Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: WP blogrendszer – üzleti modell

  1. #1
    Szerkesztő lehelka logója
    Csatlakozott
    08-08-13
    Hely
    Kolozsvár
    Hozzászólás
    236
    Begyűjtött 6 köszönetet
    6 hozzászólásával

    Alapbeállítás WP blogrendszer – üzleti modell

    Egy szerintem nagyon jó domainem van már pár éve – még semmire nem használtam. Ahhoz, hogy valamire hasznosítsam egy wp blogrendszert tettem rá, a .ro végződés miatt román nyelven – de ez mellékes.

    Kérdés: szerintetek hogyan lehet ebből könnyebben jövedelmet termelni???

    Több verzió felmerült:

    1. csak a központi oldalon reklámfelület – ha a blogokba szúrnék reklámokat azt nem szeretnék a felhasználók (és nem is jöttem rá miként tehetem meg )

    2. Havidíj ellenében minden szükséges támogatással ellátott blogok indítása – akár saját domainnel is. (Ilyent ismerek románul, de nem jöttem rá mennyire rentábilis, de a wpress.hu is ilyen volt, nem tudom még működik-e, mivel a főoldala 2 éve nem frissült)

    3. valami más ….

    Az a bajom, hogy a rendszert fel tudom építeni ugyan, de nem nagyon értek a „csináljunk pénzt belőle”-részéből ...

    Hogy jobb? Gondolom vannak itt akik működtetnek – akár kicsiben is – hasonlót …



  2. #2
    Bölcs Baross Ferenc logója
    Csatlakozott
    09-04-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.208
    Begyűjtött 844 köszönetet
    573 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: WP blogrendszer – üzleti modell

    nem akarlak kiábrándítani, de ebből nem igazán lesz pénzed - főleg ami visszahozza a zsetont; másképp fogalmazva: az ingyenes blog/weboldal már egy telített piac, ha nem rukkolsz elő valami nagyon újjal és jóval, akkor felejtős



  3. #3
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-28
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.319
    Begyűjtött 529 köszönetet
    317 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: WP blogrendszer – üzleti modell

    Szerintem vannak apró foltok amiket belehet tölteni és kihasználni a nagy oldalak terhelését. Nem kel több ezer embere gondolni de nagy blogokkal az a gond hogy ezer témában írnak az emberek,de ha csak célzot kategoriákra mész és olyat kinálsz az embereknek hogy nálad jobb lenni azzal sokra lehet menni,akár egy verseny vagy támogatás. Könnyen átvíhetők. Sőt egy nagy oldal is elég, mondjuk egy magazin ami blogszolgáltatást indít, amivel tudják hogy releváns látogatokat (rajongókat) szereznek ami tudjuk mostanában nagy divat hogy sokan akarnának legalább egy picit népszerüek lenni.

    Elég egy központi oldal, wordpressnél multi site-al lehetséges . Akár aktív blogereket be is lehet vonzani máshonnan. Szerintem már 100-200 ember szép eredmény a további meg óriási siker.


    Reklám meg mehet rájuk.. központilag lehet vezérelni és van rá plugin (bárfizetős de megéri) hogy jelzi neked az össz bevételt és akár felehet osztani blogerek közt hogy ki mennyit keresett.. így pénzt szét is lehet osztani, és ezt a funkciót csak azok kapnák meg akik gyakran irnak például.

    Mehetne verseny is több alkategoriában,és legjobbakat díjazni. Főlapra kimehetne a legjobb posztok (bloggerektől) vagy a frissek,ezzel szereznének látogatót,plusz a google vagy közösségi média.

    Van benne lehetőség és nem kel nagy számokra gondolni hogy megérje az embernek,csak előte nem kis fejlesztés van akkor is ha wordpress mondjuk sokat könyít az embernek. Na meg ugye van minőségien vagy sehogy.

    Én is ilyenbe kezdek már a fejlesztések rég tartanak és már közel 50 bloggert sikerült szereznem a kezdéshez hogy nálam folytassák tevékenységüket.

    Na remélem tudtam segíteni!



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •