Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Bing.com, Google találatokkal. Vol.2.

 1. #1
  system g-easy logója
  Csatlakozott
  07-04-26
  Hely
  n/a
  Hozzászólás
  4.311
  Begyűjtött 2 köszönetet
  2 hozzászólásával

  Alapbeállítás Bing.com, Google találatokkal. Vol.2.

  Az előző témában, ami ezzel foglakozik, még azok táborában voltam, akik azt mondják, hogy nincs ebben semmi. Az eszköztár adatokat gyűjt, elküldi anonim egy adatbázisba az url-eket, és esetleg feldolgozza, mint az egymást követő url-ek lehetséges releváns oldalkapcsolatai stb.

  Egy kicsit teszteltem és arra jutottam, hogy nem így van. A bing lehúzza a találatot.

  A tesztem:
  http://www.bing.com/search?q=B%C3%A9...=QBRE&qs=n&sk=

  Találni kellett valamit, amit nem tudhat a toolbar, csak a találati lista tudja.

  Ugye a title-be a Bémint Bt. a Google-ben azért kerül bele (az oldalon nem szerepel és soha nem is szerepelt a title-ben ez a string) mert a Google használja a DMOZ által létrehozott és a Google directoryba tükrözött oldalak linkjének az anchor-át és használja akkor is, ha nincs description, akkor a megadott leírás kerül a description helyére.

  Felmerül a kérdés: Akkor ezek szerint a Bing is használja a Dmoz-t a találatoknál?

  Megoldás nehéz, mert ha már korábban is rákerestek a cégre.. és nem volt a bingnek találata, akkor azt is átvette és azt hihetném, hogy használja a dmoz-t. De nem. Feladat csak annyi, hogy keressek egy oldalt, amire korábban még nem kerestek rá úgy, amiért a google a dmoz leírást jelenítené meg, ezért nem vette át, de szerepel a dmoz-ban.

  Nem kellett messzire menni, elég volt azon listán maradni, ahol a "Bémint Bt" is szerepel:
  http://www.google.com/Top/World/Magy...3%A1rl%C3%A1s/


  Ez pedig a A NívóPlaza! , vagy a FullOffice.hu, vagy Bánky Tiborné Bababoltja

  Az is jól látható, hogy amit a google-től vett át, az erre a kifejezésre első (általában cégnév, illetve csak rá jellemző) amit még nem vett át, arra a keresésre ez sehol sincs.

  De akkor hogy is van? Ez a title szinte mindig azért van, mert a dmoz megköveteli, hogy cégnév legyen és ne marketing/kulcsszavas szöveg, ami viszont így a title-be bekerül, mármint olyan, mintha az oldalon az szerepelne a title-ben. (remélem egyszer leszek akkora brand, hogy elég lesz a cégnév a title-be ).

  Akkor ez mit jelent? Azt, hogy nem tudhatta azt sem csinálni, hogy az egymást követő url-ek összeillenek, ezért a rangsort, a saját robotom által begyűjtött infókkal megjelenítve, e szerint rendezem. Se azt, hogy kiolvassa a title-t. Ha nem használja a dmoz-t, akkor ez a title szöveg kizárólag a google találati listában, benne az adott oldal tartalmában szerepel.

  Szal vagy menti az egész oldalt html kódját, és ha az google, akkor kirántják belőle (ami, ha magamból indulok ki, napi több giga), vagy egyszerűen erre a keresésre lekéri apival a google listát, és azt használja fel.. szal szó sincs toolbarról.

  ..szerintem 2. #2
  ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
  Csatlakozott
  09-11-02
  Hozzászólás
  5.404
  Begyűjtött 2.036 köszönetet
  1.293 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Bing.com, Google találatokkal. Vol.2.

  elég meggyőző érvek. Thx.A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •