1. Állásfoglalások, tiltások:

- Sértegetés, személyeskedés, flame
Minden esetben tilos mások sértegetése, lejáratása, provokálása, nemzetiségi-, faji-, nemi-, vallási-, vagy bármely más tulajdonságára vonatkozó sértő megjegyzés közzététele. Tilos a flame-elésben történő részvétel is! -> Minket nem érdekel, hogy ki kezdte; mindkét fél repülni fog. Ha úgy érzed, hogy valaki sérteget, provokál, hisztizik: jelentsd a moderátoroknak, de ne menj bele az adok-kapokba!
Minimális büntetési tétel: 2 nap kitiltás

- Spam-elés, OFF-olás
A használhatatlan, értelmetlen hozzászólások, tématerelések megnehezítik a fontos információk megtalálását, ezáltal kerülendő. Így értelemszerűen kerüld a "Jó az oldalad, köszi!" és hasonló hsz-ek írását is. Ha valamit csak meg akarsz köszönni, avagy csak egyetértesz vele, arra jasználd a "Thanks" gombot vagy a "Mérleget". Továbbá kerüld az adomázásokat, chat-elést is.
Minimális büntetési tétel: Figyelmeztetés

- OFF-olás üzleti topikokban:
Üzleti topikokban (Domain piac, Honlap piac, stb.) csak abban az esetben írj bárminemű kritikai hozzászólást, ha azt a topiknyitó egyértelműen engedélyezte! A fórum tulajdonosai és moderátorai egységesen az alábbi álláspontot képviselik, így ezt kéretik is tiszteletben tartani:
"Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni."
Ha ennek ellenére mégis úgy érzed, hogy meg szeretnéd menteni a világot egy irreális árajánlattól, akkor írd meg privátban.
Minimális büntetési tétel: 2 nap kitiltás

- Flood-olás
Adott hozzászólás többszöri beírása/bemásolása tilos. Ha mindenképpen meg akarod jeleníteni a már máshol megjelenített írásodat, akkor hivatkozz rá, avagy idézz részletet belőle.
Minimális büntetési tétel: Figyelmeztetés

- Vulgáris, közízlést sértő tartalom
Minden esetben kerülendő a vulgáris kifejezések, az alpári, avagy a közízlést sértő megnyilvánulások, tartalmak használata a fórumozás során. Ennek megítélése a moderátorok hatáskörébe tartozik. Nem vagyunk ugyan szőrösszívűek, de próbáljunk meg kultúrált keretek között fórumozni.
Minimális büntetési tétel: Figyelmeztetés

- Jogsértő tartalom
Tilos olyan hozzászólást közreadni, avagy olyan topikot nyitni, amely tartalma a mindenkor érvényes hatályos magyar jogszabályokba ütközik. Mindemellett tilos a fórumon bármiféle olyan tevékenység, amely a fent említett jogszabályokat sérti.
Tiltott további magyarországi cégek, személyek megnevezése, elérhetőségük feltüntetése, amennyiben a topik negatív hangvételű. Tilos a fórumon címlistákkal, email adatbázisokkal kereskedni, illetve a hírlevélküldési szolgáltatást hirdetni. A fórum sérelmek rendezésére nem használható.
Minimális büntetési tétel: Figyelmeztetés

- Több felhasználó regisztrálása, fikanickek
A fórumon egy személynek csak egy nickje lehet. A nickcsordák terelgetését nagymértékben zokon vesszük. Ha kitiltották a nickedet, akkor se próbálj újat regisztrálni, mert azt is kapásból bannoljuk. Nem egy nicket, hanem a mögötte lévő személyt tiltjuk. (Ez egy honlapkészítéssel foglalkozó szakmai fórum. Ugye te sem gondolod, hogy nem ismerjük a lehetséges trükköket?)
Minimális büntetési tétel: Végleges kitiltás

- Politika
Ez egy szakmai fórum, így aktuálpolitikai topikok nyitása egyáltalán nem engedélyezett.
Minimális büntetési tétel: 1 hónap kitiltás


- Valós adatokkal (IRL) történő visszaélés
A fórumon a tagok a legtöbb esetben nem valós neveket (nick) adnak meg. Amennyiben egyes nickek valós kilétéről tudomásod van, úgy csak abban az esetben írd be egy hozzászólásba az adatát (valódi nevét, stb.), ha ahhoz az illető itt a fórumon egyértelműen és nyilvánosan hozzájárult!
Minimális büntetési tétel: 1 hónap kitiltás

- Linkelés, aláíráslink
A fórumon bizonyos hozzászólásszám/hírnévpont után lehetőséged van a hozzászólásokban a fórumról kimutató hivatkozásokat elhelyezni. Emellett szintén bizonyos hozzászólás/hírnévpont megléte esetén a hozzászólások alján is lehetséges aláíráslinket megjeleníteni. Ezzel kapcsolatban a szabályok a következőek:


 • 2 db aláíráslink engedélyezett azoknak, akik legalább 50 hozzászólással és 100 hírnévponttal rendelkeznek.
 • 3 db aláíráslink engedélyezett azoknak, akik legalább 700 hírnévponttal rendelekznek.
 • A link nem mutathat p.o.r.n.o, w.a.r.e.z tartalmú honlapokra, illetve nem lehet affiliate link.
 • A kimutató link nem vezethet nem megengedett technikákat tartalmazó (black hat), büntetett, avagy hibás oldalakra.
 • Kitiltott felhasználók weblapjára.
 • A hozzászólásban elhelyezett hivatkozás minden esetben szorosan kötődjön az adott hozzászólás tartalmához!
 • Nem lehet hírnévpontot kuncsorogni. Azt azért adják, ha tényleg segítesz, nem azért mert kéred.


- Privátüzenet küldése
Privát üzenet küldésére a legalább 10 hozzászólással rendelkező tagok jogosultak.

Amennyiben kétségeid vannak, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a moderátorokkal, avagy a fórum tulajdonosaival.
Minimális büntetési tétel: Figyelmeztetés

* Minimális büntetési tétel: Irányadó minimumérték, melytől az adott helyzetben a moderátorok - ha úgy ítélik meg - eltérhetnek. Értelemszerűen a többszöri visszaesés mindenképpen növeli az alkalmazott büntetés mértékét.
** Lehetséges büntetési tételek: Figyelmeztetés -> 2 nap kitiltás -> 1 hét kitiltás -> 1 hónap kitiltás -> Végleges kitiltás2. Moderálás:


 • A fórum írott és íratlan szabályainak betartását, a fórum mindennapi életének normális keretek között történő működését moderátorok felügyelik.
 • A moderátorok ezen tevékenységüket ingyen, a saját szabadidejük feláldozásával végzik, egyfajta önkéntes alapon - a fórum tulajdonosainak felkérése alapján.
 • A moderátorok jogkörébe tartozik hozzászólások/topikok módosítása, átmozgatása, törlése, illetve tagok figyelmeztetése, tiltása (bannolása).
 • A moderátorok feltett szándéka, hogy minden körülmények között megpróbálnak elfogultságtól mentesen ítélkezni. Így nem számít a döntéskor a tagok előélete, hírnévpontjainak és hozzászólásainak száma, stb. Igyekszünk mindenkit egyformán kezelni az adott helyzetben, legyen az több éve fórumozó, vagy akár aznap regisztrált tag.
 • Mindettől függetlenül a moderátorok is ugyanolyan fórumlakók, mint te, vagy bárki más. És mivel valamilyen szinten ők is emberek, így óhatatlanul hibázhatnak. Hovatovább az is előfordulhat - mindennemű erőfeszítésük ellenére - hogy egy-egy esetben szubjektív döntést hoznak.
 • Éppen ezért a moderátorok döntését természetesen érheti kritika, ugyanakkor érdemes mindezt kultúráltan intézni. Amennyiben egy bizonyos döntés szerinted nem helyénvaló, avagy egy adott helyzetre vonatkozóan szeretnéd kikérni a moderátorok és a tulajdonosok állásfoglalását, úgy az alábbi topik áll a rendelkezésedre:


Moderációs topikok3. Tanácsok, útmutatás:

- Súgó
Amennyiben a fórum használata során problémád adódik, az alábbi hivatkozáson találhatsz segítséget. Ha az sem segít, kérdezz meg egy tapasztaltabb fórumozót, avagy egy moderátort.
Súgó

- Hogyan legyél hasznos tagja a fórumnak
Egy nagy tiszteletnek örvendő olvtársunk összegyűjtött pár hasznos tanácsot a kezdő fórumozók részére. Ha már a szabályzaton végigrágtad magad, érdemes ezeket is elolvasni, hogy te is hasznos tagja lehess a fórumnak:
NE(!) spamelj - új tagoknak