Eredmény: 1 - 7 (7) összesen

Téma: csak én

  1. #1
    TomBoy
    Vendég

    Beszélő csak én

    Üdvözleheletem!

    Pár szót magamról: Tomi vagyok, egy átlagos gimnazista srác, és bár a 20. század utolsó évében láttam meg a napvilágot, igazi 21. századi srácnak tartom magam, sőt, ha sikerülne 101 évig élnem (egyelőre jól haladok), akkor elmondhatnám magamról, hogy három évszázadban is éltem.

    Amolyan modern kori alkimista vagyok, és ezen kíváncsiságom vezetett el végső soron ide is, bár engem nem az arany csinálás, hanem a YouTube csatorna népszerűsítésének a titka érdekel. Arra keresem a választ, hogy egy nem régiben indult YouTube csatornát miként tudnék népszerűsíteni, pontosabban hogy tudnám rávenni a YouTube-ot, hogy ajánlja, mutassa meg embereknek, hogy tudomást szerezzenek róla, és ha tetszik nekik, esetleg nézhessék, és ne csak a már több éve futó, nagy feliratkozó táborral rendelkező csatornákból szemezgessen, hanem adjon esélyt az újaknak is. Többek közt erre a titokra szeretnék rájönni, ezért keresek, kutatok okos ötleteket, és így jutottam el ide is.


    Pacsi: Tomi



  2. #2
    Bölcs earnnet logója
    Csatlakozott
    12-08-15
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.820
    Begyűjtött 812 köszönetet
    576 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: csak én

    Üdv a klubban, nézz szét, olvasgass, légy aktív



  3. #3
    Tag Feri83 logója
    Csatlakozott
    13-02-09
    Hozzászólás
    61
    Begyűjtött 14 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: csak én

    Szia!
    Sok infot megtalálsz a fórumon is. Plusz ajánlom figyelmedbe, hogy
    a Googlenek van stúdiója Budapesten és tartanak a Youtube csatorna üzemeltetőknek oktatásokat: Google GROUND - Ground - by Google
    (mikor ott voltam ezzel a céllal indították érdeklődni kell milyen lehetőségek vannak most, de ingyen van minden szóval veszíteni nem vesztesz vele)
    Sok sikert, üdv itt köztünk



  4. #4
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    10-04-13
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.784
    Begyűjtött 863 köszönetet
    659 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: csak én

    Tőlem kaptál egy zűdet a helyesírásodra és fogalmazásodra. Néhány itt magát profi szövegírónak eladó személyt is sikerült felülmúlni (vagy inkább ők múlnak alul téged). Szerintem ez megéri a dicséretet.

    Jó fórumozást, üdv itt!



  5. #5
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-27
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.319
    Begyűjtött 530 köszönetet
    317 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: csak én

    ín is pröfi szövghiró vok.

    Viccet félretéve. Üdv a fórumon. A youtube már nem olyan mint pár éve, mióta mindenki tudja hogy szét summát lehet keresni vele naponta indulnak jobbnál jobb csatornák, profi minőségben.
    Hogy kitünj neked is adnod kel egy átlagos minőséget (már ami a videó minőségét illeti) ehhez jó kamera vagy erős pc kel (screen nézet esetén). Ezután pedig próbálj folyamatosan jó tartalmat gyártani és néz nyitott szemmel mert egy aktuális témával simán robanthatsz, utána már könnyű vissza tekinteni.

    Példa: Milliónyi játékos csinál chanelt. Minek? Elcsépelt már még akkor is ha legnagyobbat akarja mindenki utánozni. Akkor inkább menj rá szegmensre és csinálj azoknak epizódot. Pl Leagoue of legendsel most jól lehet keresni pár jól összevágott videóval.

    Ajánlást sok "like" után fogsz kapni de ehhez több ezerre van szükséged egy videón és az ajánlott lesz. Továbbá ne félj használni a hirdetést, 1-2 Ft per nézőért már lehet vásárolni és kezdésnek nem rossz az a kis löket.



  6. #6
    Új tag garaigergo logója
    Csatlakozott
    16-11-03
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    28
    Begyűjtött 21 köszönetet
    12 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: csak én

    Szia!
    Sok sikert a csatornával.
    Azt esetleg lehet tudni, hogy milyen témában csinálsz videókat? Vagy esetleg a csatorna nevét ha megmondod, szívesen ránéznék.
    Pacsi, Gergő



  7. #7
    TomBoy
    Vendég

    Mosoly re: csak én

    Üdvözleheletem!

    Köszönöm a sok kedves üdvözlést, a befogadás és Emphus-nak a “zűdet” is, bármi is legyen az xD
    Rögtön elnézést kell kérnem, hogy csak most reagálok, sajnos eléggé zűrös volt ez a hetem, de igyekszem majd sűrűbben ide jutni és aktívabb lenni a fórumon. Egyben válaszolnék az üzenetekre, remélem ez nem gond, ha itt nem ez a szokás akkor legyetek elnézőek velem, még új vagyok ezen a fórumon.

    A YouTube csatorna amit szeretnék kicsit népszerűbbé tenni nem a sajátom, egy jóbarátom csatornája, témája Gameplay, főleg Minecraft változatok, de színesítésnek más játékokról is vannak játékmenetek.

    Sem minőségben, sem tartalomban nem vetekszik a “nagyokkal”, ezt tudom jól, de igazából nem is ez a cé egyelőrel illetve a technikai lehetőségek sem optimálisak. Ami miatt mégis fontos ez nekem, mert úgy látom, hogy segíti a barátomat, hogy a YouTube-on videózik, ill. élő adásokat is készít elég gyakran, és ez nagyon pozitívan befolyásolja az önbizalmát, amit jó látnom, ezért is nagyon fontos nekem, hogy segítsem ahogy csak tudom.

    Jelenleg a csatornának még kevesebb mint 40 feliratkozója van, a cél első körben 100 feliratkozó lenne, ez fontos mérföldkő, hisz ekkor lehet a random generált csatorna URL cím helyett egy megjegyezhetőbb nevet megadni tudtommal. A cél nem is a sok feliratkozó lenne, amit el szeretnék érni: az élő stream-ek közben legyen legalább 6-8 olyan néző, aki aktívan használja a chat-et közben, interaktívvá teszi az élő közvetítést az ötleteivel, kommentjeivel. Most 3-5-en szoktunk lenni velem együtt, és jó hangulatban tudunk chat-elni közben, de jó lenne ha egy ilyen kb. 10 fős aktív “törzsnéző” közösség összejönne, ez nagyon jó lenne. Igazából ennyi lenne a cél, de ehhez az kellene, hogy azoknak akik pl. Minecraft gameplay-t néznek más csatornán, legalább néhányuknak jobb oldalt ajánlóba mutassa meg egyszer barátom csatornáját is a YouTube, hogy legalább tudomást szerezzenek róla.

    Feri83: köszönöm, hogy írtál a a Google GROUND-ról, nem ismertem, írok nekik egy emailt, megkérdezem, tudnak-e oktatással, tanácsokkal segíteni.

    Gregory Stone: A pénz keresés nem elsődleges a csatornán, be van kapcsolva a reklámozás, de csak azért, mert azt olvastam, hogy a YouTube előnyben részesíti, vagy inkább jobban “kedveli” azokat a csatornákat, ahol fut reklám, hisz a reklám bevételek közel felét a YouTube teszi zsebre, így ebben láttam logikát, hogy ez esetleg igaz lehet.
    A “szép summá”-ról is mást hallottam, azt, hogy így magyar nyelvű és főként magyar közönségnek szánt csatornával még a “nagyok” sem kaszálnak csilliárdokat, de esetemben ez nem is cél. A hirdetésről, tényleg 1-2 forint nem sok egy nézőért, de igazából nem szimpatikus az ötlet, hisz a YouTube a csatornán elhelyezett hirdetésből befolyt pénz közel felét zsebre teszi, ez bőven több lehet, mint 1-2 forint, pont ezért is van engedélyezve a hirdetés a csatornán, ezen felül még plusz pénzt kérni egy olyan nézőért akinek hasznos lehet a tartalom, nem tűnik “fair”-nek, olyan nézőért akinek ez a csatorna nem a stílusa, pénz kidobás akár 1 forint is. Ezért preferálnám inkább a videók közben ill. után mutatott ajánlott videók közé kerülést abban az esetben, ha tényleg kapcsolódik a nézett videóhoz egy a csatornán lévő, erre keresem a megoldás igazából.

    garaigergo: Köszönöm a jókívánságot és az érdeklődést, sajnos privát üzenetet még nem tudok küldeni, itt meg nem akarom reklámozni a csatornát, nem ezért regisztráltam, de amint lehetőségem lesz privát üzenetben elküldöm neked a csatorna linkjét. És gratula a gyerkőchöz és sok egészséget Neki, Anyukájának és persze Neked is xD

    Pacsi: Tomi



  8. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Feri83 (2016-12-26)

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •