Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (13) összesen

Téma: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

  1. #1
    Új tag Simple logója
    Csatlakozott
    16-07-18
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    4
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    Kedves Fórumozók!

    Szívesen venném ha megosztanátok a véleményeteket velem erről a tartalomkezelő rendszerről.
    A mi kis hazánkban ahogy nézem ez egyáltalán nem elterjedt (mondjuk máshol sem).
    Én már pár éve használom, gyors és pofonegyszerűen használható, módosítható, testreszabható.
    Az adatokat nem adatbázisban tárolja hanem XML fájlokban.
    Köszönöm ha leírjátok a véleményeteket róla.

    (get-simple.info)



  2. #2
    Bölcs DomainFlotta logója
    Csatlakozott
    12-05-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.792
    Begyűjtött 1.135 köszönetet
    650 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    Miért jó, hogy xml-ben tárlja az adatokat és nem adatbázisban?

    Amúgy azt hittem spamelsz, de látom az oldal komolynak tűnik.
    Mi a Te honlapod címe, amit erre építettél?


    Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
    Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

  3. #3
    Bölcs
    Csatlakozott
    07-08-28
    Hozzászólás
    1.024
    Begyűjtött 146 köszönetet
    105 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    Amit én látok ezekben a rendszerekben, hogy sokat offline megcsinálja az oldalt, majd valamilyen ftp sync progival kirakja az egészet, és nem kell sql-el bajlódni. Illetve az egyik ügyfelem, svn -ben tárolja a flat file cms-ét, és abba commitol, és ha tetszik neki az eredmény, akkor deployol az éles site-ra.



  4. #4
    Új tag Simple logója
    Csatlakozott
    16-07-18
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    4
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    Idézet DomainFlotta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Miért jó, hogy xml-ben tárlja az adatokat és nem adatbázisban?

    Amúgy azt hittem spamelsz, de látom az oldal komolynak tűnik.
    Mi a Te honlapod címe, amit erre építettél?
    Sok ingyenes tárhelyen lassú az adatbázisszerver.
    Nem szeretnék spammelni.....
    A honlapom: webneked.eu
    De van még pár oldal amik ezen alapulnak. (pl.:usefighters.hu)



  5. #5
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-28
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.306
    Begyűjtött 514 köszönetet
    311 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    Szerintem felejtős. Sok jobb alternativa van CMS-re viszont a meglévők nagy előnye is az hogy nagyon elterjedt, minden van rá és egységesíti a fejlesztést egy szintig (ilyen a WP pl) Sok hátránya van de egy újabb CMS-nek addig nem lesz térnyerése míg a WP ennyire népszerű, és jobbnál jobb builderek jönnek rá folyamatosan. (én rühelem, de elkel ismerni hogy nem kevés fejlesztést tettek már a wphez és ez csak fokozódni fog)

    Ha új dolog inkább saját rendszer fejlesztése egy modernebb keretrendszerben. Mi Codeigniterezünk de nem a legmodernebb, fogunk mi is váltani. Az ilyen rendszerek ha jól megvannak csinálva 20-30x kevesebbet fogyasztanak mint egy WP. Legyen az bárhogy optimizálva így tárhely sem jelenthez problémát.

    Példa : 2 szerverünk van egyiken van pár wp-s lap. Másikon saját fejlesztés. Mindkettő ugyanolyan, de a WP-sen van 10 bemutatkozó lap, másikon 110 egyedi lap köztük webshopok is pl.. és kb egyforma a terhelés. Ez a nem mindegy.
    Hozzáteszem mi sem vagyunk a legjobb fejlesztő csapat, van még mit tanulnunk szóval ez bőven fokozható különbség.



  6. #6
    a zsolti
    Vendég

    Alapbeállítás re: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    Idézet Simple eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sok ingyenes tárhelyen lassú az adatbázisszerver.
    És akkor erre az a megoldás, hogy választasz egy ilyen kókány valamit, ahelyett, hogy két csomag szotyi árárt rááldoznád egy normális tárhelyre? Sosem értettem ezt a filléreskedő hozzáállást...



  7. #7
    Új tag Simple logója
    Csatlakozott
    16-07-18
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    4
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    Idézet a zsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És akkor erre az a megoldás, hogy választasz egy ilyen kókány valamit, ahelyett, hogy két csomag szotyi árárt rááldoznád egy normális tárhelyre? Sosem értettem ezt a filléreskedő hozzáállást...
    Honnan veszed hogy kókány? Értelmes érvek helyett fikázod...... Tudod vannak esetek mikor igenis számít minden forint, de ez nem ide tartozik.

    A WP nekem túl robosztus, rengeteg olyan funkcióval amit sokszor nem is használunk. A szerveren jóval nagyobb terhelést generál és lassabban töltődik be az adott oldal mint a GetSimple esetében, ugyanis abban pont annyi funkció van amennyit szeretnénk.
    S akkor még arról nem is beszéltem hogy a rengeteg kiegészítőnek rossz oldala is van ám, egymással nem mindig kompatibilisek, esetenként sokszorosára növelik a szerver terhelését.



  8. #8
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    14-08-26
    Hozzászólás
    164
    Begyűjtött 96 köszönetet
    65 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    A szerver oldal (pl. adatbázis sebesség) csak egy része a betöltési időnek. A nagyobbik rész általában a legyártott oldallal kapcsolatos. Ahogy elnézem ez a CMS által gyártott kód sincs optimalizálva, akárkik is írták ezt a motort, ezzel itt sem foglalkoztak.

    Az oldalad betöltődésének optimalizálását szerintem itt: https://tools.pingdom.com/#!/VYKDh/webneked.eu
    Meg itt: https://gtmetrix.com/reports/webneked.eu/229W8drh

    érdemes elkezdeni. A kérdés itt is az, hogy a szükséges módosításokat mennyire könnyen, vagy épp nehezen lehet majd eszközölni.

    Idézet Simple eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Honnan veszed hogy kókány? Értelmes érvek helyett fikázod...... Tudod vannak esetek mikor igenis számít minden forint, de ez nem ide tartozik.

    A WP nekem túl robosztus, rengeteg olyan funkcióval amit sokszor nem is használunk. A szerveren jóval nagyobb terhelést generál és lassabban töltődik be az adott oldal mint a GetSimple esetében, ugyanis abban pont annyi funkció van amennyit szeretnénk.
    S akkor még arról nem is beszéltem hogy a rengeteg kiegészítőnek rossz oldala is van ám, egymással nem mindig kompatibilisek, esetenként sokszorosára növelik a szerver terhelését.




  9. #9
    Bölcs earnnet logója
    Csatlakozott
    12-08-15
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.536
    Begyűjtött 690 köszönetet
    488 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    Az hogy lassú az adatbázisszerver, az nem lehet érv az sql ellen. Ott van az sqlite.



  10. #10
    a zsolti
    Vendég

    Alapbeállítás re: GetSimple CMS - Mi a véleményetek róla?

    Idézet Simple eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Értelmes érvek helyett fikázod......
    XML-fájlokat használni adatbázis "helyett" 2016-ban nem vitaalap, hanem kókányság. Vagy akkor szebben fogalmazva: helytelen válasz egy olyan problémára, amely manapság nem probléma.

    És ha már a WP-t hoztad szóba, pattintsd fel rá pl. a Super Cache plugint, ami a teljes oldalakat kigenerálja HTML-be, azt pedig egy rewrite-al úgy szolgálja ki a webszerver, hogy az adatbázishoz (de a php-hez sem) hozzá sem ér. Ha ennél tud gyorsabb lenni a GetSimple, úgy, hogy közben hozza a WP-backend nyújtotta kényelmet is, akkor térjünk vissza az ilyen barkács-megoldásokra.



Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •