Oldal: 3 / 8 ElsőElső 12345 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (72) összesen

Téma: Itt a Yahoo vége

  1. #21
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    Hát nem tudom.

    1. Most direkt megnéztem egy külföldi oldalét is (realestate.com). Mindkettőnél ezek a linkek jönnek egymás után:
    - servicemagic.com
    - lendingtree.com
    - realestate.com
    - realestateabc.com
    - forbes.com
    - getsmart.com
    stb.
    Két oldalamnál (egyik .hu másik .biz végű) szintén egy az egyben egyezik a lista.
    (Többet nem bírtam megnézni, mert alapból 3 lekérést enged naponta. Utána hiába regeltem és hiába aktiváltam vissza a mailben, a seomoz-ba beenged, de az opensiteexplorer-be már nem. Elég gázos a rendszerük.)

    És nem csak a domain, hanem az URL is azonos. Gyakorlatilag egy az egyben egyezik a két lista. Azzal nincs baj, ha a listában azonos linkforrások vannak. A baj csak az, hogy ugyanabban a sorrendben is jönnek! És ez nem kicsit gyanús. Mondhatni mindent elárul arról, hogy azonos algoval dolgoznak. (Azt meg nem hinném, hogy a Yahoo venné át a másik adatbázisát; fordítva viszont a nyakamat tenném rá.)

    2. Ez lenne a legjövedelmezőbb bevételük? Mert akkor nyilván felkopott már az álluk.

    3. Egyébként honnan az infó, hogy a Yahoo SiteExplorer biztosan meg fog szűnni? Tegyük fel, hogy valóban a Bing keresőjét használja majd a Yahoo.
    (Bár azért erre is adhatnál egy hiteles forrást mondjuk, mert az, hogy nálatok a cégnél "admin" aláírással valaki küldött egy körüzit, még nekem nem igazán hiteles.)
    De tegyük fel, hogy valóban ez lesz. És?
    Ettől máris megszűnik a SiteExplorer?
    A robot járkálni fog ugyanúgy, indexel ugyanúgy. A linkek értékénél (sorrendjének megállapításánál) meg vagy maradnak az eddigi alonál (ami logikus lenne, mert bevált már hisz nem kevesen másolják), vagy áttérnek a Bingjére. Szóval semmi nem támasztja szerintem alá, hogy a YSE valóban megszűnne. Van egy rendszerük, amit sokan használnak. Miért szüntetnék meg?
    A változások a listában meg eddig is megvoltak. Néha eltüntetni a linkek felét, kétharmadát, majd 1-2 hétre (vagy napra) rá visszaadja. Ingadozása van és volt mindig is. Még itt is volt asszem topik arról, hogy eszerint valakinek eltűnt a linkjeinek a fele, majd utána visszajött.
    Szóval csak egy légbőlkapott céges rémhír, hogy megszűnik, vagy valaki hivatalos helyről mondta is (teszem azt a Yahootól vagy a Microsofttól)?



  2. #22
    Bölcs BoGyesz logója
    Csatlakozott
    07-09-17
    Hely
    Sydney
    Hozzászólás
    1.067
    Begyűjtött 435 köszönetet
    198 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    3. Egyébként honnan az infó, hogy a Yahoo SiteExplorer biztosan meg fog szűnni? Tegyük fel, hogy valóban a Bing keresőjét használja majd a Yahoo.
    Ez az egyik cikk ami erről szól: link
    ..és a hivatalos oldalon is az API megszűnését írják: link2

    Persze erre lehet azt mondani, hogy csak az API szűnik meg, de ha tovább mész a linkek között, akkor itt az írják: "When Microsoft fully powers the Yahoo! Search back-end globally... Yahoo! Site Explorer will shift to focus on new features for webmasters that provide richer analysis of the organic search traffic you get from the Yahoo! network and our partner sites."
    Nincsen egyértelműen leírva az tény, de az API megszűnésének hivatalos bejelentése és a kereső Bingre való átállítása nem sejtet sok reményt a YSE számára. Neked legyen igazad, mert vannak oldalak amiknél én is a YSE-t használom és pár régebbi statisztikámba csúnyán belerondítana a megszűnése. Itt jön be az a gondolatom, hogy kétlem, hogy az SEOMoz egy ilyen kétséges jövőjű fejlesztésbe fektetne.

    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez lenne a legjövedelmezőbb bevételük? Mert akkor nyilván felkopott már az álluk.
    Mivel többé nem szolgáltatnak SEO konzultációt, hanem csak a szoftver fejlesztésre koncentrálnak ezért igen, ez az egyik legfontosabb eszközük, ami értékel képvisel és rengetegen használják a szakmában.

    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És ez nem kicsit gyanús. Mondhatni mindent elárul arról, hogy azonos algoval dolgoznak.
    Tényleg gyanús, én is megnéztem pár forgalmasabb oldallal, amin épp dolgozunk és tényleg nagy az átfedés a kettő között. Ezen a végtelenségig vitatkozhatnánk, de tuti bizonyítékot nehéz lenne találni.

    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    3 lekérést enged naponta. Utána hiába regeltem és hiába aktiváltam vissza a mailben, a seomoz-ba beenged, de az opensiteexplorer-be már nem. Elég gázos a rendszerük.
    Mármint az ingyenes csak napi hármat enged? Ezért gázos?

    Az OSE-t használja az SEOMoz Firefox plugin is, ami talán a legfontosabb számomra az egészből. Egy oldal megnyitás után kapásból mutatja az OSE értékeket mint pl. domain authority, page authority, linking root domains. A munkámhoz pont ez a három érték kell. E helyett lehet még elhelyezni a kedvencek között egy OSE scriptet, amire kattintva megnyitja egy új ablakban az OSE-t és mutatja az előző tab-on lévő oldal eredményét.
    Lehet szidni az OSE-t, de néha naponta több mint százszor futtatom és sokban megkönnyíti a munkát, főleg felgyorsítja.



  3. #23
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    Idézet BoGyesz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez az egyik cikk ami erről szól: (...)
    Nincsen egyértelműen leírva az tény, de az API megszűnésének hivatalos bejelentése és a kereső Bingre való átállítása nem sejtet sok reményt a YSE számára.
    Hát, nem győztél meg.
    1. Azt ugye nézted, hogy a blogbejegyzés is, amire hivatkozik, tavaly augusztusi? Azóta eltelt fél év, és nem tapasztaltam változást. Ráadásul azt írja, hogy decemberben lesz átalakítás (nyilván nem pont 31-ére gondolt). Most már január 9.-e van és még csodásan műxik.
    2. Amit ír, azt én inkább átalakításnak olvastam, mintsem megszűnésnek. Amit ír, az az, hogy a YQL-ben szűnik meg a SiteExplorer API-ja. Emellett azt írja, hogy innentől a Bing cucca fog a honlapokkal, feedekkel foglalkozni, a YSE meg rámagy az analitikára és parnerlinkekre, stb.-re. Szerintem sehol nem írja, hogy más honlapok lekérdezésére innentől ne lehetne használni az eszközt.
    De ha meg is szűnik, a Bing veszi át a szerepét. Nekem meg édesmindegy, hogy most minek hívják ugyanazt.
    Egyébként most vagy én nézek be valamit nagyon, vagy te nézel be valamit nagyon.

    Idézet BoGyesz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Itt jön be az a gondolatom, hogy kétlem, hogy az SEOMoz egy ilyen kétséges jövőjű fejlesztésbe fektetne.
    Ez az alkalmazás a SEOmoz-tól szerintem bőven azelőtti, mintsem ez a yahoo-s tavalyi kijelentés megszületett volna. Vagy tévednék?
    Tehát megcsináltak valamit, befektettek, és csak utána jött a yahoo kijeeltés. Így ugye érted, miért bukott meg az érved?

    Egyébként meg megjegyezném, hogy a seomoz nyilván nem akarja elárulni, hogy valójában lopja a találatokat, ugyanis pénzt kér érte!
    Elég problémás lenne számára, ha mindenki tudná, hogy egy ingyen elérhető alkalmazást ad el pénzért. Kevesen vásárolnák.
    Olyanokból élnek, mint amilyen a te céged, aki hajlandó az ingyenes dolgokat is megvenni.
    (Bár szoftvereket is vesznek cégek, mikor van ingyé is olyan, ami még többet is tud, így ezen nem lepődöm meg.)

    Idézet BoGyesz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Tényleg gyanús, én is megnéztem pár forgalmasabb oldallal, amin épp dolgozunk és tényleg nagy az átfedés a kettő között.
    Nem, egyáltalán nem nagy az átfedés. ... Hanem egy az egyben azonos a két lista! Ha átfedés lenne, az hagyján, érthető. Itt viszont azonos lekérési feltételek esetén tökre ugyanazt kapom eredménynek.
    De még a lekérdezési lehetőségek is nagyjából azonosak. Mégha máshogy is nevezi talán, de a végeredmény szempontjából az opensite-on ugyanazt tudod lekérdezni, mint a másikon.
    Ez bizony egyezik, akárhonnan is nézem.

    Idézet BoGyesz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    tuti bizonyítékot nehéz lenne találni.
    Hidd el, én nem akarlak meggyőzni. Nekem egyáltalán nem fáj, ha te vagy a céged ezért pénz ad ki. Minden anniyért adható el, amennyiért megveszik. :-)
    Én azért szóltam, hogy legalább mások ne ugorjanak bele egy ilyen átverésszagú dologba és ne adjanak pénzt azért, ami ingyen is elérhető. Utána hogy ki mit fogad meg vagy mit nem, az engem már teljesen hidegen hagy.

    Idézet BoGyesz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mármint az ingyenes csak napi hármat enged? Ezért gázos?
    Elolvastad te, hogy mit írtam? Ha nem, akkor szerintem fuss neki még egyszer.

    Idézet BoGyesz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    az OSE értékeket mint pl. domain authority, page authority, linking root domains. A munkámhoz pont ez a három érték kell.
    Hogy ezek mire jók, még nem jöttem rá. De ha neked ez kell éppen, hát használd egészséggel. Nem beszéllek le róla, mert ha neked bevált, akkor biztosan jó.
    Én a SeoQuake-et használom (szintén FF kiegészítő). Egy oldallekéréssel megvan egy honlapról:
    - Google indexelt oldalak száma
    - Google PageRank
    - Bing indexelt oldalak száma
    - Yahoo bejövő linkek száma
    - Domain kora a webarchívum szerint (ha szerepel benne)
    - Alexa rank
    - Whois rekord
    - IP cím
    - Egy hozzávetőleges kulcsszósűrűség-mérő
    - DMOZ/Delicious/Technorati/Digg/stb. indexek
    - Sitemap és robots.txt
    - Oldalon lévő belső és kimutató linkek száma
    Meg a fene tudja még mi. Ezek kikapcsolhatóak egyesével, meg asszem hozzáadható még pár funkció és lekérdezés igény szerint (nem mindet használom a lehetőségei közül).
    Ezek az adatok együtt nekem többet jelentenek, mint bármely un. "elemző" által mutatott értékek. Nem hagyatkozom mások (pláne nem algoritmusok) elemzésére, ha honlapot elemzek - nekem az adatok kellenek és abból én pontosabban megmondom, mit is tud egy honlap, mint egy algoritmus, ami csak számokat dobál össze-vissza.
    De ez már nézőpont kérdése. Kinek ez, kinek az.


    Utoljára módosítva: scs által : 2011-01-09 11:01

  4. #24
    Bölcs BoGyesz logója
    Csatlakozott
    07-09-17
    Hely
    Sydney
    Hozzászólás
    1.067
    Begyűjtött 435 köszönetet
    198 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    De ez már nézőpont kérdése. Kinek ez, kinek az.
    Szerintem zárjuk le ennyivel. Azért jó ez a szakma, mert nincsen írott szabályok és mindenki azt szereti és arra esküszik ami bevált neki, amit megszokott vagy amiért pénzt fizetett.

    Amit írtál SEOQuake FF plugin meg ott van nekem is az SEOMoz toolbar alatt. Párhuzamosan használom a kettőt. Egyébként nekem is van egy saját előfizetésem az SEOMoz-nál, mert nem akarom keverni a cégessel a magán ügyfeleimet és tényleg annyira megszoktam már az ő eszközeiket, hogy már csak ezért is megtartom membership-et. Ha sokáig nem lesz magán munkám akkor majd váltok ingyenesre.



  5. #25
    Bölcs BoGyesz logója
    Csatlakozott
    07-09-17
    Hely
    Sydney
    Hozzászólás
    1.067
    Begyűjtött 435 köszönetet
    198 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    A hetvegen elkuldtem a vitatott temat az SEOMoz support-nak is, hogy megis mit mond a harmadik fel. Nem fogsz meglepodni a valaszon, de ha esetleg megmutatnad milyen domainekre kaptad pontosan ugyan azokat az eredmenyeket, akkor tovabbitanam felejuk.

    Amit kaptam valasz:

    "Thanks for the question! Open Site Explorer relies solely on our Linkscape Index for its data. I can't speak to the similarities you've seen, other than coincidence and perhaps similarities in our link discovery during our crawls. If you have specific examples of similarities you've seen, I'd certainly be interested in checking them out.

    I can assure you though, that we continue to invest heavily in regular improvements to the Linkscape index, and it will not be affected by YSE's decommission.

    Please let me know if I can offer any other information."




  6. #26
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    Mintha említetted volna, hogy a témát lezártuk.
    Az egyik domaint írtam korábban, most meg akartam nézni még másik párat is újra, de még mindig nem engedi, hogy sasolgassam. Pedig azóta szerintem eltelt pár nap és lejárt a 3-as limit. belépni meg még mindig nem tudok, hiába regisztráltam.
    A másik domain az aprohirdetes.biz volt. A harmadikat nem adnám közre, ha nem muszáj.

    (Egyébként érdekelt vagy az eladásaikban? :-) )



  7. #27
    Bölcs BoGyesz logója
    Csatlakozott
    07-09-17
    Hely
    Sydney
    Hozzászólás
    1.067
    Begyűjtött 435 köszönetet
    198 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mintha említetted volna, hogy a témát lezártuk.
    Még gondoltam megkérdezem a harmadik "személyt" is, akiről szó volt, de mondjuk előre sejtettem, hogy nem fognak alapos, meggyőző és minden kétséget kizáró választ adni.

    realestate.com és aprohirdetes.biz, OK ezekre lefuttatom majd én is és elküldöm az SEOMoz supportnak is.

    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    (Egyébként érdekelt vagy az eladásaikban? :-) )
    Sajnos nem, pedig jó lenne, ha az előfizetés éves díjából engednének. Egyébként csak egy elégedett vásárló vagyok, ezért védem őket, meg reggel kilenctől este hatig az SEOMoz eszközöket használom és eddig nem volt gondom vele.



  8. #28
    Bölcs BoGyesz logója
    Csatlakozott
    07-09-17
    Hely
    Sydney
    Hozzászólás
    1.067
    Begyűjtött 435 köszönetet
    198 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    Az utobbi par honap jelenteseibol azt vettem eszre, hogy nagyon sok kulcsszora a Bing es a Yahoo ugyan azokat az eredmenyeket adja az elso oldalakon. Ezek szerint eleg jol ment az atallas a Bing motorjara, de az tovabbra is bosszant, hogy vannak oldalak, amik nagyon jol teljesitenek Google-ben, de nagyon rosszul a Bing&Yahoo parosban.
    Az egyik kliensunk statisztikajat nezve az elmult 30 napban a 2.8 millio keresokbol erkezo latogatok 86 szazaleka Google-t, 7 es 5 szazaleka pedig Yahoo es Bing-et hasznalt. Erdekes, hogy a Yahoo meg mindig nepszerubb mint a Bing, valamint, hogy januar ota ez utobbi ketto nepszerusege szinte semmit sem valtozott.
    Egyeb erdekessegek a keresok listajaban: search, baidu, naver, ask, aol, daum



  9. #29
    Szerkesztő FabianGabor logója
    Csatlakozott
    10-11-21
    Hely
    Kolozsvár
    Hozzászólás
    214
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    Amúgy a napokban publikálta a cikket a Google, melyben azzal vádolja a Microsoft Bing keresőjét (mely egyben a Yahoo Search találatait is kiszolgálja) és egyben példákkal is szemléltetik, hogy a Microsoft lopja a találati listájukat. Elég meggyőző.



  10. #30
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Itt a Yahoo vége

    Azért nem annyira a napokban, ez már régre nyúlik vissza, cikkben is iylen dátum van: 2/01/2011
    De amúgy ezt valamelyik topicban asszem részletesebben kifejtettük, hogy mi is van valójában!
    Üdv.: B@l@'zs


    Ha linkmarketing kampányra van szükséged, rám számíthatsz!

Oldal: 3 / 8 ElsőElső 12345 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •