Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (36) összesen

Téma: Hogyan építsünk imázst magunknak?

 1. #1
  Bölcs princess logója
  Csatlakozott
  08-07-10
  Hozzászólás
  793
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Nagyon sok jó szakember létezik, akik rendelkeznek a megfelelő tudással. Viszont számos esetben azt érezni, hogy hiába a tudás, ha bizonyos külső és belső tulajdonságok hiányoznak. Ebben a témában arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen az adott szakmájában. Kell-e a tudásán kívül rendelkeznie egyéb emberi tulajdonságokkal ahhoz, hogy képes legyen a sikeres üzletkötésre. Mennyire fontos és teszi hitelesebbé egy jó fénykép, kommunikációs készség, empatikus hozzáállás? Jónéhány népszerű oldalon láttam, hogy valaki remek írásokat tesz közzé és az imázsát lerombolja egy nagyon rossz profilú fényképpel vagy rosszul megírt About me oldallal.

  Természetesen egy cég esetén is felmerülhetnek ilyen kérdések. Vajon hogyan kell egy cégnek viselkednie? Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogy sikeresen legyen. Persze egy cég is emberek sokasága, de itt mégis a cég oldaláról lennék kíváncsi ezekre a dolgokra. Legyen egy megfelelően elkészített honlapja, rendelkezzen referencia anyaggal, megbízható és hiteles legyen a partnerei felé, stb. 2. #2
  SEO Betyár seobazis logója
  Csatlakozott
  07-12-21
  Hely
  Marokkó
  Hozzászólás
  1.017
  Begyűjtött 5 köszönetet
  5 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Felsorolok párat, ami szerintem elengedethetetlen a kötelezőek melett:
  - határozottság, dinamika, értelem, tudás
  - ismerd el magad, hogy jó amit csinálsz
  - szerénység, barátságos megjelenés

  hirtelen ennyi, de biztos van még több...


  "Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes."

 3. #3
  In love with pixels hápi logója
  Csatlakozott
  09-03-10
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  353
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Számomra az első a karizma. Fontos hogy eltudd magad adni bárhol-bárkinek. A jó megjelenés is fontos, és a mosoly,- ez a kettő általában bizalomra ösztökéli az embereket. 4. #4
  Bölcs princess logója
  Csatlakozott
  08-07-10
  Hozzászólás
  793
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Idézet hápi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Számomra az első a karizma. Fontos hogy eltudd magad adni bárhol-bárkinek.
  Ezek nagyon tág fogalmak. Továbbá, ha először nincs lehetőséged a személyes kontaktusra? Mik azok a tényezők, amik elősegítik vagy esetleg totálisan lerombolhatják a lehetséges üzletkötést.
  Mondok néhányat vegyesen, ami bennem visszatetszést kelthet:
  - nem megfelelő bemutatkozó oldal. Ezt pl. freelancer emberkéknél nagyon sokszor észrevettem. Negatív benyomást keltő bemutatkozó oldalak.
  - bort iszik és vizet prédikál. Értsd beállítja magát egy adott téma szakértőjének és a referenciaanyagok pont az ellentétét sugalják.
  - kompromisszumkészség és az együttműködés hiánya. Ez sajnos mind szolgáltató és mind az ügyfél esetén előfordul. Akkor mégis kinek legyen igaza?
  - hanyagság a határidők betartása esetén. Szintén elég gyakori hiba, főleg programozói körökben gyakori. Nincs annál rosszabb, ha valaki megígér valamit és nem tartja be vagy esetleg folyamatosan kitolja a határidőt. Először sárga lap, majd piros lap.
  - kommunikáció hiánya. El vagyunk szépen magunkban. Nem tájékozatjuk a partnerünket a változásokról, nincs folyamatos kapcsolattartás.
  - kreativitás, innovatív javaslatok, megoldások alkalmazásának hiánya. Ha megrendelnek egy szolgáltatást tőled, akkor a megrendelő sokszor elvárja, hogy új és hatékony megoldásokat javasoljon az ember neki. 5. #5
  SzG
  Vendég

  Alapbeállítás re: Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Lehetne itt most szépeket és jókat írni, de sokszor a siker és az imázs nem függ össze.

  A sikerhez elég lehet egy kizárólagos jog, egy termék importjára, vagy némi előzetes info a helyi politikusmaffiától (telekügyek), egy állami megrendelés fővállalkozóként továbbszámlázásra, stb. Hogy pozitív példát is említsek ismerek olyan szakembereket, akik fogatlanul, kopaszodva is aranyat érnek...

  Persze vannak olyan területek, mint pl. értékesítés, ahol fontos a megjelenés, a megfelelő minőségű ruházattól, az ápolt körmökön, az irodán és weblapon át a gépkocsiig minden. Céltudatosság, pontosság, határozottság, következetesség.

  Mindezek ellenére néha meglepődök, hogy egyesek mindezek hiánya nélkül is igencsak jól boldogulnak. 6. #6
  Adminisztrátor BagiZoli logója
  Csatlakozott
  07-04-26
  Hely
  8200, Királynék városa
  Hozzászólás
  3.856
  Begyűjtött 320 köszönetet
  154 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Nem is tudom egyáltalán szükséges-e imázst építeni az elismeréshez. A racionálisan gondolkodó emberek meglátásom szerint a teljesítményt ismerik el, ami az igénykielégítési folyamat eredményességével arányos. Mondhatni minél több ember igényeit elégíted ki magas szinten, úgy egyre több emberben hagysz kellemes, pozitív benyomást. Ezt pedig nem lehet egy about us oldallal helyettesíteni.


  Valamennyire már van a fejlesztésre rálátásom így a programozók védelme érdekében meg kell jegyeznem, hogy nagyon sok esetben nem a billentyűzetet ütögető ember tehet a késésről, hiszen sokszor kell várni az input oldara, ahol még az árajánlathoz sem adnak egy tisztességes specifikációt, de az árat azt neked 100%-ra be kell lőnöd. Érdemes kipróbálni mindkét oldalt, sokat segít a fejlesztési projektek menedzselésében. 7. #7
  Chrome Ball Netallica logója
  Csatlakozott
  07-10-10
  Hely
  Győr
  Hozzászólás
  1.503
  Begyűjtött 44 köszönetet
  21 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Szerintem pedig elengedhetetlen az imázs az igazi sikerhez. Mind a termék vagy szolgáltatás mind pedig a vállalkozás vagy vállalkozó részéről. Ez egyfajta csomagolása a dolgoknak és akárhogy is finomítjuk szinte mindennél a csomagoláson múlik majdnem a fele a sikernek.

  Próbáljátok elképzelni mennyire lenne sikeres az apple ha olyan tervezője lenne akinek a comic sans a kedvenc betűtípusa és olyan anyagokat készít mint a mai magyar apróhirdetések többsége?

  Vagy képzeljétek el mennyire lenne sikeres ha ugyanakkora tudással és teljesítmény mellett a ferrari úgy nézne ki mint egy régi suzuki?

  Azt pedig szerintem senki sem vitatja, hogy a szebb emberek alapból nem kis előnnyel indulnak az élet szinte minden területén.

  Tehát ilyenek vagyunk mi emberek, ehhez kell alkalmazkodni a cégnek is. 8. #8
  Törzsvendég smekker logója
  Csatlakozott
  09-01-25
  Hely
  Csesznek
  Hozzászólás
  169
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Alapbeállítás re: Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Én megkülönböztetném az imázsépítést a weben és személyes kapcsolatokban. A közös talán, hogy bizonyos szakmák kifejezetten igénylik a dolog "színház" részét. Kifogástalan megjelenés - jól ápoltság, elegáns ruházat, presztízs telefon, laptop, autó stb... De ahol nem követelmény az efféle külsőségek megléte, ott is jó érzés pl. egy rendezett műhelybe belépni, ahol akár "enni" lehet a padlóról. Sokat sugall az irodák, boltok, tisztasága, rendezettsége. Nem beszélve a munkatársakról. 9. #9
  hálószemész Kolos Tibor logója
  Csatlakozott
  08-04-07
  Hely
  Létavértes
  Hozzászólás
  389
  Begyűjtött 3 köszönetet
  3 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Elsősorban mindig önmagadat adod el, és csak másodsorban azt a terméket/szolgáltatást, amit kínálsz. Ha nem szerezted meg aszimpátiát, bizalmat, miért bíznának abban, amit ajánlasz?
  Ha nem személyes kontaktusról van szó, akkor pedig a nyomtatott és online megjelenésed helyettesíti a személyes benyomást. És ha már van némi híred, akkor az sokat nyom a latban.

  Van egy klasszikus kérdés ebben a témában:
  -Vennél-e az illetőtől használt autót? 10. #10
  Buherátor Chati logója
  Csatlakozott
  07-12-03
  Hely
  Mohács
  Hozzászólás
  3.303
  Begyűjtött 267 köszönetet
  135 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Hogyan építsünk imázst magunknak?

  Én csak folyton buherálok és mindig minden sikerül...na jó gyógyítani azért tanultam...
  Az "imázsom" erősen egoista beütésű...mondjuk nekem nem is kell eladnom magam, mert folyton megtalál a munka... ez a kép, meg stílus dolog (mert ugye ez az image része) nem túl szimpatikus nekem... nagyon egyszerűarcú és roppant gátlásos gyerek vagyok... esetenként bunkó is...


  Nincs mit megmutatnom...

Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •