Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: WordPress plugin vagy nem plugin?

 1. #1
  Mentor stvn logója
  Csatlakozott
  10-07-29
  Hely
  Maroshévíz
  Hozzászólás
  445
  Begyűjtött 110 köszönetet
  91 hozzászólásával

  Alapbeállítás WordPress plugin vagy nem plugin?

  Nagyon sok wp pluginnal foglalkozó téma van a fórumon s ezekben nagyon sok plugin lett kérve és ajánlva, köztük olyanok is mint "plugin facebook like doboz kihelyezéséré" vagy "plugin hirdetés kihelyezéséré" ami végülis ok, de talán mégsem; vannak annyira elemi dolgok amihez nem kell plugin, még akkor sem ha van rá plugin, meg lehet oldani 2 perc sablonban való turkálással, tudom, hogy a plugin féltelepítése csak 1 perc, de mi lesz ha a plugin már nem kompatibilis a következő wp verzióval?
  Mi lesz ha egyszerűen nem fejlesztik tovább? Gondoltál arra, hogy minden telepített plugin egy plusz biztonsági rést jelenthet? Ne beszeljük arról, hogy amikor ki/össze akadnak taccsrateszik az adatbázist (van, hogy a szervert is túlterhelik).
  Szóval: nem azt mondom, hogy ne használj pluginokat, hanem ne használj fölösleges pluginokat!
  Amúgy te milyen pluginokat használsz és miért nem értesz egyet velem? 2. #2
  Képszerkesztő Csurga logója
  Csatlakozott
  10-10-17
  Hely
  Hmvhely
  Hozzászólás
  1.101
  Begyűjtött 317 köszönetet
  206 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: WordPress plugin vagy nem plugin?

  Egyértelműen mindent plugin nélkül szeretek megoldani, témába építve. A komolyabb témákat már ilyen workfame-ekkel adják, ahol admin menüben gyakorlatilag minden fontos funkció elérhető. Én ezeket kultiválom, szerintem ebben van a jövő. Ha meg plugin kell valamilyen hasznos egyedi dologra, akkor is vannak már szép megoldások, például én szeretem a többnyelvű plugint, a WPML-t és most már ehhez is gyártanak előre felkészített sablonokat.

  A legjobb, ha nincs több 2-3 pluginnél az oldalon. Szerintem az általános igényekre simán meg is lehet oldani. Persze, ha valaki nem ért hozzá annyira, hogy a kódokban turkáljon, vagy nincs pénze valamilyen prémium sablonra, akkor kézenfekvő megoldás a különféle pluginok használata. Mégis azt gondolom, hogy minimalizáljátok.


  "Galaktikus logók, arculat, weboldalak a KKV-számára!"
  stargeckos.com

 3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  stvn (2013-01-15)

 4. #3
  Bölcs
  Csatlakozott
  10-03-01
  Hozzászólás
  757
  Begyűjtött 169 köszönetet
  110 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: WordPress plugin vagy nem plugin?

  Mennyivel jobb ha valami a sablonba van írva és nem plugin-t használunk rá? Most nem a facebook like gomb beillesztés szintű dolgokra gondolok, hanem valami komolyabbra pl.: Vízjelezni a képeket stb. (Nálam 28 plugin fut jelenleg + elég tetemes mennyiségű funkció van a sablon segítségével megvalósítva) 5. #4
  Képszerkesztő Csurga logója
  Csatlakozott
  10-10-17
  Hely
  Hmvhely
  Hozzászólás
  1.101
  Begyűjtött 317 köszönetet
  206 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: WordPress plugin vagy nem plugin?

  Idézet sajtos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Mennyivel jobb ha valami a sablonba van írva és nem plugin-t használunk rá? Most nem a facebook like gomb beillesztés szintű dolgokra gondolok, hanem valami komolyabbra pl.: Vízjelezni a képeket stb. (Nálam 28 plugin fut jelenleg + elég tetemes mennyiségű funkció van a sablon segítségével megvalósítva)
  Sokkal jobb. Azért, mivel egy pluginban rengeteg "haszontalan" beállítás bújik meg. A sablonba épített dolgok pedig általában sokkal egyszerűbbek és hatékonyabbak. Ráadásul nem kell félni attól, hogy egy motor frissüléstől használhatatlan lesz. A másik oldala a dolognak, hogy természetesen haszontalan dolgokat is be lehet építeni a sablonokba, tehát ez lehet hátrány is.

  A wordpress így is elég kusza kódot használ és a pluginok nagy számban való használata csak ront ezen. Pláne ilyen nagy mennyiségben. Arról nem is beszélve, hogy gyakran egyik üti a másikat, behívnak pl olyan javascriptet, amit nem is lenne muszáj (mert eleve a témába van integrálva) és még sorolhatnám. Néha egy sor beszúrásával hozzáadhatunk olyan funkciókat a lapunkhoz, amihez egyébként a plugin egy 1000 soros PHP kód.

  Ezzel nem azt mondom, hogy ne használjon senki plugint, hanem egyszerűen azt, hogy körültekintően kell tenni. A vízjelezés pl tipikusan egy pluginos dolog, amit érdemes ebben a formában használni, de pl az user role managemant-et már simán át lehet hidalni pár sor megírásával. Természetesen az egyedi igényekhez kell a programozói tudás, ez vitathatatlan, amit olykos simán megéri egy-egy pluginnal pótolni. 6. #5
  Törzsvendég Tapi logója
  Csatlakozott
  13-10-03
  Hely
  Pest megye
  Hozzászólás
  176
  Begyűjtött 68 köszönetet
  44 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: WordPress plugin vagy nem plugin?

  Nekem is voltak már problémáim plugin összeakadásokkal, szerintem olyan 8-10 használatban lévő pluginszám felet, drámai lassulás ill. terhelés figyelhető meg. (Persze ez pluginfüggő)Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •