Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: 3D-s csevegőszoftverek??

  1. #1
    Új tag
    Csatlakozott
    09-09-25
    Hozzászólás
    0
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás 3D-s csevegőszoftverek??

    Sziasztok!
    Kíváncsiskodom,mi a véleményetek erről,meg tudtok-e infókat..

    Manapság rengeteget kommunikálunk az interneten,különféle csevegőszoftverek segítségével(MSN,Skype).Amihez lassan elengedhetetlen a kamera használata.Nem tudunk igazán képek alapján ítélkezni,vajon ki pötyögteti a billentyűzetet a túloldalon?Ha nem ismerjük az illetőt,akkor meg pláne,hogy kíváncsiak vagyunk,kihez intézzük szavainkat,vagy kitől kapjuk éppen azt a rengeteg kedves bókot...
    Sokkal jobban érezzük magunkat,ha egy kedves szóhoz,egy mozgó,vigyorgó arc is társul.Nem pedig egy hellokitty's,vagy egy kedvenc focicsapatunkról készült képhez beszélünk.Ezért elengedhetetlen a kamera..Gondolom sokan vagytok ti is így?Nem csak én egyedül...
    Na és itt jött a kérdésem..Vajon hol vannak a 3D-s csevegőszoftverek??Szinte gombamód szaporodnak a 3D-s mozik,szerintem tartunk már ott technikailag,hogy lehetne kivitelezni ilyen jellegű szoftvereket...
    A 3D fogalmáról alapjaiban:
    A legtöbb mostani kamerának csak egy "szeme" van.Ami annyit tesz,hogy nem hordoz semmiféle információt a tárgyak egymáshoz viszonyított helyzetéről.De,ha megfelelően kialakított két objektíves kamerát használunk,rögtön megvan a két szemszög és a két különböző szögben fényképezett képből elénk tárul a 3D-s valóság.Itt kell megoldani azt,hogy a képet szemlélő ember egy-egy szemébe csak egy-egy kép kerülhessen.
    Ezt színszűrés technikával oldják meg...és itt jön képbe a szemüveg.Biztos sokatoknál volt már ilyen,amiben az egyik lencse zöld színű a másik pedig piros.Így megoldható,hogy mindkét szembe csak egy-egy kép kerüljön..
    Gyakorlatban annyi lenne a dolguk egy csevegőprogram fejlesztőinek,megírni egy szoftvert,ami mondjuk a legalapvetőbb PC-en is elfut(ne kelljen erőgép)és egy duplaobjektíves kamera.No meg egy szemüveg,amivel aztán igazán lehetne variálni.Férfi-Női..Ilyen-olyan keret etc.etc.
    Lehet badarságnak hangzik a mondandóm,de ha belegondoltok szerintem igazán közel állunk,vagy állhatunk az ehhez hasonló kommunikációhoz.Ez még igazán kiaknázatlan terület az internet világában..
    Rettentően élvezhető lenne,ha például a 100km-re lakó szerelmünk egy "karnyújtásnyira" lenne,eme technika vivmányával..

    Üdv Mindenki-net..
    k3nyo



  2. #2
    Törzsvendég Szmöre logója
    Csatlakozott
    09-06-19
    Hozzászólás
    169
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: 3D-s csevegőszoftverek??

    szia!
    Nyitott kapukat döngetsz. Létezik már kétszemű webcam.



  3. #3
    webzsonglőr mulidesign logója
    Csatlakozott
    08-01-11
    Hely
    Budapest XIII.ker.
    Hozzászólás
    197
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: 3D-s csevegőszoftverek??

    Szerintem ez elég lejárt lemez. Pont azért nem terjednek el ezek a dolgok mert kell hozzá szemüveg, vagy valami más segédeszköz. Magyar cég dolgozik olyan megjelenítőn amihez elvileg semmilyen kiegészítő kütyümütyü nem fog majd kelleni, hogy valóban térben élvezhessük a videókat. A barátnő kérdést meg leginkább a költözés orvosolhatja



  4. #4
    Tag
    Csatlakozott
    07-06-08
    Hely
    Mindenhol
    Hozzászólás
    64
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: 3D-s csevegőszoftverek??

    1. nem csak magyar cég dolgozik ilyen megjelenítőn. Sony-nak pl jövőre jön ki a 3D-s TV-je.

    2. A piros-kékezést személy szerint utálom, mert nem valós színeket kapok. Viszont meg lehetne oldani a dolgot polarizált lencsékkel, ám ehhez legalább 120hz-es monitorra van szükség (+szemüveg), ami egy újabb beruházás. Akkor már érdemes megvárni a 3D-s kijelzőket, de csodát ne várjunk tőlük sem.

    3. Feleslegesnek tartom. Amíg a síkből lóg ki (vagy egy dobozba van bezárva) a 3D addig számomra érdektelen a technológia. Mindennek akkor lesz értelme, ha elkezdődnek a körbejárható hologram-kivetítők tömeggyártása, persze kell majd ehhez egy felvevő ami megint rohadt drága lesz és nem éri meg. Ehhez meg legalább 8-10 évre van még szükség.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •