Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: 3D-s csevegőszoftverek??

 1. #1
  Új tag
  Csatlakozott
  09-09-25
  Hozzászólás
  0
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás 3D-s csevegőszoftverek??

  Sziasztok!
  Kíváncsiskodom,mi a véleményetek erről,meg tudtok-e infókat..

  Manapság rengeteget kommunikálunk az interneten,különféle csevegőszoftverek segítségével(MSN,Skype).Amihez lassan elengedhetetlen a kamera használata.Nem tudunk igazán képek alapján ítélkezni,vajon ki pötyögteti a billentyűzetet a túloldalon?Ha nem ismerjük az illetőt,akkor meg pláne,hogy kíváncsiak vagyunk,kihez intézzük szavainkat,vagy kitől kapjuk éppen azt a rengeteg kedves bókot...
  Sokkal jobban érezzük magunkat,ha egy kedves szóhoz,egy mozgó,vigyorgó arc is társul.Nem pedig egy hellokitty's,vagy egy kedvenc focicsapatunkról készült képhez beszélünk.Ezért elengedhetetlen a kamera..Gondolom sokan vagytok ti is így?Nem csak én egyedül...
  Na és itt jött a kérdésem..Vajon hol vannak a 3D-s csevegőszoftverek??Szinte gombamód szaporodnak a 3D-s mozik,szerintem tartunk már ott technikailag,hogy lehetne kivitelezni ilyen jellegű szoftvereket...
  A 3D fogalmáról alapjaiban:
  A legtöbb mostani kamerának csak egy "szeme" van.Ami annyit tesz,hogy nem hordoz semmiféle információt a tárgyak egymáshoz viszonyított helyzetéről.De,ha megfelelően kialakított két objektíves kamerát használunk,rögtön megvan a két szemszög és a két különböző szögben fényképezett képből elénk tárul a 3D-s valóság.Itt kell megoldani azt,hogy a képet szemlélő ember egy-egy szemébe csak egy-egy kép kerülhessen.
  Ezt színszűrés technikával oldják meg...és itt jön képbe a szemüveg.Biztos sokatoknál volt már ilyen,amiben az egyik lencse zöld színű a másik pedig piros.Így megoldható,hogy mindkét szembe csak egy-egy kép kerüljön..
  Gyakorlatban annyi lenne a dolguk egy csevegőprogram fejlesztőinek,megírni egy szoftvert,ami mondjuk a legalapvetőbb PC-en is elfut(ne kelljen erőgép)és egy duplaobjektíves kamera.No meg egy szemüveg,amivel aztán igazán lehetne variálni.Férfi-Női..Ilyen-olyan keret etc.etc.
  Lehet badarságnak hangzik a mondandóm,de ha belegondoltok szerintem igazán közel állunk,vagy állhatunk az ehhez hasonló kommunikációhoz.Ez még igazán kiaknázatlan terület az internet világában..
  Rettentően élvezhető lenne,ha például a 100km-re lakó szerelmünk egy "karnyújtásnyira" lenne,eme technika vivmányával..

  Üdv Mindenki-net..
  k3nyo 2. #2
  Törzsvendég Szmöre logója
  Csatlakozott
  09-06-19
  Hozzászólás
  169
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: 3D-s csevegőszoftverek??

  szia!
  Nyitott kapukat döngetsz. Létezik már kétszemű webcam. 3. #3
  webzsonglőr mulidesign logója
  Csatlakozott
  08-01-11
  Hely
  Budapest XIII.ker.
  Hozzászólás
  197
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: 3D-s csevegőszoftverek??

  Szerintem ez elég lejárt lemez. Pont azért nem terjednek el ezek a dolgok mert kell hozzá szemüveg, vagy valami más segédeszköz. Magyar cég dolgozik olyan megjelenítőn amihez elvileg semmilyen kiegészítő kütyümütyü nem fog majd kelleni, hogy valóban térben élvezhessük a videókat. A barátnő kérdést meg leginkább a költözés orvosolhatja 4. #4
  Tag
  Csatlakozott
  07-06-08
  Hely
  Mindenhol
  Hozzászólás
  64
  Begyűjtött 0 köszönetet
  0 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: 3D-s csevegőszoftverek??

  1. nem csak magyar cég dolgozik ilyen megjelenítőn. Sony-nak pl jövőre jön ki a 3D-s TV-je.

  2. A piros-kékezést személy szerint utálom, mert nem valós színeket kapok. Viszont meg lehetne oldani a dolgot polarizált lencsékkel, ám ehhez legalább 120hz-es monitorra van szükség (+szemüveg), ami egy újabb beruházás. Akkor már érdemes megvárni a 3D-s kijelzőket, de csodát ne várjunk tőlük sem.

  3. Feleslegesnek tartom. Amíg a síkből lóg ki (vagy egy dobozba van bezárva) a 3D addig számomra érdektelen a technológia. Mindennek akkor lesz értelme, ha elkezdődnek a körbejárható hologram-kivetítők tömeggyártása, persze kell majd ehhez egy felvevő ami megint rohadt drága lesz és nem éri meg. Ehhez meg legalább 8-10 évre van még szükség.A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •