Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: WP bejegyzések tagolása

 1. #1
  Képszerkesztő Csurga logója
  Csatlakozott
  10-10-17
  Hely
  Hmvhely
  Hozzászólás
  1.101
  Begyűjtött 317 köszönetet
  206 hozzászólásával

  Üzenet WP bejegyzések tagolása

  Sziasztok!

  Kíváncsi lennék, ki hogyan oldja meg a bejegyzések tagolását. (Az enter-en kívül)

  Ez nagyon fontos, hiszen funkcionálhat design elemként is, illetve könnyebben olvasható tőle a cikkünk, nem fárasztja el annyira az olvasó szemét, főleg, ha hosszabb cikkekről beszélünk.

  Egyik ötletem a képek beszúrása a cikkekbe, ugye ez alapvetően szép tagolást eredményezhet.

  Láttam már olyat is, hogy egy vízszintes vonal húzódik keresztül a cikken, mint egy design-elem. Nagyon látványos megoldás ez is, bár nem sok helyen alkalmazzák, lehet, hogy azért mert kézzel kell beilleszteni, nem tudom.

  Akik foglalkoznak ezzel a dologgal, tőlük kérnék tanácsokat, hogy mitől jól olvasható (funkcionális) a cikkeink kinézete, és hogyan oldjátok ezt meg?


  "Galaktikus logók, arculat, weboldalak a KKV-számára!"
  stargeckos.com

 2. #2
  a pulykakakas Kvarclovag logója
  Csatlakozott
  10-08-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.017
  Begyűjtött 8 köszönetet
  8 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: WP bejegyzések tagolása

  Tanácsot adni nem tudok, csak elmondani, hogy mi tetszik, miket szoktam figyelni, amikor sablont választok. Nemcsak WP esetén fontos ez, hanem bármilyen CMS esetén.

  A tagolást segítik a felsorolások és idézetek is, fontos, hogy ezeket látványosan oldja meg a sablon. És persze a a h2, h3 alcímek is jól nézzenek ki.

  A vízszintes vonal amiről írsz, ami a kép aljáról a tetejéig fut görgetéskor, majd újra kezdődik, az a görgetéskor segít megtalálni hol tartottál. Bár elsőre furán néz ki de nagyon hasznos dolog, bár kevés oldalon használják (hirtelen nem is találtam mintát). 3. #3
  Képszerkesztő Csurga logója
  Csatlakozott
  10-10-17
  Hely
  Hmvhely
  Hozzászólás
  1.101
  Begyűjtött 317 köszönetet
  206 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: WP bejegyzések tagolása

  Igen igen, a h2, h3 nagyon fontos. Most a betűtípusokat keresgélem, ilyen font-face szabvány szerint, mert a nagy betűknél különösen látványos ez. Wordpressnél kicsit körülményes a bejegyzés közbeni font-váltás. Főleg, ha egyedi fontokról van szó. Meg lehet oldani, de igazi megoldást eddig nem találtam rá.

  Reklámmal is szoktak tagolni, az sem rossz ötlet ugye, főleg pénz szempontjából, viszont nekem inkább valami frappáns képi elemre lenne szükség. Keresgetem én is a példákat, meg az ötleteket (lopás céljából).A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •