: Domain Jogi Kérdések

 1. #51
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.812
  Begyűjtött 1.149 köszönetet
  660 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain Jogi Kérdések

  Idézet Biznisz Elek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Sziasztok.

  Van egy adott domain név amit nemrég vásároltam. Ennek a delegálását most megtámadták. Az adott cég anno megvette egy harmadik féltől, de se nem hosszabbította meg se nem írta át a nevére. Ezt a regisztrátor többször jelezte neki. Dokumentumokat igaz beküldte de hiányosan. Ezt is többször jelezték neki. A domain felszabadult én pedig regisztráltam. Védjegy nincs rajta, a cég neve sincs benne. Van joga ezt elvenni tőlem? A domain.hu szabályzata szerint a 7. pontban leírtaknak nem igazán tett eleget ezért szabadult fel.

  A kérdés az, hogy van bármi jog alapja elvennie tőlem?

  Üdv
  Attól függ mi a domain név.

  Neked azt kell igazolnod, hogy a regisztrációval jóhiszeműen jártál el és nem akarod megtéveszteni a fogyasztókat.


  Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
  Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

 2. #52
  Tag
  Csatlakozott
  11-04-11
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  95
  Begyűjtött 7 köszönetet
  6 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain Jogi Kérdések

  Egy altalanos angol szo. A vedjegyet ellenoriztem. Nincs rajta. Szabad volt en meg regisztraltam. Nem volt rajta tartalom se. Es a panaszos cegneveben se talalhato meg. A regisztratol pedig kb haromszor kerte konkret hianypotlasra a megujitas miatt es figyelmeztette hogy lejar ha nem teszi meg. 3. #53
  Új tag
  Csatlakozott
  10-07-12
  Hozzászólás
  44
  Begyűjtött 3 köszönetet
  3 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain Jogi Kérdések

  Lenne egy kérdésem.
  Adott egy chat oldal, ami több évvel ezelőtt megszűnt, a domain lejárt kb. két éve, azóta senki nem hosszabbította, vagy regisztrálta be újra. Illetve már legalább 4-5 évvel ezelőtt megszűnt ez a chat (tehát sokáig csak állt a domain valakinél és nem használta, évekig nem működött rajta semilyen oldal).
  Valamikor (2003-2004 környékén) viszont ez a chat Magyarország legnagyobb mobilos (pontosabban wapos) chatje volt, még oltalom is volt a szóra, ami 2014 augusztusában - közel három éve - lejárt, ezt sem újították meg, így jelenleg nem áll oltalom alatt a szó sem. A fentiek alapján úgy tűnik a számomra, úgy vélelmezem, hogy az eredeti jogtulajdonos(ok) lemondtak erről a névről, nem tartottak rá igényt.

  Mivel tudomásom szerint jogutód nélkül szűnt meg a chat, és régen tagja voltam én is, illetve egy ismert névről van szó, ezért esett a választásom erre a névre. A régi néven, a régi webcímen készítettem egy teljesen új (egyedi fejlesztésű) chatet. Ez szintén mobilos chat, természetesen nem wapos, hanem a mai (android, ios) telefonokra van optimalizálva.
  Az indulást több hónapos előkészület és fejlesztés előzte meg, tehát komolyak a terveim, illetve hosszú távon biztosítani tudom ennek a technikai hátterét.

  A kérdésem az lenne, hogy jogilag bele köthetnek a névválasztásba? Elvehetik a domain nevet, ha a későbbiek folyamán felfut a chat?
  A 8 napon már túl vagyok (eddig nem kötött bele senki), ezért néhány napja elkezdtem a reklámot is. Remélem nem lesz gond belőle, nem rosszhiszeműen választottam ezt a nevet.
  Mik a tapasztalatok hasonló esetekben?

  U.I. Direkt nem írtam nevet, de biztos lesz olyan közöttünk, aki felismeri melyik chatről van szó.

  Köszönöm a válaszokat. 4. #54
  Bölcs
  Csatlakozott
  07-08-28
  Hozzászólás
  1.027
  Begyűjtött 147 köszönetet
  106 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain Jogi Kérdések

  Nincs mire alapozni a domain elvételt. Az, hogy régen ismert márka volt, és védjegy, meg egyébb védelem volt rajta, az egy dolog, de mivel elmondásod alapján mindegyik legalább 2 éve lejárt így nem látom jogi lehetőségét a domain név elvételének. 5. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Imre (2017-06-16)

 6. #55
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.812
  Begyűjtött 1.149 köszönetet
  660 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Domain Jogi Kérdések

  [Domain regisztráció miatt megyünk a böribe ?]


  Kaptunk ma egy rendőrségi levelet, amiben csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt adatszolgáltatásra szólítanak fel minket.
  Sosem adunk ki ügyfél adatokat, ha nem kényszerítenek, de itt most az ügyfél jelentett fel minket. Csalás gyanúja miatt.

  DE mi történt és miért posztoljuk ki?

  1. Azért posztoljuk ki, mert sokan azt hiszik a domain név csak játék. Egy olcsó kis semmiség. Nem az! A domain a védjegy kistestvére, milliárdokat is érhet, és börtönbe is lehet kerülni miatta. Így nagy a mi felelősségünk is (vagy azoké, akiknél regisztrálsz)
  2. Mi történt? Elmesélem.


  A történet:

  Az ügyfél több domain nevet is regisztrált és köztük volt olyan, ami a paksi atomerőműre utalt.
  Mindegyik domain nevéhez kért egy ertekesites@ e-mail címet.
  A paksi atomerőművel kapcsolatos domain nevét az ISZT nem engedte regisztrálni, amíg nem küld be névhasználati igazolást.
  Tök jogos. Ha van közöd az erőműhöz, igazold is.

  Az ügyfelünk erre írta egy e-mailt, hogy ő engedi magának
  Mondtuk ez nem lesz jó, egy hivatalos papír kell az illetékestől 2 tanúval aláírva.
  Erre az ügyfél már nem reagált. Hanem 3 héttel később feljelentett minket a rendőrségen, mert mi csalók vagyunk és nem engedjük neki, hogy a paksi erőmű nevében értékesítésnek látszó e-maileket küldözgessen.

  Tanulság

  Szóval kérlek, ha már kitaláltál valami megtévesztést és a fűben lapulva akarsz embereket átverni, ne menj be a rendőrségre feljelentést tenni. Kénytelenek leszünk elküldeni a teljes levelezést a rendőrségnek és akkor a fagyi visszanyal.
  Nehéz lesz elmagyarázni, hogy mi volt a célod azzal, hogy az atomerőmű nevében rendeléseket veszel fel. Persze értem én, hogy sokan elhinnék, hogy most valami összegért cserébe részt vehetnek a paksi építkezésben, de na...
  Próbálkozz olyan cégnél, akik nem jártassak a domain jogi kérdésekben

  Az illető persze telefonon nem elérhető és a megadott címről is visszajönnek a levelek. Ez már önmagában is elég, hogy töröltessük minden domain nevét, hiszen nem valódiak az adatai. Erre amúgy te is figyelj, ha esetleg költözöl és van egy komoly forgalmat generáló honlapod. Ha nem stimmelnek az adatok, bárki kérheti a domain neved törlését.

  Hát ennyi a történet. Ha nem lenne szomorú, még nevetni is tudnék rajta

  ui.: van amikor az ügyfélnek van igaza és nyertünk már meg domain vitát az RTL és a JOFOGÁSSAL szemben is. 7. The Following 5 Users Say Thank You to DomainFlotta For This Useful Post:

  fgaber3 (2017-10-18), Freedom (2017-10-18), magic (2017-10-18), tolerancia (2017-10-18), Vittore1982 (2017-10-18)

Oldal: 6 / 6 ElsőElső ... 456

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •